AC in živci

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ja, ja, se spomnil ko si potem trdil, da bi moralo avtu s prednjim pogonom odnašati zadek...tisto sproti swiftu je bil pa tkim. 'obtežitveni' drag, sem poleg sebe v alfo nabasal 4 najtežje modele, kar jih je bilo na prizorišče, nekje smo izračunal, da so imeli skupaj krepko čez 500 kil, zabave je bilo veliko. Jenne pa nič ne vidim, žal. Ti pa pomaham naslednjič, ko bom po logaškem drevoredu vozil 51 km/h...
grin1.gif

zdej pa resno - get a life!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A če se ne pelje pol manj od dovoljene ne velja pravilo, da mora kolono mimo pustiti?
Velja, na prvem primernem mestu. Kar pa je zelo raztegljiv pojem...

Ampak se vedno nisi nic povedal razen vprasal stvari ki jih ze ves.

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Kot zanimivost pa še izjava poslovnih partnerjev iz skandinavskih držav. Ni jim jasno, kako lahko tako hitro in toliko čez omejitve vozimo. Dejansko jih je zelo strah se voziti z nami "balkanci", ki vozimo na omejitvi 130 recimo 140-150 ali pri 90 110. To vam lahko pove vse, predvsem pa tistim, ki zagovarjate divjanje čez omejitve, poleg tega pa še delanje bedarij in prekrškov poleg..

Prvič: če ti je nedo pripeljal v škarjice, ti je pripeljal nasproti. Drugič, če ti po AC nekdo pripelje nasproti, le pokliči policijo, še posebej, če veš tablico (enako velja za prega tej temi - pri njem je itak nemogoče dojet, kaj se mu je zgodilo).
In drugič: če se ne bi precej prevozil po skandinaviji, bi ti še verjel. Tako ti pa ne. Še busi se tam vozijo čez omejitev ... Po snegu&ledu. +10 ali +15 po števcu za bus ni nič redkega. Potem te pa avto prehiti. In če je te tvoje poslovne partnerje tako strah, je možno le dvoje: ali si ti, ki jih vziš, ali pa oni, strahotno zanič vozniki .

Ti Skandinavci so strahotno zanič vozniki, ker jih je na naših cestah strah?
No, to pa je sveta preproščina (bi rekel B. Nežmah).

Saj jih ni strah tega, da pri nas dosti voznikov vozi nad omejitvami. To se dogaja tudi pri njih.

Jih pa skrbi, ko vidijo agresivno, nevarno in butasto vožnjo.
Ko vidijo tiste voznike, ki drugim strežejo po življenju, kot da je to nekaj najbolj normalnega.
Ko vidijo, da stvari, ki so v bolj omikanih deželah označene kot "road rage", tukaj pri nas po mnenju mnogih veljajo za povsem sprejemljivo ali celo pravilno obnašanje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
sem poleg sebe v alfo nabasal 4 najtežje modele, kar jih je bilo na prizorišče, nekje smo izračunal, da so imeli skupaj krepko čez 500
zdej pa resno - get a life!

Bom pomahal nazaj, sam glej, da ne boš dal gasa pri mojem prehitevanju.
wink-1.gif
Jej jej jej, malo ti spomin peša. Torej, mene marsikdo tukaj na tabli pozna in bo zagotovo trdil, da nisem bil eden izmed najtežjih modelov na dragu. Da ne bomo kompliciral, sem močno pod 100. Kolega je bil ravno tako močno pod 100. Sedel je za tabo. Si pa mel enega težko kategornika + tvoja malenkost. Skupaj sta potem morala tehtati več kot 350kg, če je bila obtežitev čez pol tone. Stieber si pa potem ti kar pujs, v živo nisi bil videt tako zavaljen, kljub pivskemu trebuščeku.

V četrtek se mogoče že zmenim za nov avto, za vikend se poročim, naslednji mesec diplomiram (malo ksno, ma še vedno ne preksno ), stanovanje je, otrok je mogoče celo na poti. Spet hvala za želje
zmaga.gif
but I allready heave it!

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
Evo spet so me sprovuciral.

Mesto tempomat 54. Frod C MAX za ritjo. Konec mesta, cesta se ful vspne in pam gremo na noge naprej 105km/h.Povdarjam je kar hrib.In seveda C Max ostane zadaj. Pač ok, ne vozim jaz zaradi njega tako. In lepo po omeitvah dalje nakar dva pred mano lepo zavijaza desno in počakam lepo jih ne poskušam prehitevat in glej ga zlomka C-max mimo po levi skozi križišče, skozi polno črto...Hej dobro, da jih nisem poiskušal obvozit no pa saj bi ga v ogledalu videl ker vedno pogledam. Pelejm jaz 105 dalje po prazni regijonalki in kaj seveda on spredaj. In ni vedel al bi bremzal ali bi dirkal. In je drkal tok časa da me je po 10 min vožnje sprovuciral...Pobegnit ni mogel prehitet ga nisem hotel (polna črta-inat).
Jezen pa sem bolj na sebe kot na njega da sem padel in se pustil sprovucirat.

Kaj je hotel od mene? Ko sem se peljal za njim je bremzal. Ko sem mu ušel in ni mogel prehitet je nardil 3 prekrške, da si je potešil svoj ego in me v križišču mo sem skoraj stal prehitel al kaj ž.e...??

Marsh
d055.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
obstojiš na petrolu/omvju/karkoli že imate, poješ eno lučko/kornet, in njega že daleč ni več, pa ti se varno pripelješ domov

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Podobno se je meni zgodilo. Prehitevam, povsem varno, vidljivost res super, regionalka. Se malo odlepim od njega, nakar čez minuto on mene nazaj, skor v škarje nasproti vozečemu, in potem je sledilo 70,80 pa bremza, in tko par km. Nimaš kej kot ustavit, si enga pokadit in varno dalje.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
obstojiš na petrolu/omvju/karkoli že imate, poješ eno lučko/kornet, in njega že daleč ni več, pa ti se varno pripelješ domov

ne-ne-1.gif

Drugače pa ja - edino pametno (in po svoje žalostno).

Mi je pa danes eden z AXom na AC pred Celjem živec potegnil - zožitev pred deloviščem - in se folk že 300 - 350 m pred zožitvijo tišči na desni pas - naenkrat pred mano levi pas do table oz. zožitve prazen (!!) - jaz s polžjo hitrostjo (2. prestava - štandgas - se pravi kakih 30-35 km/h) naprej - a ni b...k z AXom iz desnega skočil pred mene in me zapiral, ter krili, mahal, skakal (ne - ni me pozdravljal) - pa kaj folku res ni jasno, da se ob zožitvi vključuješ na mestu zožitve in ne prej (ker s tem upočasniš obe koloni!).

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
pa kaj folku res ni jasno, da se ob zožitvi vključuješ na mestu zožitve in ne prej (ker s tem upočasniš obe koloni!).
Ne. Folk to jemlje kot provociranje in "gužvanje", kao da boš prvi, če se boš vključil tik pred zožitvijo. Je pa toliko bolj zaskrbljujoče, ko levi pas blokira kak šofer kamiona, ki poskrbi, da ne bo nihče videl točke, kjer se pasova združita...
10.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik aks pravi:
To ni več normalno!!

Jaz sem se čist spremenil!

Ko v deželi naši voziš po AC 300km ni šans da ne mine brez incidenta.

Evo danes v škarje med menoj in tistim ki sem ga prehiteval. Moja brzina 140 po tempomatu. Pa kaj ljudem ni jasno.
In seveda se razpizdim grem za njim in kaj NIČ!
Po 300 prevoženih km me pred hišo razpizdi in mi zjebe celi dan.
Marš.
10.gif

Jaz pa ratam živčn zaradi raznih tovornjakarskih guzar, ki se še prehitevajo med seboj
10.gif

Glede na to da ne zmore neke solidne hitrosti naj lepo ostane na svojem pasu, ne pa na prehitevalnega da ovira ostali promet.
10.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Pri tovornjakarjih je vsaka ura zelo pomembna! Če vozi non-stop za drugim tovornjakom, zgubi kakšno uro, včasih ta ura pomeni, da ne vidi družine čez vikend. Ni mi jasno kako ne razumete tega.

Sam vozim po AC cca 140km/h, če se pač pred mano dogaja prehitevanje tovornjakov pač počakam tistih 15 sekund. Verjetno je bol pomembno, da pride on čimprej na cilj (to je njegovo delo) kot pa mojih parkrat po 15 sekund časa.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
pa kaj folku res ni jasno, da se ob zožitvi vključuješ na mestu zožitve in ne prej (ker s tem upočasniš obe koloni!).
Ne. Folk to jemlje kot provociranje in "gužvanje", kao da boš prvi, če se boš vključil tik pred zožitvijo. Je pa toliko bolj zaskrbljujoče, ko levi pas blokira kak šofer kamiona, ki poskrbi, da ne bo nihče videl točke, kjer se pasova združita...
10.gif

Žal je tako, da tovornjak običajno blokira takrat, ko mu že prekipi zaradi budal, ki se tlačijo prehitro na desnega in le-ta slej ko prej popolnoma obstoji - in vozniku tovornjaka dejansko ne ostane nič drugega kot da blokira, da se desni spet premakne. Sicer ne podpiram takega početja - razumem ga pa (in tudi ne grem dokazovat svoj prav - so včasih prav grdi dedi za volanom tovornjaka
tongue-1.gif
).

Če bi se vsi držali pravila zadrge bi se morala ob pasova premikati približno enako hitro - in bi bili vsi hitreje čez - ampak kaj ko se najde vedno kdo, ki je "pametnejši" in se tlači in izsiljuje.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Pri tovornjakarjih je vsaka ura zelo pomembna! Če vozi non-stop za drugim tovornjakom, zgubi kakšno uro, včasih ta ura pomeni, da ne vidi družine čez vikend. Ni mi jasno kako ne razumete tega.

Sam vozim po AC cca 140km/h, če se pač pred mano dogaja prehitevanje tovornjakov pač počakam tistih 15 sekund. Verjetno je bol pomembno, da pride on čimprej na cilj (to je njegovo delo) kot pa mojih parkrat po 15 sekund časa.

467716-post_slo.gif

aplauz.gif

Pa še dodatek - niso tovornjaki zaradi lastnega veselja na cesti .- ponavadi vozijo stvari, ki jih želimo mi (želimo jih pa takoj in poceni in seveda dostopne za vsakim grmom).

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:

To se strinjam.
AMPAK: [censored] je v tem primeru prehitevani, ker prase.c ne more zmanjšat tempomata za 5 km/h. In to ob tem, da bi moral razumeti tistega, katerega prehiteva. Ampak ne, on bo trajbal svoj tempomat 3 km, boli njega k....

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Ne. Folk to jemlje kot provociranje in "gužvanje", kao da boš prvi, če se boš vključil tik pred zožitvijo.
Le kaj tebi ni jasno? Tako se postavljaj v mestu, ne pa na AC. Vozniki pred tabo so se že prej lepo razporedili na desni pas, da bi promet potekal čimbolj gladko, ti pa moraš biti pameten in se vrivati pred druge. Postavi se nazaj v vrsto, tako kot si se privlekel prej po cesti in počakaj na svoj vrstni red!
Citat:
Je pa toliko bolj zaskrbljujoče, ko levi pas blokira kak šofer kamiona, ki poskrbi, da ne bo nihče videl točke, kjer se pasova združita...
10.gif
Seveda ga boš videl. Tik za njim namreč. In takšni šoferji kamionov so fejst ljudje. Od mene vedno dobijo za pijačo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

ne-ne-1.gif

Drugače pa ja - edino pametno (in po svoje žalostno).

Mi je pa danes eden z AXom na AC pred Celjem živec potegnil - zožitev pred deloviščem - in se folk že 300 - 350 m pred zožitvijo tišči na desni pas - naenkrat pred mano levi pas do table oz. zožitve prazen (!!) - jaz s polžjo hitrostjo (2. prestava - štandgas - se pravi kakih 30-35 km/h) naprej - a ni b...k z AXom iz desnega skočil pred mene in me zapiral, ter krili, mahal, skakal (ne - ni me pozdravljal) - pa kaj folku res ni jasno, da se ob zožitvi vključuješ na mestu zožitve in ne prej (ker s tem upočasniš obe koloni!).

Meni je to včeraj izvedel bedak s Toyoto na višnjegorskem klancu - ravno pri tabli 600m do zožitve....