ABC tablica

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
čakaj, čakaj. ti si imel na ABC naloženih 150€? zakaj pa nisi naložil gor samo 60€ (oz kolikor je isti minimum za bonus), preostanek pa investiral v kake delnice? če bi storil, bi zlahka prekril tisto izgubo, ki jo boš utrpel zaradi tega 14-dnevnega zamika
grin1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Zakaj pa v delnice? Kdo pa še v delnice vlaga? Če je vse tako zelo dobro zakaj pa pol vinjete ne morem plačat z 14 dnevnim zamikom?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
delnice si ti prvi omenil, tam nekje zgoraj, malo za tem, kjer si nam razlagal osnove ekonomije, kako bi teh 150€ za dva tedna nekam naložil.
glej, načeloma se strinjam s tabo. teh 14 dni za vračilo je res malo lovska, še posebej ker bi lahko to kompenzirali z nakupom vinjete. ampak vseeno se meni to ne zdi taka velika reč, denar boš v celoti dobil nazaj, zaradi 14 dnevnega zamika boš zanemarljivo prikrajšan, res ne vem, zakaj delaš tak cirkus. včasih se sprašujem, ali nekateri res nimate nobenih problemov, da se s takimi malenkostmi ubadate?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
res je da sem omenil naložbo nisem pa jaz v tej smer omenjal delnice. Pa rok je 21 dnevni ne "samo" 14 . 14 dni se je pojavilo samo zato ker sem rekel da bi imel jaz odlog plačila za vinjeto pa tut sem jim omenil kompenazcijo da kupim vinjeto in jim razlike doplačam in to takoj pa tut ni šlo. Saj problemi so skoz ! Je pa pri vseh tako da bi vsi radi denar imeli takoj ko pa ga je treba vrnit bi pa vsi podaljševali ta rok v nedogled (tu ni samo dars)

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
če bi se jaz sekiral, kdaj dobim denar, bi šel najprej težit direktorju, naj mi sproti za vsak dan nakazuje plačo, ne pa šele 15. naslednji mesec. sicer pa, dve vprašanji, malo off-topic:
- koliko denarja, v popvrečju, imaš ti na tvojem osebnem bančnem računu na vpogled? več ali manj od 150€?
- kaj nameravaš storiti s temi 150€, ko ti jih bodo končno čez dva tedna nakazali?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kupit vinjete ki jih bom seveda takoj plačal! aja pa nakazali bodo v roku 3 tednov! Kar se pa tvoje plače tiče ne vem vprašaj direktorja meni abc ne bodo nakazali kaj prej ti pa poročaj kaj ti je direktor rekel!
evil.gif
na računu moram vedno imeti več kot 150 evrov sam ne pozabi da mi nekaj dajo obresti nekaj pa mi ga požre inflacija

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ehh, to je poceni. Zamisli si recimo društva, recimo Društvo za nabiranje marjetic, vsak mesec plačujejo 5 ali več EUR samo za vodenje računa, ki ga morajo po zakonu o društvih imet odprtega, ker so pravne osebe Pa čeprav imajo promet recimo vsega 100 EUR letno, pa še za tistih par plačil letno je za vsako par EUR provizije ... Več kot pol proračuna društva gre samo za banko ...

Ogo

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Kok se eni vlečete za Dars...
gor so ene cifre napisane nekje
pišem na pamet
130.000 kartic x 20 evrov (povprečni znesek vrnjene amrtizacije in dobroimetja)=2,6 mio €. Če to daš za dva tedna na banko je koliko obresti (da ne govorim če bi špekuliral z delnicami).(oni ta denar komot posodijo Šrotu ali pa bavčarju da dokonča tisto kar ima v glavi) čez dva tedna bo pa že vrnil.

Štos je v tem da bi se v primeru kompenziranja z nakupom vinjete izvršila samo ena trasakcija, tko bosta pa dve. Se pravi 2x več dela,2x večji stroški transakcij. Pa ne mi rečt da banke brezplačno izvajajo transakcije.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a veš eni na tem forumu pač imajo preveč denarja in zato tako razmišljanje! Njim je zgleda vseeno za 10 evrov ker jih zgleda poberejo na cesti (jaz take sreče še nisem imel)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Matr si tečen s temi tablicami, najedaš brez konca.

Če imaš (oz. ima tvoje podjetje) v lasti 10 tablic ABC, to pomeni, da se verjetno kar precej prevoziš po avtocesti. Se pravi, da boš z uvedbo vinjet precej pridobil!
Ampak ne, treba je iskat dlako v jajcu in pyzdit ter malenkosti napihovat v nedogled. Nekaterim pa res ni mogoče ustreči.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kot sem rekel za nekatere so to malenkosti za ene pač ne ! Če je to malenkost zate pol lahko verjetno nam nakažeš kaj pa ti bomo čez leto vrnili?
cheer.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ali si zračunal, koliko boš zaradi 14 dnevne zamude izgubil v tem času (pa ne upoštevat raznih borznih zadev, ker tam lahko tudi izgubiš)? Glede na to, da si tako natančen in se ti pozna vsak cent, se čudim, da si sploh šel vnakup ABC tablice! Tablica vendar stane, prav tako se ti dobroimetje na tablici ne obrestuje. Zakaj nisi potem cestnine raje plačeval sproti, očitno bi ogromno privarčeval!

A si že izračunal koliko boš pridobil z uvedbo vinjet? Sedaj od tega dobička odštej izgubo, ki jo boš imel zaradi dvotedenske zakasnitve izplačila. Če boš še vedno na izgubi, potem pyzdi po želji, če pa bo samo v tem pol leta bilanca že pozitivna, potem pa vzvezi z izplačilom ABC dobroimetja utihni za vedno!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kdaj meni država brezgotovinsko posodi denar kar tako v tri dni? Pa ABC je bil samo zaradi tega ker se je promet tako povečal da si stal samo v kolonah in plačeval! Lahko bi za ta denar šel do kake vrhunske slovenske prostitutke, ki bi ji ravno tako plačal v naprej kot sem plačeval darsu od ženske pa bi imel vsaj kaj od darsa nimam pa nič!

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Pri letošnjem obračunu dohodnine, je bilo precej doplačil! Vsak, ki je moral dohodnino doplačati, je imel od države brezobresno posojen denar.

Ampak, sedaj z vinjetami bo pa še boljše, kajne? Ampak tudi tega ne vidiš!
Boš z uvedbo vinjet dobil notri izgubo zaradi dvotedenskega zamika izplačila, ali ne?

Dileme glede prostitutk rešuj sam, tu ti ne znam pomagati.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hlapčki se prepirajo gospodar pa z nasmeškom gleda obresti na omenjenih nekaj milijon evrov...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Brezveze očitno imate eni preveliko denarja in vem je tut vseeno če država s tem financira razne šrote bavčarje in še enih par v zadnji vrste pa ste vi ko vam more malo vrnit!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... dars se noče ločit od "svojega" denarja. Tistih 150 al kolko € si vplačal ni čakalo na računu in se jim po en € prelivalo v drug lonček ko si pač "plačal" cestnino. Oni so tisti denar že davno pokurili, zato jim je pomoje težko "takoj" vrnit denar, ki ga nimajo. Ok, imajo ga, itq, ker na veliko gradijo ampak jim je vsako vračilo odveč. Zato pa čakajo da najprej ti kupiš vinjeto, potem pa šele vrnejo. Pač iz njihovega stališča imajo super politiko zrihtano
bonk.gif

Seveda, bi bilo pa tudi meni logično, da tako kot si takoj dobil tablico za denar, bo šlo tudi kontra, vidijo koliko je vredna, koliko imaš gor, denar na roko, podpišeš prejem in je to to. Oziroma, tako bi pričakoval da bo... Je pa dobro da si povedal, da ne bom butasto gledal ko bo treba kartico nazaj nosit
grin1.gif

p.s.: je kak rok za vračilo? Je nujno pred uvedbo vinjet, ali lahko kak teden kasneje ko ne bo več gužve?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ko sem bil jaz tam ni bilo žive duše! iz nje prebere koliko je gor in koliko je stara ti pa izpolniš papir a katerega ti napiše kolko dobiš denarja nazaj in številko tvojega računa denar pa ti nakažejo v roku 3 tednov! Gužve še nimajo z vračili to mi je uslužbenec na darsu povedal!