ABC tablica

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Ne, ne sam nimam na avtu nobene nalepke, še državna oznaka je magnetna in gre gor po potrebi. Tudi avstrijska vinjeta gre dol takoj po preteku. Je pa tako, da če je nimaš na vidnem mestu, te morajo pri kontroli ustaviti in ti nekako dokazovati, da jo imaš vendar imaš estetske pomisleke, medtem pa se lahko nekdo brez odpelje mimo (cinizem). Torej normalno je, da je na vidnem mestu saj je tako kontrola hitrejša in enostavnejša. Saj razumeš, če bi lahko vsak delal po svoje bi jo dal nekdo na zadnjo šipo, drug na stransko, naši darsovci pa bi morali letati okoli avtomobilov in iskati nalepko.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj ne bodo kaj dosti letali okoli avtov. Če ne bo nalimana na prednji šipi, hopla kazen. Tako kot drugje v Evropi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Saj najverjetneje bi jo tudi jaz nalepil potem ko bi me že tretjič ustavili in bi moral dokazovat s potrdilom. Ampak na začetku bi pa mel veselje pomoje =)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In kje boš ti dobil to potrdilo?
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Ja a ni napisano da če imaš tehnično potrdilo da ne smeš nič na šipo lepit da dobiš od njih potrdilo o plačani cestnini. Torej iz tega sem sklepal da bi to potrdilo izdali tudi na izrecno željo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še enkrat:
Citat:
Cestninski zavezanci, ki uporabljajo vozila brez vetrobranskega stekla, lahko uporabljajo vinjeto, ne da bi jo namestili na vozilo. Enako velja tudi za vozila, za katera je proizvajalec izdal tehnično potrdilo, da se na njihovo vetrobransko steklo vinjeta ne sme nalepiti. Cestninski zavezanec mora imeti v teh primerih v vozilu izvirnik potrdila o nakupu vinjete, ki ga izda upravljavec cestninskih cest. Na potrdilu mora biti vpisana registrska številka vozila, za katero je bila vinjeta kupljena.

Torej ti moral Renault izdati tehnično potrdilo, da se na tvojega 10 let starega Cliota vinjeta ne sme nalepiti. Vinjeto ti na podlagi tega potrdila izda DARS in ne Jože za pultom na Petrolu.

Pa da vidimo, kako boš to izvedel.
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Hej, samo z Darsove strani sem copy/pastal
smile-1.gif

Za svojo tablico še študiram, ali bi jo vrnil ali bi jo razdrl, da vidim kaj je notri
grin1.gif

notri je prilotana vlka baterija 3032 in ploscica z nalotanimi pizdarijami.... imam eno ko sem baterijo menjavala - neuspešno seveda
smile-1.gif
))

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
No saj vidis ravno to me je zanimalo ali bodo to moznost ponudili tudi takim ki ne bi zeleli imet nalepke (torej ne samo tistim s potrdilom) - nikjer nisme trdil da bom dobil tehnicno potrdilo od renaulta

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Verjetno imaš tako ekskluziven avto, da ti bo nalepka pokvarila izgled vozila.
En trenutek se jočejo o varnosti v prometu, v drugem pa zabičajo, da si folk zalepi pogled iz avta ?

psihiatrija.press

svd

Pripravnik
12. maj 2008
41
0
6
A kdo ve kako bi najlažje odstranil okrogel nosilec ABC tablice z vetrobranskega stekla, saj ful dobro drži. Lp

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:

No, jaz jo mislim namontirat na sredino šipe za špeglom. Nema, da me jebejo zaradi tega,
ne-ne-1.gif
v Avstriji je že tako dovoljeno.

Baje ne bodo imeli nič proti.

Kazen za neuporabo vinjete bo od 300 do 800 evrov. V primeru kršitve bodo nadzorniki praviloma izrekli globo v višini 300 evrov (150 evrov v primeru plačila v osmih dneh), višje kazni so predvidene v izjemnih primerih, izreče pa jih sodišče. Vinjeto je treba nalepiti na vetrobransko steklo na levi strani zgoraj, kakor opisujejo tudi navodila na hrbtni strani. Na Darsu menijo, da je tako najlažje vidna cestninskemu nadzorniku. '' Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi na primer v bližini vzvratnega ogledala, če ta del ni zatemnjen ,'' so pojasnili.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Jaz sem tist obroček samo dol potegnil, preostalo lepilo pa z nohtom malo podrgnil, večina ga je tako ali tako ostala na obročku. Je bil pa avto na soncu in zadeva nalepljena na zatemnjenem delu pri špeglu, možno, da zato ni tako močno držalo. Sem se pa skoraj spekel, ko sem pucal z robčkom, da bom vinjeto nalimal, sem moral po pravo cunjo, da sem uspešno dokončal.

Sicer sem pa vinjeto nalepil tako, kot je predpisano. In ja, malo moti videz, tudi na šipi jo imaš skoz na očeh, se bomo že nadli.
Eni se tolk sekerajo zarad te nalepke, drugi majo pa še bivšo registracijsko nalepko na šipi.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

a ABC tablico je možno vrniti samo na Brdu? Ker nekaj sem na hitro slišala, da naj bi se vračale tudi na cestninskih postajah, sam nisem razumela kdaj?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
KSZ

Citat:
Datum nakupa tablice lahko dokazujete z računom oziroma potrdilom o nakupu elektronske tablice.

Če računa nimate več, bo starost tablice določena na podlagi podatka, kdaj je bila tablica s to serijsko številko predana v prodajo na prodajno mesto.

Sumim, da bodo enostavno pogledali prve štiri serijske številke
S/Nxxyy
xx je leto
yy mesec

Kdor je kupil staro zalogo in nima računa bo na slabšem.

S tehničnega vidika je zagotovo lažje pogledat prvo prijavo v sistem.
smirk-1.gif

Le zakaj komplicirajo.
grims-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Sba pravi:
drugi majo pa še bivšo registracijsko nalepko na šipi.
Daleč na desni, spodaj, izven vidnega polja.
Hecno, tista je bila tam lepo vidna za kontrolo, vinjeta pa ni ...

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Vinjeta je druge barve. :vstavismajlijapoželji:

No, med vožnjo me sicer ne moti kaj dosti, bi jo pa raje imel spodaj. Sploh je fajn, če imaš še temen rob na šipi ...
Je pa res, da je blo prov za****n uno reč dol dajat v unem vogalu. Je fotr men prepustu čast. Bomo vidl kako bo z zgornjim levim vogalom in odstranjevanjem nalepk.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Avstrijsko vinjeto sem vsakič odstranil brez problema.
(finta je, kak jo prilepiš
wink-1.gif
)

Sicer pa, a na bencinskih ti ne odlepijo zastonj ?