ABC tablica

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zna bit, da so ravno ABC tablice krive za vse slovenske tajkune.
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Banka nas denar uporablja ter ga obrestuje.

Dars ga nekako ni obrestoval, namreč ce sem napolnil za 200€ , je bilo gor še vedno 200€ po pol leta.

zanimivo, ko sem jaz napolnil ABC za 50€, je bilo čez minuto gor 52,5€. rad bi videl banko, ki bi ti ob pologu takoj šenkala 5%
smile-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Dars ga nekako ni obrestoval, namreč ce sem napolnil za 200€ , je bilo gor še vedno 200€ po pol leta.

zanimivo, ko sem jaz napolnil ABC za 50€, je bilo čez minuto gor 52,5€. rad bi videl banko, ki bi ti ob pologu takoj šenkala 5%
smile-1.gif
ampak vrnejo ti pa denar brez bonusa. Tako... mimogrede
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Tablic imam več tako da bo kar nekaj denarja še ležalo na darsu! Pa še nekaj tablice npr. zamenjam 1 julija! Kupim pač tiste vinjete in od 1 julija imam 2x plačano avtocesto do tistega dne ko mi denar vrnejo pa če se še kaj zakomplicira bom mogoče do konca leta dobil denar! Če je to tebi normalno tut prav!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Pa še nekaj tablice npr. zamenjam 1 julija! Kupim pač tiste vinjete in od 1 julija imam 2x plačano avtocesto do tistega dne ko mi denar vrnejo pa če se še kaj zakomplicira bom mogoče do konca leta dobil denar! Če je to tebi normalno tut prav!

Razloži! S številkami, do centa natančno, koliko boš "oškodovan".
Mislim, država ti od plače trga 50% vsak mesec, ti se pa buniš zaradi 0,043 centa, ki boš ob njega zaradi Darsa.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če bi ta sredstva vložil kam drugam bi bil donos veliko večji tako pa bo zguba zaradi vezave denarja brez donosa! Vse skup pa bo cca toliko kolikor je pokojnina povprečnega slo upokojenca za celi mesec! ! Gre se mi samo zato da če nekaj plačam pričakujem tudi od drugega isto se pravi če sem abc plačal takoj pričakujem da tut takoj dobim vrnjeno!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
če bi ta sredstva vložil kam drugam bi bil donos veliko večji tako pa bo zguba zaradi vezave denarja brez donosa! Vse skup pa bo cca toliko kolikor je pokojnina povprečnega slo upokojenca za celi mesec! ! Gre se mi samo zato da če nekaj plačam pričakujem tudi od drugega isto se pravi če sem abc plačal takoj pričakujem da tut takoj dobim vrnjeno!

Torej ti boš ob 500 evrov, ker ti bo država dobroimetje vrnila v 3 tednih namesto takoj? Kaj si imel gor 756.000 evrov?
17758-icon_confused.gif

Daj da vidim ta magični izračun. Me firbec matra.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
mene pa firbec matra od kdaj je pvprečna pokojnina 500 evrov? Moje številko so neamortizirane vrednosti tablic abc in še denar ki bo takrat na njih (zdaj ko vem kako delajo) upam da čim manj!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Koliko pa misliš, da je povprečna pokojnina?
Eni imajo 300, eni imajo 1300 (in še kaj več).

Še enkrat, da vidim ta izračun, št. tablic, dobroimetje, naložbo v kateri sklad (z zajamlenim donosom), in po treh tednih je to koliko?
grims-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
no najvišja je 1900! najnižja pa 173 ! Kdo je rekel vzajemni sklad? Obstajajo druge možnosti ki so donosnejše kot vzajemni skladi Tabliv obtoku pa je več kot 10 in na vsaki je nekaj denarja pa si sam izračunaj samo na moji ki jo uporabljam jaz pa je še cca 150 evrov, ki jih ne bom pokuril do konca meseca!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej v tvoji lasti je bila samo 1 tablica (druge niso pomembne, ker niso tvoje)
Na njih je bilo 150 evrov dobroimetja saj ne vem, zakaj še ne kuriš tega)
Torej dobiš cca 160 evrov.

Koliko evrov bi zagotovo dobil v treh tednih, če bi teh 160 evrov dal kam drugam?
grims-1.gif

Pravzaprav, če že jamraš, zakaj pa si sploh imel ABC tablice, saj ni bilo prej nič drugače? Zakaj cel denar s tvojega bančnega računa in denarnice ne nakažeš v te "donosne možnosti"? Tako ti inflacija samo krade denar
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
hotel sem ti povedati da je samo na eni cca 150 evrov tudi ostale so moje čigave pa naj bi bile? Kam drugam s vloži denar saj boste ugotovili kam doma sigurno ne prinaša dobička kot tudi delnice ne več! ABC tablice so pa aato da se ni preveč časa stalo v kolonah!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj veš denar mora krožit in ne stat kot trenutno stoji na dasu! Jaz pač denarja nisem pobiral po tleh kot ga dars! Če je enim vseeno tudi če bi jim vrnili denar po kakem letu meni ni zato pa sem tudi odprl temo! Država si pač lahko marsikaj privošči in njeni podaniki (tako so pač eni navajeni) so pač tiho in sprejemajo njene ukaze! Samo tako je bilo včasih vedno več pa je ljudi ki jim ni vseeno kako se dela!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:Ampak hej, če enim paše, da drug razpolaga z njihovim denarjem ...
In kaj po tvoje delajo s tem denarjem?
Saj res, a niso vinjete nekaj takega kot ABC tablica? Tudi tukaj bodo drugi razpolagali s tvojim denarjem.
Aja, gotovo imaš kaj na bančnem računu. Le kaj dela banka s tem denarjem?
Pa zdravstvo plačuješ? Le kaj delajo s tem denarjem?
itd.

Zaradi dreves eni ne vidite gozda.
evil.gif

OK, vsi mi nakažite 10-100 EUR na moj račun. Čez 14 dni vrnem.

(kdo tu ne vidi gozda ? dobro vprašanje)

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

smile-1.gif
ampak vrnejo ti pa denar brez bonusa. Tako... mimogrede
smile-1.gif
seveda, saj to je logično. če bi hotel denar oplemenititi, bi ga dal na banko, ne pa na DARS.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
malo out topic:

a ce je ABC skatala ze zamortizirana (=verdnost 0) jo je potrebno vseeno vrniti, da ti vrnejo dobroimetje ?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
si se mogoče vprašal o kakih praktičnih razlogih za teh 14 dni? trenutno je v uporabi 260 000 ABC tablic. če predpostavimo, da jih polovica ne bo vrnila (iz takšnih ali drugačnih razlogov), to ostane 130 000 tablic, katerih lastniki se v tem in naslednjem mesecu, dveh, bunijo, zakaj morajo čakati na svoj denar 14 dni.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
oprosti ampak na bazi v lj sem bil sam nobene gužve pa skoraj 1 uro sem bil tam ker sem se še z nekom dobil pa noben avto ni prišel niti odel! Gužva verjamem da bo proti koncu meseca a tedaj bo pa treba 2 meseca pol čakat?
A denar pa so iz računa za plačilo lahko takoj vzeli pa je promet na banki tut velik? Če zaposleni preko nakazila vtipka številko računa in nakazani znesek vzame delavcu 2 minuti? (če vpiše številko računa se osebni podatki prepišejo sami!