Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Na zunaj sta morda podobni, vendar notranjost je drugačna, kar je AK-47 naredilo tako velik uspeh.
V drugi svetovni je SG-44 bila genialna puška. .
AK47 je še danes zelo dobro orožje. Še danes ena redkih pušk, s katero lahko recimo preplavaš reko,
in ko je cela popolnoma premočena, lahko takoj repetiraš in začneš z rafali. Tut ročno jo je težko uničit,
saj lahko polomiš samo kopito (če ga ima) ostalo je pa vse tako masivno in varjeno, da boš ročno naredil
zelo malo škode na mehanizem, torej še vedno bo šlo strelat. Na diskaveriju sem gledal oddajo o 10ih al 15ih
najboljših puškah. Takoj je zasedla prvo mesto. Povozili so jo celo s tankom. Z tistim na gosenice seveda.
Možakar je pobral puško in pričel streljat... Zares super orožje. Čeprav je grda ko satan, pri streljanju jo zaradi
samorepetiranja (ko istreli in naloži nov naboj) vleče navzgor, kar novincem povzroča težave, sicer pa se moreš
bojda navadit, dometa 300m... Če bi mi dali na izbiro da lahko testiram 3 puške na svetu bi bla ta na tretjem mestu.
Še boljša različica ak-ja je AK dragunov. (ali dragunova, odvisno od izgovorjave glede na kontinent)
Kreacija Jevgenij Fedorovič Dragunov-a. Ostrostrelska puška, narejena (kreirana) 1963 in se je do danes
razen boljših materialov in različnih optik, ohranila kot avtentično enaka. Optika je bila takrat omejena in
hvalabogu tut najprimernejša za takratne sniperja z "domačim" treningom PSO1, povečave 4x25 (ali 24)
Za rusijo je ta puška z dometom 600+ bila nepogrešljiva. Tako kot na prvotno ak47 se tudi na to da montirat
bajonet, ki se dobi v kompletu z samo puško. Definitivno je na mojem drugem mestu najljubših pušk.
Za spremembo je tut na oko dost lepša kot katastrofa od dizajna prvotne 47tke...