A je Mihail Kalašnikov res sam izumil AK-47?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja če bi nemci zmagal, bi zmagal v celi eu, če ne še širše.

me pa zanima kako bi reševal probleme z bližnjim vzhofdom, ki sicer ne bi bili takšni kot so danes. kaj bi bilo z muslimani.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik softi pravi:
me pa zanima kako bi reševal probleme z bližnjim vzhofdom, ki sicer ne bi bili takšni kot so danes. kaj bi bilo z muslimani.
Težav z bližnjim vzhodom verjetno sploh ne bi bilo, ker bi ne bilo več židov, ki so jih preselili v njihovo "prvotno domovino". Poleg tega bi tehnološko napredni nemci pogruntali kakšno boljšo tehnologijo kot pa je tista, ki za svoje delovanje potrebuje naftne derivate. Bližnji vzhod bi bil na takšnem nivoju kot je danes Afrika, kjer potekajo medplemenske in državljanske vojne.

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
pa so s krummlauf tudi kaj streljali?

Narejenih je bilo več varianta (s kotom streljanja od 30 vse do 90 stopinj), v praksi se je izdelovala le 30 stopinjska varianta, ki je bila po 300 nabojih fuč (45 stopinjska že po 160ih). Wiki
zmaga.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Na zunaj sta morda podobni, vendar notranjost je drugačna, kar je AK-47 naredilo tako velik uspeh.

V drugi svetovni je SG-44 bila genialna puška. .

AK47 je še danes zelo dobro orožje. Še danes ena redkih pušk, s katero lahko recimo preplavaš reko,
in ko je cela popolnoma premočena, lahko takoj repetiraš in začneš z rafali. Tut ročno jo je težko uničit,
saj lahko polomiš samo kopito (če ga ima) ostalo je pa vse tako masivno in varjeno, da boš ročno naredil
zelo malo škode na mehanizem, torej še vedno bo šlo strelat. Na diskaveriju sem gledal oddajo o 10ih al 15ih
najboljših puškah. Takoj je zasedla prvo mesto. Povozili so jo celo s tankom. Z tistim na gosenice seveda.
Možakar je pobral puško in pričel streljat... Zares super orožje. Čeprav je grda ko satan, pri streljanju jo zaradi
samorepetiranja (ko istreli in naloži nov naboj) vleče navzgor, kar novincem povzroča težave, sicer pa se moreš
bojda navadit, dometa 300m... Če bi mi dali na izbiro da lahko testiram 3 puške na svetu bi bla ta na tretjem mestu.

Še boljša različica ak-ja je AK dragunov. (ali dragunova, odvisno od izgovorjave glede na kontinent)
Kreacija Jevgenij Fedorovič Dragunov-a. Ostrostrelska puška, narejena (kreirana) 1963 in se je do danes
razen boljših materialov in različnih optik, ohranila kot avtentično enaka. Optika je bila takrat omejena in
hvalabogu tut najprimernejša za takratne sniperja z "domačim" treningom PSO1, povečave 4x25 (ali 24)
Za rusijo je ta puška z dometom 600+ bila nepogrešljiva. Tako kot na prvotno ak47 se tudi na to da montirat
bajonet, ki se dobi v kompletu z samo puško. Definitivno je na mojem drugem mestu najljubših pušk.
Za spremembo je tut na oko dost lepša kot katastrofa od dizajna prvotne 47tke...

svdb_smaller.jpg

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
AK-47 je dober samo zaradi vzdržljivosti in lahkotnosti uporabe. Definitivno pa za današnje čase ni več prava izbira. Razen če si v neki bogi vojski, kjer je oskrba slaba in si prepuščen samemu sebi. Največji problem pa je nenatančnost na velikih razdaljah. Z AK-47 bo letelo vsepovprek, z M16A4 pa te bo tisti en naboj zadel. Tako sem vsaj jaz razumel stručkote za orožja, sam nimam izkušenj. Citiram:"AK-47 je mačeta, M16 pa kirurški nož".

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
A so še kakšni drugačni tanki kot tisti z gosenicami?
confused-1.gif
Če kajpak odštejemo kakega arhaika, ki ima christiejevo podvozje in se vozi okrog tudi, če mu odstraniš gosenice...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Saj ne rečem da ne bi testiral, osebno nisem proti orožju, samo nebi AK47. Bi rajš kaj bolj naprednega, ampak za v borbo bi si pa kalašnika najraje izbral, to je pa res
obvezno kalašnikov, pa pištola zastava TT sprobano v praksi tipčki
grin1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Ja se nisi edini sem strelau z tetejevno, mk-lom in kalašnikom pa še z čim močnejšim (120mm minomet), pa tega več nebi sprobaval kaj novejšega se pa živimo v 2008 ne pa 1970