Da si sposodim temo:
V hiši imamo ruter/modem od Telemacha (TM) - Ubee EVW32C in brezžično se vsi lepo povezujemo nanj.
Ker pa želimo pri TVju v dnevni postavit EON box, bi moral do TVja potegnit UTP kabel, kar pa žal ni možno.
Doma se mi potika en stari ruter (LevelOne WBR-6001), ki sem ga želel uporabiti kot dostopno točko preko katere bom povezal EON box s kablom.
Dva dni poskušam vse živo, da bi na prenosniku, ki ga povežem s kablom s tem WBR-6001 dostopal do interneta, pa mi ne uspe.
Ubee DHPC:
WBR-6001:
- DCHP off (ko izklopim DHCP, se ne morem več povezat z 192.168.0.1 v ta ruter, zato moram na prenosniku v lastnostih kartice določit: IP address, Default getaway in Prefered DNS, da lahko potem spet pridem z 192.168.0.100 (ki sem mu ga določil) do ruterja
- WDS: dam scaning AP im mi najde Ubee-ja, katerega naslov skopiram v Remote AP MAC:
Kaj bi še moral naredit, da bi se WBR povezal wireless na Ubee-ja, da bi imel internet in bi lahko potem EON box povezal s kablom na WBR?
Ker sem že malo blesav in ne vem več naprej, bi prosil, če lahko nekdo to razloži po domače.
Bil bi zelo hvaležen.
Hvala