A greste kaj v dol k južnim sosedom?

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
v bistvu so četrti in tja kamor prihajajo množično bi bilo smiselno da imajo v njihovem jeziku, vsaj jaz bi imel če bi bil lastnik gostilne restavracije bara... in bi zaznal njihove številne obiske
pa ne govorim le o hrvatih lahko bi bil tudi katerikoli drug narod in posledično jezik

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mobilne hiške v Makarski so 160e prva vrsta. Top lokacija, fantastičen okoliš, cenovno vseeno mnogo predrago in okoliška mestna infrastuktura iz leta 1980. Sama pokrajina, senčka z borovci nad plažo je pa kul. Pod črto, za dobrih 2200e da nimam niti 1kg kruha zraven in še upoštevajoč 7 ur vožnje v eno smer je vseeno malo težko za prežvečit. Tako da ja, tudi mi se verjetno drugo leto vračamo v Egipt, tam se lepo vidi kok je jadransko morje "mrtvo".

• Všeč mi je
Reactions: Maiden

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Imaš kar prav, nekje toliko, ja.
In še en podatek, izredno pomemben za "šparovne" slovenčke: če mislite, da je v Albaniji (ob morju) poceni, potem se motite. Sicer ni tako drago, kot v Portorožu in na Bledu (pivo je recimo od 250 do 400 lekov), še zdaleč pa ni poceni. Tudi v trgovinah so nekateri izdelki dražji kot pri nas, nekaj je cenejših, a v glavnem smo tam-tam. Še enkrat: podatki so za obalna mesta.
O cenah v notranjosti pa ne vem povedat, ampak tam itak nimaš kaj počet (iskat). Verjamem pa, da je precej ceneje.

Bi moral it še v Sarande ... mogoče je kaj drugače ...

sm bil lani v sarande in ksamilu... men se je zdelo vse tok poceni dol

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Mobilne hiške v Makarski so 160e prva vrsta.
Zanimivo, kako selektivno podajate argumente. Mobilne hiške so sedaj merilo za cenovno (ne)ugodnost letovanja? Pa te ne napadam, samo povem.
Mobilne hiške so pač mobilne hiške, v Istri jih najdeš tudi s ceno preko 300€/dan. Kater debil to plača ne vem, ampak očitno se najdejo.
Mi (2x odr. in otroka 9 ter 11 let) se držimo pravila da za kampiranje v sezoni ne damo več kot 40€ na dan. Seveda ne izbiramo "top" lokacij za Instagram (+ vsa pripadajoča navlaka ki so je človek lahko zamisli v kampu), preprosto izbiramo samo kampe v pravem pomenu besede, rabimo samo tekočo vodo in sekrete pri katerih se ti ne obrne želodec. Za tak budget ne pridemo skozi z nobeno ponudbo v Egiptu, Tuniziji, Turčiji, ......
Pač ne razmetavamo z denarjem, raje gremo kak (podaljšan) vikend več na oddih, bodisi "na morje" ali kam drugam.

sad

Guru
24. avg 2007
21.164
9.800
113
In kje v glavni sezoni kampiraš za 40 EUR na dan? Toliko smo mi plačali v predsezoni... Pa je bil en od cenejših kampov.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
V Istri maš ene tri take kampe, južneje od Zadra se pa kar najdejo....
Pozabil napisat.... kot to več ne bo mogoče (=bodo cene preveč narasle oz. bodo otroci starejši), gremo v preostale države bivše YU, na Madžarsko, proti Češki, Slovaški, na Poljsko .....

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
V predsezoni smo kampiral za 16€ na dan. V Rovinju.
Saj je vse na spletu....

Spali smo za 4 evre na noč. V hostlu v Nišu...

Potem pa smo zvedeli, da je v Afriki še ceneje. Drugo leto gremo v Afriko, saj je tam 20x cenejše spanje, kot je na Hrvaškem.

Včeraj pa smo bili v Murski Soboti v enem lokalu in dali za pizzo + Coca Colo 6.80 evra.
Od danes se vsako popoldne po službi vozimo iz Ljubljane v Mursko Soboto na pizzo, saj prihranimo glede na Ljubljano 2,5-3 evre... :bonk:Pri samo eni pizzi...
Če nas gre pa osem, pa prihranimo 20 evrov! :cheer:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Spali smo za 4 evre na noč. V hostlu v Nišu...

Potem pa smo zvedeli, da je v Afriki še ceneje. Drugo leto gremo v Afriko, saj je tam 20x cenejše spanje, kot je na Hrvaškem.

Včeraj pa smo bili v Murski Soboti v enem lokalu in dali za pizzo + Coca Colo 6.80 evra.
Od danes se vsako popoldne po službi vozimo iz Ljubljane v Mursko Soboto na pizzo, saj prihranimo glede na Ljubljano 2,5-3 evre... :bonk:Pri samo eni pizzi...
Če nas gre pa osem, pa prihranimo 20 evrov! :cheer:
:bonk::valjamse:
Še dobro da si retorično dobro podkovan in ne uporabljaš smeškov.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.339
113
za šankom
No fajn, da jih ločiš. Marsikdo pa jih ne loči. Pa ni to poanta. Poanta je, da v neki državi, kjer si kot turist množice ljudi, ki je najbolj ali pa ena izmed najbolj razširjenih, ti ne želijo ponuditi tebi domačem jeziku. Da še nadaljujem, da bi me kdo ogovoril v v restavraciji s slovenskim jezikom, pričakujem na hrvaškem in tega NE pričakujem na Korziki. Pa so me ravno na Korziki ogovorili v slovenščini.

pa ravno na korziki se francozi delajo francoze in ne želijo govoriti angleško, te gledajo kot tele v nova vrata, govorim za lokale,trgovine in ne hotele

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Zanimivo, kako selektivno podajate argumente. Mobilne hiške so sedaj merilo za cenovno (ne)ugodnost letovanja? Pa te ne napadam, samo povem.
Mobilne hiške so pač mobilne hiške, v Istri jih najdeš tudi s ceno preko 300€/dan. Kater debil to plača ne vem, ampak očitno se najdejo.
Mi (2x odr. in otroka 9 ter 11 let) se držimo pravila da za kampiranje v sezoni ne damo več kot 40€ na dan. Seveda ne izbiramo "top" lokacij za Instagram (+ vsa pripadajoča navlaka ki so je človek lahko zamisli v kampu), preprosto izbiramo samo kampe v pravem pomenu besede, rabimo samo tekočo vodo in sekrete pri katerih se ti ne obrne želodec. Za tak budget ne pridemo skozi z nobeno ponudbo v Egiptu, Tuniziji, Turčiji, ......
Pač ne razmetavamo z denarjem, raje gremo kak (podaljšan) vikend več na oddih, bodisi "na morje" ali kam drugam.
Smo tudi mi kampirali 8 let na Hrvaškem (Istra), cena 24€ na dan 2+1. Letos če bi šli, bi nas prišlo 35€ na dan, ker je mali že 12 let star, kar sicer spet ni pretirano, ampak smo želeli še kaj drugega videti. Računal sem, da smo dali 500-600€ več za Egipt (14 dni all inclusive), kot pa bi dali za kamp. Nič nimam proti Hrvaški pa tudi cene so bile vedno primerne, samo samo morje se pa ne more primerjat, kot da bi akvarij proti ribniku primerjal.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Saj mi smo res po slučaju pristal pri sosedih na morju. Plan je bil izključno Slo-roadtrip (brez slane vode), pa nas je zjebalo vreme, še bolj pa po parih dneh zdravje (okužba dihal na meji s pljučnico, antibiotiki so bili redni dnevni obrok), tako da smo se spokali pod borovce.
Vseeno po novem vemo da se da na Krki prav fino kopat, za Kolpo pa smo to vedeli že prej.....

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48

Ne vem zakaj omenjaš selektivne argumente. Nikjer nisem trdil da so mobilne hiške ugodno letovanje, ravno nasprotno (smo v njih letovali že kar nekajkrat). Sem v nekaterih prejšnjih prispevkih (še pred dopusti) tudi podal razlago, zakaj nam mobilne hiške najbolj sedejo, sedaj v tem novem sem pa zgolj podal, da dejansko za ceno mobilnih hišk, se lahko vsi 4je usedemo na letalo in imamo zraven plačan še all incluzive. Seveda pa vsakomur svoje. Smo tudi mi že preizkusili šotorjenje, pa nam pač ne odgovarja. Ne gre za noben selektivni argument samo opcije kaj za nex xy budget lahko dobimo/koristimo. Budget ima pa vsak različen, vsak pa strmi da zanj dobi verjetno največ kar lahko in to je ves point. Na Hrvaško bomo zagotovo še hodili, predvsem gremo vedno za prvomajske za en teden v hiške, kjer so najemi smešno poceni (nekje med 30-40e) in nikjer nobene gužve, posledično kruzanje po vseh okoliških mestih neke destinacije mnogo bolj prijetno. To je to ;)

• Všeč mi je
Reactions: Romzi

jello

Guru
22. sep 2008
10.259
3.905
113
Ne vem zakaj omenjaš selektivne argumente. Nikjer nisem trdil da so mobilne hiške ugodno letovanje, ravno nasprotno (smo v njih letovali že kar nekajkrat). Sem v nekaterih prejšnjih prispevkih (še pred dopusti) tudi podal razlago, zakaj nam mobilne hiške najbolj sedejo, sedaj v tem novem sem pa zgolj podal, da dejansko za ceno mobilnih hišk, se lahko vsi 4je usedemo na letalo in imamo zraven plačan še all incluzive. Seveda pa vsakomur svoje. Smo tudi mi že preizkusili šotorjenje, pa nam pač ne odgovarja. Ne gre za noben selektivni argument samo opcije kaj za nex xy budget lahko dobimo/koristimo. Budget ima pa vsak različen, vsak pa strmi da zanj dobi verjetno največ kar lahko in to je ves point. Na Hrvaško bomo zagotovo še hodili, predvsem gremo vedno za prvomajske za en teden v hiške, kjer so najemi smešno poceni (nekje med 30-40e) in nikjer nobene gužve, posledično kruzanje po vseh okoliških mestih neke destinacije mnogo bolj prijetno. To je to ;)

Dobro no, s tem egiptom si zdaj na novo izumil leseno kolo. Pišete tako kot bi obisk hrvaške izključeval vse druge možne dopuste in destinacije. Nekdo gre na korziko, v egipt in nazadnje še za tri vikende na hrvaško in mu nikjer nič ne fali. Ali pa kolpo, krko, weisensee, karpate, azijo in krk v eni sezoni, če pristeješ še prvomajske in krompirjeve.
Se mi zdi da tukaj se pofočkate res tisti najbolj hard loverji hrvaškega morja ker ste zdaj zaradi 'guten tag' in 15 kun predragih lidl kalamarov po 20 letih zavili še nekam drugam.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Dobro no, s tem egiptom si zdaj na novo izumil leseno kolo. Pišete tako kot bi obisk hrvaške izključeval vse druge možne dopuste in destinacije. Nekdo gre na korziko, v egipt in nazadnje še za tri vikende na hrvaško in mu nikjer nič ne fali. Ali pa kolpo, krko, weisensee, karpate, azijo in krk v eni sezoni, če pristeješ še prvomajske in krompirjeve.
Se mi zdi da tukaj se pofočkate res tisti najbolj hard loverji hrvaškega morja ker ste zdaj zaradi 'guten tag' in 15 kun predragih lidl kalamarov po 20 letih zavili še nekam drugam.

Sicer razumem kaj bi rad povedal, vendar si v mojem primeru konkretno brcnil v temo. Sem oz. smo z familijo preletali že kar nekatere luštne destinacije (Maroko, Maldivi, Turčija, Dubaj, Tunizija, Portugalska, Grčija, Črna Gora,...) in kar sem izpostavil je zgolj to, da v mojem zadnjem primeru sem za enako ceno hišk dobil soliden paket na rdečem morju. Saj v končni fazi je to point te teme, turizem na hrvaškem proti ostalim destinacijam, ni tako? Tako da ne razumem za kaj bi bil lover bilo kakšnih kalamarov ali kamel ampak se smatram zgolj kot nekdo, ki izpostavi in pove kaj se za nek xy budget lahko dobi, enostaven price/performance ;)