90- dnevna ločevalna dieta

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Podpis
zmaga.gif

Sicer pa vesoljnemu občinstvu alterja predstavljam še eno, novo, superduper ločevalno dieto: en dan ješ vse samo s ta malimi viličkami (ki so drugače za tortice), drug dan pa s ta malimi žličkami (ki so npr. za mešanje čaja). Evo vam ločevalno dieto
cheer.gif

Nazadnje uredil moderator:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
In zakaj dfak morš vsak drug stavek končat s klicajem!!

Men osebno ta dieta ni šla (mogoče tud,ker nism mela za shujšat 40kg, ampak največ 4kg) in zdej se raj grem "dieto" da jem obvezno zajtrk, do 12h pojem kakšn kos sadja,kosilo normaln obrok po možnosti vključim solato, po kosilu pojem kakšen orešek ali dva, zvečer pa hypro ali skuto, cottage cheese, kaj takega.
Plus tega, da hodim na aerobiko vsaj 3-4x tedensko, kavo sem zamenjala z zelenim čajem. Sladkarije pa si privoščim VSE, ampak v mejah normale. In seveda VODA, VODA, VODA.

Zame ni boljše diete kot je; Jej vse pomalo kar ti paše.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
In zakaj dfak morš vsak drug stavek končat s klicajem!!

Men osebno ta dieta ni šla (mogoče tud,ker nism mela za shujšat 40kg, ampak največ 4kg) in zdej se raj grem "dieto" da jem obvezno zajtrk, do 12h pojem kakšn kos sadja,kosilo normaln obrok po možnosti vključim solato, po kosilu pojem kakšen orešek ali dva, zvečer pa hypro ali skuto, cottage cheese, kaj takega.
Plus tega, da hodim na aerobiko vsaj 3-4x tedensko, kavo sem zamenjala z zelenim čajem. Sladkarije pa si privoščim VSE, ampak v mejah normale. In seveda VODA, VODA, VODA.

Zame ni boljše diete kot je; Jej vse pomalo kar ti paše.
Zakaj dfak zaključujem s klicajem?
hysterical-1.gif
Tako sem pač navajen, ni kakšnega vpitja ali kaj drugega! Beri moje ostale poste, boš videla! Velikokrat imam tudi ? ali pa celo oboje!?
Saj imaš prav, ko praviš, da jej vse,ampak pomalo, ampak to funkcionira samo pri manjših izgubah teže in pri vzdrževanju le-te! Če pa hočeš izgubiti malo več, pa moraš žal poseči po eni izmed mnogih diet! Seveda pa nobena ni idealna! VODA! To si pa dobro napisala, treba je piti čimveč vode!
nahrung002.gif

Hanz

Pripravnik
5. okt 2007
38
0
6
slovenija moja dom
eno vprasanje spotoma ... kaj je sploh dieta? kaj si predstavljate pod to besedo?
ce spremenim prehrambene navade sem na dieti?
Glede mnenja, da je potrebno za izgubo vecih kilogramov poseci po neki hudi dieti, se tudi ne strinjam, mogoce edino kot obcutek ce se stradamo, da nam tehtnica kaze "uspeh". Mogoce je bolje pocasi pa to bolj zdravo. Se vedno zastopam mnenje, da je potrebno normalno jesti (vse, brez nekega divjega locevanja zivil) in migati svojim potrebam primerno. Grozno je tudi videti ko oseba shujsa za ogromno kilogramov in ji je naenkrat koza prevelika, to verjetno niti ni cilj, je pa posledica ...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Hanz pravi:
eno vprasanje spotoma ... kaj je sploh dieta? kaj si predstavljate pod to besedo?
ce spremenim prehrambene navade sem na dieti?
Glede mnenja, da je potrebno za izgubo vecih kilogramov poseci po neki hudi dieti, se tudi ne strinjam, mogoce edino kot obcutek ce se stradamo, da nam tehtnica kaze "uspeh". Mogoce je bolje pocasi pa to bolj zdravo. Se vedno zastopam mnenje, da je potrebno normalno jesti (vse, brez nekega divjega locevanja zivil) in migati svojim potrebam primerno. Grozno je tudi videti ko oseba shujsa za ogromno kilogramov in ji je naenkrat koza prevelika, to verjetno niti ni cilj, je pa posledica ...
Ne, če spremeniš prehrambene navade, nisi na dieti! Dieta je pač način, kako zmanjšati preveliko telesno težo. In,Hanz, kot sem že rekel: Ta dieta sploh ni huda(vsaj zame ne, kar pa ne pomeni, da mogoče za drugega ni), sploh se ne strada! Mogoče je to težko razumeti bolj suhim in mlajšim, ampak, ko boste malo prišli v leta, boste tudi vi mogoče spremenili razmišljanje!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz pa mislim da je dieta lahko kakrsnakoli prehrana. Ali pa, ce ene stvari ne jes, je to ze dieta.
Tudi z dieto zaradi holesterola ne hujsas. Lahko imas celo čokoladno dieto
cool-1.gif

Je pa res, da vsakdo, ki slisi dieta, takoj pomisli na hujsanje. Pa to sploh ni res.

LP

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Podpis pod doctorz-jevim postom, dieta je način prehranjevanja in ljudje smo to besede vzeli kot da to pomeni stradanje, odpovedovanje različnim živilom, itd...

Vsem uporabnikom, še posebi pa corleone_si in malecky: vsak zagovarja tisto, kar mu uspe in če je carju uspelo shujšati po tej dieti in težo obdržati, jo bo seveda zagovarjal, ni pa nobene potrebe po žalitvah z raznimi besedami, kot je kret.en, cep.ec...

Tudi jaz zagovarjam svoj način, kako zmanjšati težo, pa je marsikdo ne zagovarja oz. celo marsikdo misli, da je to prehuda skrajnost. Malo več strpnosti
wink-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
če delaš proti svojem zdravju, si [censored]. sorči, ampak tuki pa ne popuščam in o tem bomo lahko debatiral, ko boste dejansko prebrali stvar ali dve o teh zadevah. in če jaz ženskam ne predavam kako in katere vložke... naj uporabljajo, tako meni ne bodo predavali tisti ki nimajo pojma o prehrani in vadbi.

P.S. zakaj niste govoril o strpnosti do hitlerja?
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Nikjer nisem napisala, da ne smeš debatirat o tem, samo pravim ti, da nehaj žalit in obkladat z žaljivkami uporabnike, ki to zagovarjajo. In mislim, da ti nikjer nihče ne pravi, da moraš ti to dieto uporabljati in nikjer ti o tem ne predavajo, samo povedo svoje mnenje in izkušnje, zato se tudi ti drži tega, povej svoje mnenje, argumentiraj, veš pa, da prisiliti nobenega ne boš mogel, da tega ne bi počel, kar njemu paše. Opozarjam te samo na to, da ne uporabljaj žaljivk.

Sicer pa sam veš, da še marsikaj drugega ni zdravo, pa se ne kregamo po forumih zaradi tega.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Nehajte ŽRET in zacnite jest,pa neboste potrebovali nobenih diet.
Ne drži,žal! Veliko ljudi je bolezensko debelih! Skoraj dobesedno se zredijo, če samo pogledajo krožnik hrane!
rolleyes-1.gif

No, jaz ne spadam med njih, bolj med požeruhe ali lepše rečeno, rad dobro jem in pijem, rad dobro živim in na splošno, rad uživam življenje v vseh pogledih!!!
grims-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Veliko bolezenskih? No daj, postrezi nam s podatkom koliko ljudi je zaradi bolezenskih stanj debelih! Pa ne mislim tistih, ki so bolano debeli ampak tistih, ki zares tezko shujsajo.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Nikjer nisem napisala, da ne smeš debatirat o tem, samo pravim ti, da nehaj žalit in obkladat z žaljivkami uporabnike, ki to zagovarjajo. In mislim, da ti nikjer nihče ne pravi, da moraš ti to dieto uporabljati in nikjer ti o tem ne predavajo, samo povedo svoje mnenje in izkušnje, zato se tudi ti drži tega, povej svoje mnenje, argumentiraj, veš pa, da prisiliti nobenega ne boš mogel, da tega ne bi počel, kar njemu paše. Opozarjam te samo na to, da ne uporabljaj žaljivk.

Sicer pa sam veš, da še marsikaj drugega ni zdravo, pa se ne kregamo po forumih zaradi tega.

pišem ti počasi, saj vem da ne znaš hitro brati.

jsz žalim samo tiste ki sami sebi škodijo. če pa resnica boli, je pa vaš problem. jaz bi dal prebičat tiste ki javno zagovarjajo takšno sranje. in če nekdo uporablja to kret.ensko dieto, naj tega ne trobijo in ponujajo drugim.

a droge tut zagovarjate?
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
5* za trud.
wink-1.gif

škorpy... Naj svoje diete zadržijo zase in se naj sami veselijo nad svojimi "napredki".
uf-1.gif
Trobit to po revijah, forumih in zagovarjat nekaj tako bebavega pa meji na škodoželje.

Kako bi reagirala, če jaz začnem tukaj oh in sploh povdarjat kolk so kul ene tablete in bi ti vedela, da imajo konkretne stranske učinke? Umore je težko preprečit, tole se pa da vsaj omejit. Mislim, da bi potrebovala en sprehod skozi kliniko, kjer zdravijo prehrambene motnje, kjer se ob besedi dieta vlijejo solze in kjer je jojo efekt zadnja skrb.
uf-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Če bi bila debelost bolezen, bi tudi med taboriščniki v Dachauu, Auschwitzu, Treblinki,... našli kakšnega debelega. Pa sem na slikah videl samo žive okostnjake.
Je pa debelost neke vrste psihična bolezen. Požrešnost, iskanje toležbe v hrani,..

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ker? Nimas podatka? Je prenizka stevilka za objavo? Ali ker vsak za svojo debelost izkorisca izgovor, da je bolan? Folk se prevec zanasa na ta "bolezenska" stanja in pika.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ne drži...telo vsakega je drugačno in vsako telo se drugače odziva na diete, količine OH, B in M ipd...

http://www.bodybuildingpro.com/bodytypeinformation.html

Kaj pišete sploh, če pa osnov ne veste.
uf-1.gif
Najprej kako PRAVO knjigo prebrat pol pa druge učit...

Mislim, da me nisi prav razumel. Hotel sem povedati, da od lufta še nihče ni bil preveč debel. To leti predvsem na tiste, ki zatrjujejo, da če pojejo kos kruha, se zredijo za 5 kil.
Drugače pa poznam tipe telesne konstitucije, anatomijo, delovanje gibalnega aparata, verjetno bolje kot misliš ti.
priden.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Nehajte ŽRET in zacnite jest,pa neboste potrebovali nobenih diet.

Natančno tako.
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ne drži,žal! Veliko ljudi je bolezensko debelih! Skoraj dobesedno se zredijo, če samo pogledajo krožnik hrane!
rolleyes-1.gif

Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Veliko bolezenskih? No daj, postrezi nam s podatkom koliko ljudi je zaradi bolezenskih stanj debelih!

Tudi jaz bi ga rada slišala!
tongue-1.gif

Nekak je to, da "rad/a bi shujšal/a, a žal ne morem, ker imam tako genetiko/bolezen/..." daleč najpogostejši izgovor ljudi, ki se jim v resnici ne da spremeniti prehrambenih navad (torej nehati žret in začeti jest).

In past te diete je točno v tem, da se je oklepajo tisti, ki v resnici nočejo nehati žret - car je nekajkrat lepo napisal:

Citat:
Uporabnik Car pravi:
Vsakemu ne paše, meni pa zelo. Že sama hrana je res super,lahko ješ zrezke, makarone, prebranec, celo pice,torte in to v neomejenih količinah! Lačen nisi, telo dobi vse potrebno, pa še lačen nisi!

Citat:
Uporabnik Car pravi:
Bistvo ločevalne diete ni "manj žri", ampak LOČEVANJE ŽIVIL !!!

Citat:
Uporabnik Car pravi:
Pri tej dieti nisi lačen, ni nobenih ekstremov, ni ti treba manj jesti, ampak ješ, kolikor hočeš, kg pa gredo vseeno dol!!!

Zabavno.

Saj je logično, da ta dieta ne more biti dolgoročno uspešna, če pa svojih navad nihče ne misli spremenit.
Začasno bodo spremenili samo sestavo krožnika, na katerem pa ne morejo trajno ostati, ker je dieta zdravju škodljiva.

In tako dol, pa gor, pa dol, pa gor, pa dol, pa......
Kar je veliko bolj škodljivo, kot imeti tistih 15 kg konstantno preveč.

@doktorz - dieta ima res več različnih pomenov (kot jih ima tudi krožnik - lahko je leteči, lahko porcelanast, lahko označuje hod pri večerji,...), ampak nekak je naslov teme dovolj jasen, da se pogovarjamo o dieti, katere cilj je hujšanje.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.