90- dnevna ločevalna dieta

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ja, saj imaš prav! Vsakemu ne paše, meni pa zelo. Že sama hrana je res super,lahko ješ zrezke, makarone, prebranec, celo pice,torte in to v neomejenih količinah! Lačen nisi, telo dobi vse potrebno, pa še lačen nisi!
Sigurno pa je najboljša dieta tista, da paziš,kdaj in kaj ješ, ter da se več giblješ! Ampak, kot sem že rekel, vsak si naj najde tisto, kar mu odgovarja!

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Tako je, glavno je, da najde vsak tisto, kar mu odgovarja. To dieto si marsikdo lahko spremeni po svojmu okusu, je ne naredi tako rigorozono, seveda kile ne bodo tako hitro letele dol, a če bo oseba "ujela" en ritem, se bodo kile tudi dalj časa obdržale. Pomembno je, kako se ti prehranjuješ po koncu ločevalne diete, nikakor ne isto, kot je nekdo že omenil, ker je dieta prestroga, a vseeno nikakor ne smeš iti nazaj na staro prehranjevanje.

Jaz sem kr zelo blizu konca druge faze
wink-1.gif

p.s. štromči ne boš banan, ker zagovarjaš to dieto, niti kdo drug, uporabniki spoštujemo druga mnenja
cheer.gif
a ne korl?!!!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Pozna kdo, jo je že kdo prakticiral, izkušnje....

MODERATORJE prosim da dajo TRAJNI BAN vsakemu ki bo zagovarjal to dieto
stupid-1.gif
BAN bi jaz dal tebi za tale post!!!
stupid-1.gif

V bistvu ima kar prav. Temu bi lahko tudi rekli "dieta za lenuhe".

Ko bi vedeli koliko dobrih obrokov se da narest iz raznih piščancev, rib, itd... zraven še malo pomigaš in je. Samo čas in voljo je treba imeti. Pa skenslat tisti "u danes je grešni dan, pojedla bom 2,5kg gorenjko".

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Joooj pa men bi se utrgal, da bi 2x na dan jedla govejo juho pa govedino k je toooooooook dobre papce k jo lahko pripraviš na zdrav način... Da ne ješ tko enolično... No ja, kakor komu paše.

Hvala za jedilnike, sm mislila da bo kej bolj inovativnega. Vseen tnx da si se potrudu.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Vidim, da nisi čisto dobro razumela!!! Govedino sem pač jaz jedel, to je moj jedilnik, ki meni paše! Drugače pa ti pod razno ni treba jesti govedine, če jo pač ne maraš! Pa jej ribe!
Vsekakor pa to ni dieta za lenobe in to preprosto zato, ker take diete ni! Pri vsaki dieti in tudi pri tej, se je potrebno čimveč gibati! Govoriti o tem, da lahko samo ješ in hujšaš, je smešno, prav tako kot so smešne oz. neumne reklame, ki reklamirajo razne naprave za hujšanje, ko samo sediš, pa ti trese mišice in hujšaš! Še bolj pa so neumni tisti, ki to verjamejo in to kupijo!
Kot sem že rekel, vsak si izbere dieto, ki mu paše, jaz ne reklamiram te diete, samo sprašujem za mnenje! Jaz sem si ga že ustvaril!!!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

stupid-1.gif

Se podpišem!

Nazadnje uredil moderator:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem tudi sam šel skozi to in sem poizkušal razne variante, na koncu vedno zmaga razumna dieta še najbolj pa knjiga Burn the fat, feed the muscle.

Sem sprobal marsikater extrem razen nagravžnih in ugotovil, da je vsega po malo "terna".

Sem poizkusil z znižanjem kalorij čist preveč, sem zgubil veliko količino mišic.
Sem probal normalno jest kot sem prej brez spremembe pogostosti obrokov in njihovih sicer zdravih sestavin, ampak dodal skoraj 1 uro orbitreka na DAN!
ipd....ipd...

Vse je treba spremenit in se lotit vseh poglavij. 2-3x na teden kardio vadba, katera naj traja vsaj 40min, 2-3x na teden vaje z utežmi (ni treba fitnesa), še prej pa hrano uredit na 5-6 obrokov dnevno (ne pretiravat z raznimi 7,8, ker telo potem nima časa in potrebe kurit špeh), za obroke se pa zavedat, kakšno je razmerje B, OH, M.

Če se izguba teže ustavi (1-1.5kg na teden) se uvede spremenjeni režim in se spremeni razmerje B, OH, M (vsak drugače prebavlja OH in pri nekaterih morajo bolj ven iz jedilnika kot pri drugih).

Pravtako priporočam merjenje maščobe in tako spremljanje izguba teže iz ŠPEHA ne MIŠIC, kot sem se jaz zajebal v prvo. Ne da se pridobivat mišic in izgubljat teže skrati (negativna energ. vrednost) in obratno....zapomnite si samo, da na raznih dietah vaša glavna "mišica" SRCE hujša zvami!

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
ksz (nisem vsega podrobno brala)

No midve z mami sva to prakticirali 2 leti nazaj...mami je shujšala iz 80 na 60 kg in še zdaj drži te kile, s tem, da je dieto sprejela kot način življenja in pri njej deluje...Jst sm iz 60 zlezla na slabih 52 kg, ampak ker nisem tako dosledna, so se mi kile spet nakopičile na moj standardni rang 58-60 kg. Obe sva shujšali brez posebne telovadbe, mami je malo več kot jst hodila na sprehode (in še zdaj).

Isto je moj frend zgubil 20 kilogramov s to dieto.

Tko, da moje mnenje je, da je dieta sama le spodbuda in začetek k novemu načinu prehranjevanja & spremembi stila življenja. Če tega ne prakticiraš tudi po koncu diete boš hitro nazaj dobil kilograme ali še celo kakšnega več.

Zato pa moram začet kej migat, ker preveč rada jem in se težko uprem sladkobi in dobri hrani...
evil.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Fejst migat, mal manj jest pa pazit kaj jes pa gredo kile isto dol. Lenobam pa ne pomaga se taka cudezna dieta. Ce si karakter bos shujsal in se obdrzal tako ali drugace. Dons bi vsi hujsali iz naslonjaca in enkrat tedensko pesakom v trgovino in nazaj.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

stupid-1.gif

Tukaj se pa strinjam. Človek ne mora normalno funkcionirati, če je en dan samo na sadju ali vodi. Tako psihično kot fizično. Univerzalna dieta NE OBSTAJA, vsak mora pri sebi ugotoviti kakšna prehrana mu/ji ustreza. In navsezadnje dieta ni izguba kilogramov v tistih parih tednih, pač pa je enostavno sprememba načina prehranjevanja.... forever.

Je.beš ločevalno dieto.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
KSZ

Ena moja kolegica je dala skozi to 90dnevno dieto, pa je shujsala vec kot 40kg. Res jih je imela malo cez 100.
Potem je imela 3 mesece pavze, se je zredila okrog 10kg. Potem je spet imela to dieto, ampak le kaksna 2 meseca, pa je shujsala na 60kg. In sedaj ze 1 leto drzi to tezo, samo pac ne zre sladkarij kot vcasih pa manj fast fooda. Ce pa ze kaj, pa raje poje kebab kot pico.

Tako da jaz mislim da se da, samo moras potem tudi paziti na prehrano.

LP

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Če je prej pojedla za 5000 kalorij dnevno, potem bi shujšala tudi v primeru, če bi se prehranjevala kot povprečen odrasel človek.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
tako bom rekel. če ste žaljivka boste prakticiral to dieto. ampak ne pričakovat da vam bo kdo po tej katastrofi pomagal. takim žaljivka se z užitkom računa po par 100€ da dobijo primeren jedilnik, trening plan...
cheer.gif

na žaljivka se služi
cheer.gif

P.S. preden mi kdorkoli spet reče za pomoč, nej takoj pripravi €, ker ne pomagam več zastonj
zmaga.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
tako bom rekel. če ste žaljivka boste prakticiral to dieto. ampak ne pričakovat da vam bo kdo po tej katastrofi pomagal. takim žaljivka se z užitkom računa po par 100€ da dobijo primeren jedilnik, trening plan...
cheer.gif

na žaljivka se služi
cheer.gif

P.S. preden mi kdorkoli spet reče za pomoč, nej takoj pripravi €, ker ne pomagam več zastonj
zmaga.gif
Tebe je pa včasih res težko zastopit?
bonk.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
škorp pretirava pri moderiranju. kar sem napisal je čista resnica. vsak ki ima vsaj tisočinko pameti povprečnega človeka, ve da to NI dieta ki bi bila dobra za telo.

Prosim, če ne zmerjaš uporabnikov, ki zagovarjajo to dieto

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če kdo drug ne vidi, bom pa jaz povedala - bistvo te t.i. ločevalne diete je "manj žri". Zgolj in samo to. Ne pa v tem, kako je sestavljena po dnevih. Ker je dejansko dve pomarančki in krožnik juhe na dan (par grižljajev mesa gor ali dol) kar konkreten "manj žri" korak.

Potem se pa to še malo poparcelira po dnevih, da kao "bolj barvno paše"
stupid-1.gif
in - voila - imamo "ločevalno dieto", ki se tudi marketinško odlično prodaja, ker ima čaroben naslov.

Zdaj pa moje začudenje - A ne morete manj žret tudi brez takih neumnosti? Ker - kolikor vidim - vse skupaj precej nezdravo sestavljeno. Dalo bi se isto "manj žri" logiko uporabljati tudi na način, da je jedilnik bolj zdravo sestavljen (mešan). Pa bi vseeno shujšali, ker bi - in to je glavno bistvo tega jedilnika - še vedno manj žrli.

Dieta je slaba, ker brezveze (nobene dodane vrednosti v smislu manjšanja teže) ogroža zdravje.

Dajte malo premislit -
(se strinjam s korlom, ynosom, mici in še kom).

PS: Tisti, ki ste navajeni za zajtrk jesti sendvič + mleko, za kosilo tiste kombinacije, ki jih dobite na bone, zvečer pa še mami nekaj skuha - NE SKOČITI NA GLAVO na dve pomarančki in dva krožnika goveje juhe na dan. Telo bo padlo v šok - kg gredo težje dol + imunski sistem lahko pade. Tovrstno hitro hujšanje prinaša več problemov, kot pa koristi.

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Bistvo ločevalne diete ni "manj žri", ampak LOČEVANJE ŽIVIL !!! In seveda disciplina pri prehrani! Matr, ste se pa zapičili v tisti krožnik juhe!
hysterical-1.gif
In še enkrat ponavljam: Pri tej dieti nisi lačen, ni nobenih ekstremov, ni ti treba manj jesti, ampak ješ, kolikor hočeš, kg pa gredo vseeno dol!!! Dobiš tudi vse nujno potrebne stvari, ki jih telo potrebuje!
Glede sadnega dneva pa lahko ješ tudi zelenjavo! Mogoče ne veste, kako se odlično pripravijo npr. bučke, paprika,paradižnik...Prav super je za jesti, toplo je in še nasiti te!!!
Seveda pa ne gre brez primerne telesne aktivnosti!
Diete ne propagiram, samo zagovarjam jo, ker sem na lastni koži občutil vse prednosti tega načina prehranjevanja!
Razumem tiste, ki so skeptični, ne razumem pa , zakaj je potrebno žaliti, groziti z BANI...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Bistvo ločevanja živil pa je, da je neumno, ne koristi telesu, ni zdravo...in še in še....
bonk.gif

Telo rabi hidrate, beljakovine in maščobe vsak dan!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.