Sem tudi sam šel skozi to in sem poizkušal razne variante, na koncu vedno zmaga razumna dieta še najbolj pa knjiga Burn the fat, feed the muscle.
Sem sprobal marsikater extrem razen nagravžnih in ugotovil, da je vsega po malo "terna".
Sem poizkusil z znižanjem kalorij čist preveč, sem zgubil veliko količino mišic.
Sem probal normalno jest kot sem prej brez spremembe pogostosti obrokov in njihovih sicer zdravih sestavin, ampak dodal skoraj 1 uro orbitreka na DAN!
ipd....ipd...
Vse je treba spremenit in se lotit vseh poglavij. 2-3x na teden kardio vadba, katera naj traja vsaj 40min, 2-3x na teden vaje z utežmi (ni treba fitnesa), še prej pa hrano uredit na 5-6 obrokov dnevno (ne pretiravat z raznimi 7,8, ker telo potem nima časa in potrebe kurit špeh), za obroke se pa zavedat, kakšno je razmerje B, OH, M.
Če se izguba teže ustavi (1-1.5kg na teden) se uvede spremenjeni režim in se spremeni razmerje B, OH, M (vsak drugače prebavlja OH in pri nekaterih morajo bolj ven iz jedilnika kot pri drugih).
Pravtako priporočam merjenje maščobe in tako spremljanje izguba teže iz ŠPEHA ne MIŠIC, kot sem se jaz zajebal v prvo. Ne da se pridobivat mišic in izgubljat teže skrati (negativna energ. vrednost) in obratno....zapomnite si samo, da na raznih dietah vaša glavna "mišica" SRCE hujša zvami!