Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Policaji ne korejo izločat, kadar hočejo in tu niso nič krivi. Kdaj se začne izločat (torej kdaj je preovedano za kamione) odloča DARS. In pri teh BEBCIH je problem. namesto, da bi izločanje odredili, ko začne snežit (ne glede na to, ali se oprijema ali ne), in to tisti hip na vseh cetah ki vodijo proti delu, ki sneži, ne glede na tzo, ali na njih že seeži (torej na AC že od Ljubjane ven, če začne snežit pri Razdrtem), se te stvari ne bi dogajale. Kriv je samo in izključno DARS.
Poleg tega bi bilo treba zapovedat obvezno zimsko opremo od 15. 11 do 15.3., in to zmiske gume (brez možnosti letne + ketne) ne glede na vremenske razzmere, in to za vse tipe vozil (voključno s kamioni, na vseh kolesih).
Stvar rešena. Če to komu ne paše, gre lahko peš.
Hmm, a nisem ravno v vaši reviji prebral komentarja (uvodnik ali nekaj podobnega) o tem kako je letna guma tudi preko praktično cele zime boljša o zimske v vseh pogojih razen takrat ko je ne cesti neposredno sveže zapadli sneg? Ne vem če si pisal ravno ti, a zdelo se mi je precej prepričljivo, kljub temu da na obeh avtih furem zimskegume. Jasno je seveda da takrat ko zapade sneg na cesti z letnimi gumami nimaš kaj iskat, a koliko je ljudi ki na tak dan pač pustijo avto doma in gredo na avtobus ali z drugim avtom in take bi uvedba obvezmih zimskih gum precej udarila po žepu.
Točno jaz sem pisal. Ampak to velja za ljudi, ki so se v zimskih razmerah potem odpovedat vožnji ne glede na okoliščine. Česar celo eni tule niso in se še hvalijo. In pisal sem s stališča marketinškega natega gumarjev o trdoti gume, magičnih +7 stopinjah itd.
In ker je tako, pač uvedemo obvezne zimske. Ker je dovolj pač le en sam sebičnež, pa stojijo tudi vsi, ki so se primerno opremili. Če nimaš denarja, pač evto za teh 6 mesecev stalno pustiš doma. SKratka, vi zimske gume (tudi kamioni), 15.11. se uradno razglasi zimske vozne razmere in tako to velja tudi za tujce (spet: tudi kamione), pa bo.