5 cm snega in slovenija obstane za par ur ...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Bom kar tukaj, to je odraz naše kulture v prometu.

Če bi vsi bili pri pameti do tega enostavno ne bi prišlo. Zakaj? Vsi bi bili že pred petnajstim ali pa na petnajstega zimsko opremljeni. Spoštujemo druge voznike, ne rabiš se grizt volana in *ebat vse po spisku sprednjemu vozečemu, ker vozi 30 namesto 70, pač vozi svojim sposobnostim primerno.

Raje pridem pol ure ali pa 10 ur kasneje domov kot pa čakam rešilca v zmečkani pločevini.

Spreglejte že enkrat, ker niste sami in vaše zahteve, da vam zakon omogoča voziti toliko in toliko, primite telefon in prijavite spredaj vozečega, da krati vaše pravice. Seveda omenite, vaše podatke, da boste dobili kazen za telefoniranje med vožnjo.
Niste edini, ki tako razmišlja in pomislite, da bi en tak živčnež bil krivec nesreče vašega bližnjega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.290
7.258
113
Ni fora v zimski opremi ampak to, da sta dva pocila in zarad neprilagojene hitrosti (ja PM zarad neprilagojene hitrosti tej pof.ukani megli) se je pol cela serija not zaletela. In zdej boste vsi razlagal kako je kriva vzgoja in ne vem kaj se vse. Krivo je to, da nekaterim ni jasno, da ce ne vidis 5 metrov pred sabo, se ne mores peljat 100 na uro. Ker ce bi se vsi peljali tok hitro da bi se lahko ustavli glede na vidljivost, bi se dva pocla ostali bi se pa ustavili al pa mel poskodovane vratove itd...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sem odgovoril kar na vse, da ne bom 100krat pisal, čeprav bom.
grin1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.474
5.766
113
s22b
vse je kul če voziš 30. ampak PM umakni se na desni pas ki je prost. in to je to kaj v slo manka. včeraj zvečer ko sem šel domu. po levi špuri en angleža pičo 50-ko lepo sredi AC po desni fraj seveda. na blendanje in troblenje se ni odzival. in kaj naj? valda sem bil potem jaz huliga in sem ga po desni prehitel...

za radi takih so pizdarije, ker so sami na cesti

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hir ja
rolleyes-1.gif

Lani sem avto spustil 50/30...letos sem ga pa nazaj dvignil
smile-1.gif

Če podreš pokonci postavljeno škatlico cigaret, je avto prenizek
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Apollo8: več policije tudi na cesti, pa spremenit CPP kazni. Ne more biti vožnja v napačno smer in ogrožanje ljudi 260€ POFUKANIH EVROV.....boš pa ob 12h zvečer šel 10kmh nad 50 pa takoj hujša kazen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOGIKA?

Koliko policija kaj kaznuje neupoštevanje varnosti letno? 2-3 ? Jaz vsak bi jih na desetine na AC. Pri 120 vozi 20m za ritjo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.555
458
83
Kaj slabše? le 5000+€ kazni ima učinek?

Hja SLO folku denar ni nič vreden. ?!
Na severu € niso pripravljeni na tak način državi poklanjat in so nižje kazni učinkovite

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Kaj pa tole
stupid-1.gif

klik

Citat:
"Obračanja so se dogajala v bližini Postojne, kot ste vi navedli," je razložil Oblak. Darsovi delavci so se s svojimi vozili ustavili na koncu kolone in tako preprečili drugim voznikom, da bi obračali in po avtocesti vozili v napačno smer.

Namesto da bi darsovci zaprli cesto na zadnjem izvozu, in voznike usmerili dol iz AC, tistim ujetim pa omogočili da bi se obrnili in zapustili cesto, ker naprej peljat ni bilo možno, so raje lovili tiste ki so se obračali, cesto pustili odprto, policaji pa veselo kasirali.

Jih razumem, tako se je nabralo nekaj več v proračun.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Tistim "ujetim" omogočili brezplačno vožnjo v napačno smer, a to misliš?

Ja prav je, da so polnili proračun, čisto prav.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Tistim "ujetim" omogočili brezplačno vožnjo v napačno smer, a to misliš?
Ne v "napačno smer", ampak bi morali policaji tisto smer od koder so prišli narediti za pravo. Policija in Dars bi morala cesto zapreti, ujete pa obrniti nazaj, saj je bilo že takoj jasno, da tovornjakov ne bodo odstranili še kar nekaj ur.

supafly

Pripravnik
30. sep 2007
204
0
16
Knežje mesto
www.nrghouse.org
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik supafly pravi:
Jaz s kombijem štartal 15 do 12 iz Nove Gorice, obstal ob 12h na Ajdovščinskem klancu. Ruknil kombi, ko sem se umikal policajem, zdrsel v odtok vode in vsekal zadnji bok. 15min sm rabil, da sem se ven spravil, nato skoraj 6 ur do Celja. Jebemomilomater policajem, da niso izločali.

jaz sem pol ure prej skoraj obstal z espacom. če bi se moral ustaviti, ne bi več speljl.
zimske gume so gor

Jaz z novim Ivecom Daily 3.0 HPT, 180HP. Tudi ko sem ustavil, ni šlo naprej. K sreči ustavil ene 10m za hrvaškim šleperjem, ki je počasi drsel nazaj, vendar se po ene 5m ustavil. Izklopil ASR in gas, potem je šlo po polžje. Zimske pnevmatike GY Cargo, kupljene letos nove. Nimaš kaj, ko bi vsaj posuli prej. Dobra stran tega pa je, da sem lahko poklepetal z drugimi obtičali vozniki, skadili kakšen cigaret in bili so zelo prijazni, ko so me spravljali iz jaška ven.
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
ksz

Saj tudi po Nemčiji ni bilo dosti boljše včeraj. Sem se ravno vračal zvečer domov, na A8 je bila od Munchna do Irschenberga kolona...
cheer.gif
Pa kolikor sem poslušal poročila, po drugih cestah ni blo dost boljše. Plugov pa tud ni blo vsepovsod polno, ,tu pa tam kakšen. So pa bile ceste precej kopne, tako da ne vem zakaj je bil tak stau.

Jodlarji pa tud kakor se jim sprdne, enkrat po samem asfaltu pluži, drugič pa sam sneg pa nikjer nobenga.

Sicer pa prihaja nova porcija jutri in v ponedeljek, glede na vremensko napoved zna bit še dosti slabše.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.320
1.230
113
www.adriamedia.si
Policaji ne korejo izločat, kadar hočejo in tu niso nič krivi. Kdaj se začne izločat (torej kdaj je preovedano za kamione) odloča DARS. In pri teh BEBCIH je problem. namesto, da bi izločanje odredili, ko začne snežit (ne glede na to, ali se oprijema ali ne), in to tisti hip na vseh cetah ki vodijo proti delu, ki sneži, ne glede na tzo, ali na njih že seeži (torej na AC že od Ljubjane ven, če začne snežit pri Razdrtem), se te stvari ne bi dogajale. Kriv je samo in izključno DARS.
Poleg tega bi bilo treba zapovedat obvezno zimsko opremo od 15. 11 do 15.3., in to zmiske gume (brez možnosti letne + ketne) ne glede na vremenske razzmere, in to za vse tipe vozil (voključno s kamioni, na vseh kolesih).
Stvar rešena. Če to komu ne paše, gre lahko peš.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.235
1.395
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Policaji ne korejo izločat, kadar hočejo in tu niso nič krivi. Kdaj se začne izločat (torej kdaj je preovedano za kamione) odloča DARS. In pri teh BEBCIH je problem. namesto, da bi izločanje odredili, ko začne snežit (ne glede na to, ali se oprijema ali ne), in to tisti hip na vseh cetah ki vodijo proti delu, ki sneži, ne glede na tzo, ali na njih že seeži (torej na AC že od Ljubjane ven, če začne snežit pri Razdrtem), se te stvari ne bi dogajale. Kriv je samo in izključno DARS.
Poleg tega bi bilo treba zapovedat obvezno zimsko opremo od 15. 11 do 15.3., in to zmiske gume (brez možnosti letne + ketne) ne glede na vremenske razzmere, in to za vse tipe vozil (voključno s kamioni, na vseh kolesih).
Stvar rešena. Če to komu ne paše, gre lahko peš.

Saj so danes pri poročilih policaji lepo povedali, da mora dars odločit, kdaj se bo začelo izločanje. Dars pa to naredi tedaj, ko se kaj zgodi. Včeraj so to naredili, ko se je prvi tovornjak ustavil in blokiral vse. Malce prepozno...