20-30 Evrov - ogromna vsota ki te spravi na kant

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
po zadnjih raziskavah telefoniranje z slusalko na usesu ni nic bolj nevarno kot prostorocno, ker je najvecji problem da si pri telefoniranju ocitno manj pozoren na dogajanje na cesti,..

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Jaz imam SE k600i. Itak mi je baterija zdržala 2-3 dni. Tako da se ne zanašam kako bo tretji dan in ga dam kar lepo vsak drugi dan polnit.
No sedaj sem kupil BT in moram rečt da je to kar lušna pogrutavščina. Moral sem pa kupit slušalko, zato ker se 1/2 vozim z osebnim in 1/2 z službenim avtom. Pa glede na to da sem zaradi telefoniranja že fasal položnico, mi niti ni žal nakupa.
Ima pa moj SE možnost v meniju nastavit varčevanje z energijo za BT. Kako se to v praksi odnese res ne vem. Zraven tega pa sem nastavil bljižnico tako da dva pririska na tipkovnico nista velik problem.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Moje mnenje pa je da je tudi prostoročno telefoniranje pravtako nevarno. Seveda nič bolj, kot bi klepetal z nekom na sosednjem sedežu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
pa kaj ti res misliš da bluetooth tolk baterije popije? prvi telefoni z bluetoothom so res, zdaj pa je tehnologija že tolk napredovala da se skoraj ne opazi.
Tolk popije še vedno. In UMTS tudi (zato ga ima, če ga ne rabim, ugasnjenega)

Rabiš 8 EUR za avtopolnilec?
bonk.gif
Originalni so dražji, pa cel kup sem jih že pozgubil po različnih avtih (pa še baterijo ti zj... neprestano visenje na polnilcu).
Sem probal, sem se kako leto trudil (če veš, da mam doma 3 BT slušalke ti je verjetno jasno, da sem imel dober namen handsfree telefonirat v avtu), pa se enostavno ni obneslo ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In UMTS tudi (zato ga ima, če ga ne rabim, ugasnjenega)

Ne drži. Razlike med UMTS in GSM so postale minimalne. V začetku je UMTS res kuril precej več, sedaj pa je omrežje precej optimizirano in predvsem je pokritost večja. Vse to govorim za Mobitel, za Simobil nisem prepričan, če so že poštimali UMTS omrežje, če ja pe še niso, je bodo pa v kratkem ...
Pri mojem telefonu je razlike (še vedno) cca 30% ...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Originalni so dražji, pa cel kup sem jih že pozgubil po različnih avtih (pa še baterijo ti zj... neprestano visenje na polnilcu).
Sem probal, sem se kako leto trudil (če veš, da mam doma 3 BT slušalke ti je verjetno jasno, da sem imel dober namen handsfree telefonirat v avtu), pa se enostavno ni obneslo ...

offtopic mal: Spominski efekt novejših baterij precej majhen, tako da glede tega kar pogumno
tongue-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ

V čem je razlika ali telefon polniš na 3 ali 4 dni.
17758-icon_confused.gif

Tema je o uporabi v avto in to verjetno pomeni, da se lastnik nahaja v civilizaciji.
Obstajajo tudi avtopolnilci.
evil.gif

Glede na napisano ima večina telefon zgolj za poziranje.
Čemu plačati za napredne funkcije, če jih ne uporabljaš?
BT uporabljam v druge namene (sinhronizacija s PC, prenos podatkov ipd) ...

Ocitno _jolly_ , Wacko, AndrejD delajo vse strogo po pravilih, ko je tabla 50 km/h vozijo 50 km/h; ko je na AC zmanjševanje hitrosti pred cesninskimi postajami oni zavirajo točno kot so postavljeni znaki, torej da vozijo 60 km/h ze 1 km prej, da ne bodo ogrozali zivljenja tistega ki cestnino pobira itd. Na plocnikih ne parkirajo, ker bi s tem ogrozali zivljenja peščcev. Pravi vzorni vozači...

Ko boš imel otroke in ti bo enega povozil divjak, ki se ni držal omejitev in je telefoniral po telefonu mu daj nagrado (lahko zamenjaš otroka z nekom ki ga ljubiš).

Lp

P.S

Ne vem če boš v tistem trenutku tako zagovarjal svoja dejanja.

Zadnje sporocilo v tej temi od mene ker sem povedal vse kar si mislim. Ne vem če mogoče ti ko telefoniraš imaš zaprte oči da ne vidiš na cesto, ali pa mogoče ti uporabljaš video telefonijo pa gledaš sogovornika na telefonu da ne vidiš pešcev... jaz pešca ne bom povozil zato ker imam nekaj kratkih klicov. Tudi strogo obsojam razne divjake ki po naseljih in mestih vozijo ko neki idioti. Par starih "predelanih kant" več krat vidim ko blokadirajo v ulicah kjer je veliko pešcev, potem na AC pa vozi 120 ker pri polnem gasu oz. 160 km/h mu lahko avto zakuha in prevec pije za njegov žep. Jaz kadar so ulice polne pešcev, šolarjev, vozim še manj kot omejitev, ker nikoli ne veš kje ti bo kdo stopil na cesto. In na cesto gledam enako kot ce govorim po telefonu ali pa ne govorim po telefonu. Ko pa vozim na AC ali pa izven naselij, takrat pa se seveda ne držim omejitev zato ker nobenega ne ogrozam. In kljub moji konstantni voznji npr. na AC precej preko dovoljene hitrosti nisem naredil nobene nesreče oziroma nisem bil niti enkrat u situaciji da bi po moji krivdi bil sploh blizu nesreče. In samo v zadnjem letu sem naredil okoli 50.000 km samo po AC.

NigelM: Tisti ki delajo za mene vejo da me za brezveze ne klicejo, ampak ko rabijo kako koordinacijo ali informacijo. Takrat moram telefon dvignit, če jih pustim čakat oni ne morejo delat in zgubljajo čas, katerega placujem. So pa to pogovori ki trajajo nekje povprecno 30 sekund, ker jaz sem človek konstruktivne debate in povem samo to kar moram povedat.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Ko gledam te naše junake ko telefonirajo vidijo samo naprej ker z eno roko držijo volan, menjavajo, kadijo, itd, z drugo pa telefon na glavi. Torej na tisti strani kjer imajo telefon ne vidijo nič - glave tudi še noben ni obrnil. Slabo pa vidijo tudi naprej, saj nikakor ne uspejo videti znakov odvzem prednosti in se enostavno zapeljejo naprej ter tako izsilijo prednost. Peščev sploh ni potrebno omenjat, ker so za take voznike namreč nevidni.

Se ti ne zdi da bi bila za tebe idealna BT slušalka ?

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Ko gledam te naše junake ko telefonirajo vidijo samo naprej ker z eno roko držijo volan, menjavajo, kadijo, itd, z drugo pa telefon na glavi. Torej na tisti strani kjer imajo telefon ne vidijo nič - glave tudi še noben ni obrnil. Slabo pa vidijo tudi naprej, saj nikakor ne uspejo videti znakov odvzem prednosti in se enostavno zapeljejo naprej ter tako izsilijo prednost. Peščev sploh ni potrebno omenjat, ker so za take voznike namreč nevidni.

Se ti ne zdi da bi bila za tebe idealna BT slušalka ?

Avto je avtomatik, tak da imam eno roko prazno. In seveda če telefoniram, tolko bolj gledam na cesto da pazim da ne jemlem drugim prednost , da ne rabijo pešci skakat vstran da jih ne povozim itd. Če pa se kdaj zgodi da se pogovor nepričakovano zaplete če je kaj narobe, takrat pa zavijem na prvo avtobusno postajo ali pa na kaki parking... BT je ze vgrajen v avtu serijsko, imam tudi slušalko (sicer od SE, ampak se poveze z Nokio), ampak sej pravim, za vsako kratko voznjo se mi ne da vklapljat (recimo da imam v delavnem času 5 voženj ki so dolge 10 - 15 minut). Če pa grem na daljšo pot, takrat pa obvezno vklopim BT...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
pa kaj ti res misliš da bluetooth tolk baterije popije? prvi telefoni z bluetoothom so res, zdaj pa je tehnologija že tolk napredovala da se skoraj ne opazi.
Tolk popije še vedno. In UMTS tudi (zato ga ima, če ga ne rabim, ugasnjenega)

Rabiš 8 EUR za avtopolnilec?
bonk.gif

Jaz sem dal v Mediamarktu Graz točno 8 EUR za originalen Nokia polnilec.