15. julija 2009 otvoritev AC Slivnica - Draženci

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
ja...ampak ne še letos, torej drugo leto
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ko je sezona mimo, je itak vseeno ali novebra ali maja
wink-1.gif
se pa fejst trudijo da to letos spravijo do konca.
V dražencih ko pride cesta nazaj na staro pa bo zabasano do amena, sploh zdaj v sezoni. Vprašanje če se nebo recimo na ptuj bolj pametno zdaj v sezoni peljat po stari cesti
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Jop..samo kako bo stara cesta..kam se bo sedaj tale "podlehniška" priključila? Al bo tole začasno krožno, ostalo?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
če si mogoče opazil je za novim nadvozom čez ac in staro v smeri ptuja (draženci), nova cesta, ki se priključi na tisto proti podlehniku, oz. ptuju. Krožišče se umakne, trenutni obvoz (okrog nasipa) med omenjeno cesto in priključkom ac/stara cesta se sfreza in pogliha z zemljo
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Ja...je nova cesta ja, ki pride direkt na tole, kjer je sedaj krožišče..ampak kako se bo potem tista iz podlehnika vključila..tista ki gre od krožiča desno, proti ptuju, ne tista levo, proti gruškovju... za tole cesto nisem nikjer opazil, da bi bilo kaj pripravljeno...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ti imaš verjetno v mislih obvoz ob ac, po katerem trenutno poteka promet. Verjetno nisi opazil ceste ki gre levo takoj za nadvozom? še ni odprta, je pa končana. ta se naveže na tisto staro, ki pelje čez nadvoz preko nove ptujske obvoznice (iz krožišča proti ptuju). Če ti še vedno ni jasno, ti narišem
smile-1.gif

Ta, po kateri pa zdaj poteka promet, od nadvoza draženci, preko krožičša, do stika ac z staro, pa se odstrani

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Aja...tole cesto sem pa res opazil pred časom ja...jasno potem, jaz bi sicer tole ceto zaprl tam pri hajdini, naj gre vsa drhal na AC, nimajo se kaj tu vozit.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Evo, pa je spet datum četrtek, 16., včeraj je še bilo sobota 18.
smile-1.gif

Ampak, kaka veselica se je voziti od mb proti ptuju ali obratno, kolone do tokia
bonk.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Ja saj če bi na ptuj šel je itak bolje, če pa greš kje vmes, recimo slovenja vas ali hajdoše, pol pa je malo težka odločitev, ali preko vurberka okoli riti v žep ali čakat ko majmun.... bližnjico po makadamu so mi najprej razkopali, potem pa z rampami zaprli bemumast
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
mb - fram - rače - brunšvik - kungota - gerečja vas...pa si direkt pri novi vasi veni
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Pol je boljše starše- prepolje- kungota- gerečja vas. Vsaj meni. Iz mb je pa prava tvoja varianta ja. Pa kolega je doma 500 m od tega rondoja ki ga delajo, pa ali čakam ali pa delam obvoze okoli da je veselje
smile-1.gif
še dobro da se ne vozim na šiht na ptuj, ker te bi se mi verjetno odpulilo, kolone vsaki dan mimo mene po koncu šihta so adijo.....

Kak dolgo bodo pa še delali rondo? Sem videl danes da so že vlekli fini asfalt.....

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Pri hidrocentrali v Zlatoličju, danes bi morali odstraniti semafore, ker je rondo že opremljen s črtami.
Sicer pa odprtje tega odseka izgleda bo na predvideni datum, saj se oder za slovesnost ( ob AC v Hajdini, med križiščem za Gerečjo Vas in prvim rondojem proti Ptuju) že postavlja.
Tisti, ki pa se je spomnil speljati staro cesto od Dražencev proti Gruškovju na obstoječo Zagrebško cesto in to prometno žilo presekal in naredil za stransko (zdaj je ob Turniškem gradu predviden stop znak za tiste, ki se pripeljejo iz smeri centra Ptuja) si ne zasluži rjavega metka v glavo. Da prekineš tako frekventno vpadnico v center in jo narediš za stransko moraš biti totalni d.e.bil
10.gif
. Zdaj bodo kolone ob delavnikih vse do Turnišč in verjetno še naprej in tisto križišče za Sela in naprej bo ziher zabasano.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Zanimivo zadevščino sem danes videl na tej AC in sicer pri kraju Prepolje.

Cestnina. Vinjete se lepo lahko peljejo po AC, za tovornjake, je pa obvezen izvoz dol iz avtoceste in plačilo. Zakaj je to zanimivo, ker je videt tako kot počivališče in ne bo moten ostali promet, ko se bodo lepo tovornjaki postavljali tam. Mi pa ni jasno kako bo v primeru, če bo zadeva zabasana..a bodo tovornjaki kar stali potem po AC ?
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Res je
smile-1.gif

Torej stojijo na voznem pasu, promet pa poteka po prehitevalnem? Ni to malo nevarno in drastično zmanjša hitrost na tistem delu?