11 ur delovnika

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Verjetno je tako še vedno kje. Vsaj tam, kjer delata starša, so sedaj nekaj let že na bolj normalnem urniku. Ko sem bil mlajši, je pa fotr po 1x-2x na mesec delal komplet vikend.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Statistika:

V Sloveniji zaposlena oseba je v letošnjem drugem četrtletju opravila povprečno 136 ur na mesec ali uro manj kot v istem obdobju prejšnjega leta. Glede na število opravljenih delovnih ur so bile v 2. četrtletju 2014 delovno najbolj obremenjene osebe, zaposlene v dejavnosti promet in skladiščenje (opravile so povprečno 142 ur na mesec), najmanj pa osebe, zaposlene v dejavnostih kmetijstvo in lov, gozdarstvo, ribištvo ter finančne in zavarovalniške dejavnosti (te so opravile povprečno 128 ur na mesec).

Dobra novica za javni sektor pa je, da so šle plače gor.

Avgusta je zaposlena oseba v javnem sektorju zaslužila povprečno 1138,92 evra neto, kar je desetinko odstotka več kot julija, medtem ko so se povprečne plače v zasebnem sektorju znižale za 1,7 odstotka na 915,74 evra. Razlike v povprečnih neto plačah zaposlenih v posameznem sektorju so predvsem posledica razlik v izobrazbeni strukturi, pojasnjujejo 

Razumi če hočeš, ravno obratno bi moralo biti. Proklet JS.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ksz

V glavnem so se oglasili sami garači in deloholiki-kot bi bral en švicarski forum. Nek menedžer je bil po 20 ur v službi, no ajde, ko je dobil otroka je milostno prešaltal na manj ur, nek policaj je na voljo občanom po 12 ur, če ne več..sama bogatija, pravim. Ampak, reala je drugje-menedžerji so pokradli, kar se je dalo, policaji sedijo v avtih za ovinkih in grmovji ter kasirajo nepomembne prekrške (so izjeme) (itd...druga Švica pravim.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Še enkrat bravo. Za kapitaliste.

176 ur za 366 evrov. Hebenti, več kot dva evra na uro. Fenomenalno plačano!
cheer.gif

48 ur nočnega dela = dodatek skoraj 30 evrov. Celih 0,6 evra na uro zraven.... Kar je pol kave v kafiču BREZ smetane.
bonk.gif

Človek bi delal tako dobro plačana dela cel mesec, brez da gre spat, če bi zakonodaja to dopuščala...

Mimogrede, to ODLIČNO plačano delo mogoče nudi Dušan Šešok?
Citiram Ano Jud: Ko bo Dušan Šešok umrl, bodo v njegovo krsto zvrtali luknje. Da bodo lahko črvi ven bruhali. Ana Jud, publicistka

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Goba...a se lahko PROSIM izkljucis iz te teme.. hvala
smile-1.gif

Ker?

Ker ti ne verjamem da si kdaj DELAL 11-12ur v kosu....pa se fizicno povrh
wink-1.gif

Po moznosti tko da si mel po mescu in pol tolk nadur da si bil potem zadnji mesec doma...kljub temu da si bil fiktivno na delu (na koncu sem se dobil placo za ta mesec)...in adijo!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tole s tvojim bratom je izjema. Praksa za srednješolce je trajala po 8 ur/dan. Strojniki, električarji, rudarji itn. Se je pa delalo in si bil konec šihta umazan.

Lamagras

Pripravnik
7. dec 2010
69
0
6
Ksz

Delo v čistilnem servisu, pranje stekel in čiščenje tal, že od prejšnjega marca vsak mesec 300-340 ur (vikendi, prazniki vsi delovni)

Tko da ne jokat zarad enega dne podaljšanega dela

Lp

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Zaradi štipendije sem tudi jaz v srednji šoli delal 8 ur / dan v proizvodnji. Normalni pogoji in primerno delo. Res pa je, da sem imel te obveze 2 tedna in to je pri njih pomenilo 14 delovnih dni skupaj nepretrgano brez prostega dneva. Seveda sem bil v predelovalni firmi, ki je imela delo sezonske narave. Ampak mislim, da sem zato dobil še posebej nekaj plačano. Delavci verjetno tisti mesec polne sezone tudi niso dobili prostih vikendov, vendar pa najbrž tudi niso delali nadur, ker je bilo več izmen. Aja, pa še korupcija je bila vmes. Štipendijo sem uspel dobiti tudi zaradi tega, ker smo dobro poznali direktorja podjetja...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Ure se nabirajo, samo brez veze mi je prisilno biti tam do 18h, ker.......................kristus, kdo je pa produktiven 11 ur? Bolno. Samo za to, da imajo "zavezanci" možnost pizdarij. Mislim, tole JU je res treba temeljito....ne vem, kako naj se kulturno izrazim ob tem združevanju FURS......saj drugod je pa še slabše.

Produktiven? Človek ti prinese papirček, ti pa nanj udariš žig.
Big deal.
Da imaš pa večkrat delovnik krajši od 8 ur pa ni važno?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Še več in še bolje bom delal, da si bo šef ali pa lastnik lahko prvoščil še boljši in večji avto ...............

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
Tale tema mi je odprla oči. Sem res frapirana. potem se folk čudi zakaj je tako, kot je. sam pusti, da ga teptajo dol, obenem pa tako sprane možgane, da vidi rešitev, bi bi bil enak drugim v tem, da bi tudi drugi morali biti teptani kot je on in ne naprimer, da bi bilo njegove delovne pogoje potrebno izboljšati, vsaj na zakonsko raven, ki bi morala biti minimum. Dejansko se tu strinjam z bizijem, ko je rekel, da smo uspeli zavreči vse, kar je delavsko gibanje enkrat uspelo že doseči...

Je prišla ena enkrat k meni pomagat. delava delava, jaz plačana po storitvi seveda, ona pa na dan (pač 8h, konča se, ko opraviva vse, obseg dela vnaprej določen). delam delam, v interesu obeh si mislim, vsekakor pa v mojem, je bilo, da čimprej zaključiva pa greva domov. Ona pač ne razmišlja tako in me prosi sredi šihta, če bi lahko si vzela 10 min (ne pol ure) za malico, da bo res hitro pojedla. Meni je bilo v iber hudo, sem se čisto zasekirala, da sem ji hotela vzet tiste pol ure, ki sem jih hotela samo prestaviti na konec, da bi bile prej konec, ne da jih ne bi dobila. Pa vidim, da sem praktično mati Tereza, ki se je samo malo spozabila...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.389
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja ti boga reva....revica uboga...

12 urne sihte majo resevalci, ma jih policija, ma jih folk v gospodarstvu....in noben ne joka. In ja 12 ur pisemo pobude tozilcem, predloge sodnikom...ko koga zapremo in imamo 48ur za podajo kazenske ovadbe se pise tudi po 16 ur v kosu. Moj osebni rekord je 30 ur. In ja 30 ur produktivno. Dans sem bil 10-22 na voljo vsem - od tistih ki so res zrtve do folka ki serje vsem in na koncu ko jih noben vec ne poslusa - se nam.

Pac 11 urni delovnik. Daj odpoved in bo to delal nekdo drug - it's a free world

Upam, da vam je jasno, da na ta "kitajski" način ne bomo NIKAMOR PRIŠLI?

Dve leti nazaj je nek visoko poziconiran Kitajec na nekem svetovnem ekonomskem forumu jasno povedal: Vi, Evropejci, se pritožujete nad nekonkurenčnostjo vaših gospodarstev. Saj ni čudno, da ste nekonkurenčni, ko pa pri vas delate 38 do največ 42 ur tedensko, pri nas v Čajni pa večina 100 ur tedensko.

In tu je točka, ko se moramo RESNO VPRAŠATI, ali živimo zato, da delamo? Da delamo 9, 10, 12 ur dnevno, ali pa je življenje mogoče namenjeno čemu drugemu, kot da si pol dneva v službi, četrtino dneva prepiš, tisto nedeljo pa ti delodajalec milostno dovoli, da si doma, vendar pri tem močno stisne zobe.

Tile 25, 30, 35 letniki pa bodo NEDVOMNO pri svojih 60-ih letih skoraj do konca uničeni, tako fizično, kot psihično.

Ampak ker mora policajček delati 9 ali 10 ur dnevno, grozi in opozarja ostale, ki jim to ni všeč, na vrste na zavodih za zaposlovanje.
Si ti appolo, agent pod krinko (v službi kitajskega gospodarstva), ali kaj? Zdrave pameti in kmečke modrosti pa očitno ne premoreš, ali pa jo ne smeš pokazati. Javno namreč.

Sicer pa zaradi mene delajte dnevno magari 14 ur...
In sprejmite argumentacijo "kapitalistov", da še vedno delate manj kot Kitajci in to za trikrat večjo plačo, kot jo imajo poševnookci.
Bravo! Dobro so vam sprali možgane, ni kaj...
bonk.gif
In ti nam o spranih mozganih. Ona je trdila da ni produktivno da dela 11 ur. In smo ji dokazali da je komot produktivna. Ne me je.bat da ena baba za salterjem ne zmore 11 ur 1x na teden. Sej tedensko ma se zmeraj 40 ur. Zato pa je tko kot je.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Zanimivo, da v Franciji, na Švedskem in v Nemčiji skrajšujejo delovni teden. Same lenobe in nesposobneži.

Aja, ne. Mogoče so ugotovili, da je spočit in zadovoljen delavec bolj produktiven in da je bistvo dela to, da je nekaj narejeno, ne pa štetje ur preživetih na delovnem mestu.

Pri nas je bogokletno že, če nekaterim delodajalcem predlagaš (kjer je glede na naravo dela možno) drseči urnik ali fleksibilen delovni čas pod pogojem, da je vse narejeno enako.

Je Mazzini enkrat lepo napisal, da v Sloveniji velja mentaliteta "delati" namesto "narediti". Zato smo tam kjer smo, ne pa zaradi ljudi, ki se jim zdi brezveze viseti 12 ur na šihtu.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Jest sem po 16 ur produktiven, cel teden, vec tednov zapored. Vmes z odmorom za obroke slabo uro v celem delavniku. A dobim medaljo?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Enkrat te bo nekaj vščipnil ,pa boš dobil cipreso na britofu.Zdaj mogoče zmoreš ,ko boš pa malo starejši se ti bo pa vse vračalo na zdravju.
Potem te nihče ne boš več preganjal, še hujše vsi te bodo pozabili.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.389
113
Ocitno tudi ti nisi opazil da se njej delovni teden ne podaljsa. Samo enkrat tedensko zaradi organizacije dela pac dela 11 ur. In ne bos verjel to je zato da lahko tisti,ki delajo dopoldne 8 ur, popoldne kaj zrihtajo in ni treba vzet dopusta

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Jest sem po 16 ur produktiven, cel teden, vec tednov zapored. Vmes z odmorom za obroke slabo uro v celem delavniku. A dobim medaljo?

Ne, direktorja steraj v k....

ow wait ..
evil.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Odpri firmo pa probaj! Zanimivo je, kako zna vsak rect delas zase. Ne vem za koga delas ti? Delas zastonj? Ne? Odpri firmo in zacni pa bos videl kaj vse prinese zraven. Na koncu tehtas kaj pa kako. Imam trenutno enega patrona, ki ze v prvem tednu tuhta, ce se mu splaca hodit delat pa kako bi on lepo jurcka pa pac malo sanjal. Pri meni je placilo po ucinku in je hitro ugotovil, da ni sposoben nicesar. Ampak ajde, ce se zavedas tega, eni pa se kar sanjajo. Treba je vedeti kaj in koliko nekdo naredi, plačilo na ure in pavšale ni fer. Pika.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
A če pa tega ne bom počel se me pa bo kdo spomnil in bom dobil raje nageljne? Glej, imam se za odgovornega in kar se zmenim velja, cetudi je treba se nocno oddelat. So izjeme. Tak pac sem, bomo pa enkrat zaceli skrbeti tudi za to, da tega ne bo vec. Ampak potem te pa vidijo, da si frej, nic ne delas, skoz je na kolesu pa tu pa tam itd.. Bog ne daj, da se avto zamenjam si takoj tajkun s 100 jurji viska, ker nekoga molzes. Point v delovniku pa je bil, da vecina ljudi tega sploh ni zmozna in potem nekdo jamra zaradi enega dneva 11 ur.