Seveda. Vecina nesrec se sigurno pripeti neizkusenim... Kakorkoli obrnes, je gozdarstvo nevarna dejavnost.Dejansko je tako, da se največ delovnih nesreč zgodi v gozdu tako, da če ne veš kaj delaš ali pa nisi siguren potem je bolje, da res tega ne delaš.
Strah, spostovanje, poznato dovolj ljudi, katerim so se pripetile nezgode...Ce imas strah pred takim orodjem pa res ni pametno ga uporabljat.
Mnja.....ravno včeraj s kolegom pospravila eno traktorsko prikolici lesa.....vse iz ostankov dreves iz parcele kjer so preganjali lubadarja...Saj sem na to ciljal. Nesrece pri gozdarskih opravilih. Ko enkrat kaksen ud manjka (ali glava), je to hitro drazje, kot pa drazje kurivo.
Mimogrede, nikomur ne solim pameti, vsakemu svoje. Sem tudi pomagal pri spravilu lesa, ampak taksnemu orodju se pa izogibam. Iz nerodnosti ali pa drugih razlogov
Polena me pa res ni strah v roke prijet Pac sem videl prevec odrezanih prstov in podobnih poskodb, povezanih s spravilom lesa.Kamele0N
Objave alesa mi disijo na metriča.
Strah ga je "poleno v roke prijet", hkrati pa se mogoce ukvarja z bistveno.bolj rizicnim sportom in podobno
Saj nisem rekel, da se zgodi vsakemu. Bi bil vesel, ce se ne bi nikomur. Ampak dejstvo je, da je rizicna aktivnost. Tudi drzi, da je danes na voljo vec pripomockov za preprecitev/zmanjsanje poskodb, kot nekoc.Jah no, moja izkusnja je obratna. Pa se prakticno celo zivljenje grejem z drvmi.
Kolesarjenje sem pa za 15 let obesil.na klin....
kje in katere kupuješ? po koliko te pride vreča?Pravkar gledam cene peletov. Lani sem dal 280eur, zdajle so isti 430eur za tono. Peleti so v zadnjih mesecih šli nenormalno v višave.
Ne se hecat .40 let sem se grel na drva zdej na plin. ko si star ga ni čez komot-4 jurje investicija pa gas-najvišja položnica 170e pa naj bo drug let 400 to je sam 3 mesce pa konc-čuvajte zdravje ker mate sam enga
Kamele0N
Objave alesa mi disijo na metriča.
Strah ga je "poleno v roke prijet", hkrati pa se mogoce ukvarja z bistveno.bolj rizicnim sportom in podobno
Vse to je res.
Jaz sem sam sebi kot mulc motorko v koleno pritisnil. Ko sem v klece podiral neko susico.
Imam pa ocitno nek fetis na ogenj in ce ne bi zaradi njega bilo svinjarije po hisi (slab les, pepel) bi najbrz imel stedilnik na drva v kuhinji namesto peci v kleti.
Zaenkrat sin rad prime obcasno motorko v roke... Pa ceprav bi mi ga socialna vzela ce bi to videla..
Dobro zate -m2?No viš, jaz nisem niti ene imel čez 50 to zimo, tako da do tvoje cene imam še malo lufta
Poškodbe so vedno možne, hujše stvari pa preprečis s pravilnim rokovanjem in opremo. Podiranje je bolje prepustiti profesionalnim gozdarjem. Je pa spravilo drv precej težaško delo, odlična rekreacija.No ja, jaz ga zastopim. Tudi sam ne maram tega opravila, niti ga zadnjih 15 let nisem več "počel". Kot mulc pa sem vedno moral pomagat in tudi sam sem že prevečkrat videl poškodbe pri tem... Konec koncev tudi iz sosednje vasi, ko je človeka dobesedno pred bajto ubilo padlo drevo, pa je bil "profič".