½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Moj je najmanj vreden v celi ulici, pa mi dol visi.

Grem zdaj pripravit za žar z domačim ogljem in ne tistim iz diskonta.

Pa še sreča, da sem nabavil meso v Sparu in ne v Lidlu, tako da ga bom pekel brez slabe vesti, da sem revež.
hysterical-1.gif

a sam delaš oglje?
confused-1.gif

Če imaš v loncu domač krompir ni nujno, da ga pridelaš sam. (Čeprav jaz ga)

Oglje nabavim pri bližnjem kmetu. Naredi (skuha) par kop na leto.

Za cmarjenje v peči pa prvič slišim.
Pošteno povedano še nisem nič spekel z njim, ker sem raje na plinu. Bom pa naslednjo zimo ga nabral kak žakelj, pa probal kak čevap z njim spečt.
Ob normalnem ciklu pa najbrž res preveč pogori in je potem žnj klase tisto oglje. Ampak Uplinjevalno peč se da prej ustaviti. Pravzaprav vsako. Zapreš dotok kisika. Je pa res da v uplinjevalni les nekoliko drugače gori kot v klasični.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Ko je nekdo omenjal Eta kamnik. A mislite da v kamniku ne filajo za hofer? Premalo berete deklaracije. Pa po raznih mlekarnah, klavnicah.....

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Etina vložena zelenjava je po mojih izkušnjah bila najslabša in se je izogibam že kar nekaj let, so se medtem kaj izboljšali?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A si štajerc? Ti imajo raje slajše zadeve, pa jim ustreza Hofer/Lidel avstrijska roba te sorte...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:
Etina vložena zelenjava je po mojih izkušnjah bila najslabša in se je izogibam že kar nekaj let, so se medtem kaj izboljšali?

Vložena zelenjava (razen kumaric) res ni bogvekaj, imajo pa daleč najboljše pripravljene jedi. Pa senf seveda, kamniški nima konkurence.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A si štajerc? Ti imajo raje slajše zadeve, pa jim ustreza Hofer/Lidel avstrijska roba te sorte...

Aja? Čisto vsak tu na našem koncu se pritožuje nad sladkimi kumaricami in solatami. Kumarice ponavadi kupim kake mađarske, ko dajo not še pol lonca zelenjave, včasih pol lonca na mah pojem
crazy1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Tud men ni jasno kaj bi avtori rad povedu. Tlele v Corku (irska) v aldiju kupujemo vsi... Preprosto zato ker imajo odlicno hrano (21 dni staran sirloin za 13 eur po kili recimo) in precej dobro izbiro...

haha ja sirloin je lahko cisto mehki al pa trd...verjamem, da nimajo top kvalitete za 13€ kile..sploh pa preberi kaj pise na embalazi, kolko % je mesa, jaz recem da tam nekje 95%...polek tega 21& =13 eur? https://www.aldi.co.uk/en/prod...in-steak-8oz-1/
Poznas razliko med uk in irsko?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Tud men ni jasno kaj bi avtori rad povedu. Tlele v Corku (irska) v aldiju kupujemo vsi... Preprosto zato ker imajo odlicno hrano (21 dni staran sirloin za 13 eur po kili recimo) in precej dobro izbiro...

haha ja sirloin je lahko cisto mehki al pa trd...verjamem, da nimajo top kvalitete za 13€ kile..sploh pa preberi kaj pise na embalazi, kolko % je mesa, jaz recem da tam nekje 95%...polek tega 21& =13 eur? https://www.aldi.co.uk/en/prod...in-steak-8oz-1/
Poznas razliko med uk in irsko?

ne pametuj...ker tudi na irskih linkih je skoraj enaka cena kot UK...prilepo pa sem prvi zadetek z googla za aldi sirloin steak...

zanima pa se kje je traceable in garancija za grass feed...od kod vse to...in pa se deklaracija kjer pise da je 100% krava

tak da preden se spet obregnes ob brezvezne malenkosti posta...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Iz aldi.ie All of our Nature’s Isle fresh beef, pork, lamb, bacon, chicken and turkey is 100% Irish, 100% Bord Bia Quality Assured and 100% traceable to farms in the Republic of Ireland.

Ostalo ti pa lahko jutr poslikam iz etikete ce cs...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Pa mimgrede, 95% vsega irskega goveda je grass fed...

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
torej, hofer ima hude zahteve glede sledljivoti kakovosti itd.. zahteva IFS certifikat... v turčiji ali pa sloveniji...

drugače pa vložnine so najboljše iz Bosne (so bile) sploh ajvar:)

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Iz aldi.ie All of our Nature’s Isle fresh beef, pork, lamb, bacon, chicken and turkey is 100% Irish, 100% Bord Bia Quality Assured and 100% traceable to farms in the Republic of Ireland.

Ostalo ti pa lahko jutr poslikam iz etikete ce cs...

NO zdaj mi je malo bolj jasno...ampak to je varijanta tako kot nasa perutnina Ptuj, ki tudi vcasih prodaja menda v lidlu al hoferju, pa ima tudi te svoje standarde...ampak glede na to da je govedoreja na irskem nacionalni sport je nekak pricakovat da bodo za to poskrbeli...torej je to meso izjema kar se "mogoce " splaca kupovat v aldiju...tukaj pri nas njihovi mesni izdelki ne izpolnjujejo niti glavnega stanradra - okus...me zanima kolko ta serija mesa z temi standardi pride v normalnih trgovinah...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
mogoče pa ne znaš pravilno pripraviti teh mesnih izdelkov, ali pa tisti(a)m ki ti jih je pripravila...

jah verjetno bo to ja da ne znam pripravit samo hofer/lidl pocenske hrane...

ce ti pase okus lepo kupuj tam...jaz pac ne bom...