Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
V svoji definiciji "naravnega" skozi reprodukcijo si izpustil celibat. Kako to? Spet v naslednjem odstavku predpostaviš, da ni nenaravnih pojavov. Torej lahko nosilca tvoje zablode (boga) pojasnimo skozi zakone narave? In ponovno pozabiš odgovoriti na vprašanje o tem, če dopuščaš pri sebi možnost, da gre za zablodo... So kar problem tele visokoleteče religiozne dogme. Vsekakor zadeva terja bister um, da uspe ob znanju, ki ga ima človeštvo danes, navidezno zracionalizirati tako očitno zablodo.
Kar pa se tiče moje odprtosti za nove ideje. Upam si trditi, da jo imam. Pokaži mi novo idejo in jo podkrepi z nedvoumnimi dokazi. Verjel ti bom.
Dajanje homeopatije in bioenergetike kot primerov novih "idej" v medicini pa lepo kaže, da s tem ne le nisi nikoli imel opravka, ampak da o celotnem področju nimaš niti osnovnega znanja.
Kar se tice celibata:
Verjamem, da obstajajo ljudje, ki nimajo nagona do reprodukcije oz. do kakrsnihkoli spolnih odnosov. Duhovniki rkc so le eni izmed mnogih. Zato ne mislim, da je celibat zabloda. Ce bom kdaj dobil drugacne dokaze, bom mnenje spremenil.
Glede definicije, da je vse naravno. Seveda lahko recem, da je vse naravno, vendar si pozabil prebrati, da moram potem se definirat, da ni vse na pravem mestu.
Primer:
Ko sem bil se v stari jugi v OS in SS, so nam z zegnom takratnega solskega in zdravstvenega sistema zdravstveni delavci (ne zupniki !) predavali, da je konkretno analna odprtina neprilagojena za sprejemanje penisa.
Zaradi neprilagojenosti prihaja do raztrganin, krvavitev in posledicno okuzb, ter dodatnih tezav.
Glede na takratno predavanje zdravstvenih delavcev se danes sklepam, da je to pocetje nenaravno, oz. clovesko telo temu pocetju ni prilagojeno. Torej kot bi danes rekli nista kompatibilna.
Ce je danes drugace, sta za to mozna le 2 razloga:
1. Medicina se je takrat zmotila oz. se nam zlagala
2. Se je v teh 30 letih cloveska vrsta tako razvila, da imajo novi primerki to "anomalijo" popravljeno
Res da o homeopatiji nimam pojma, niti se z njo nisem srecal. So mi pa zanimivi odzivi medicine nanjo... So namrec podobni reakcijam RKC-ja do drugace mislecih v casu inkvizicije.
Verjetno se v vasih vrstah zdravnika, ki se odloci za homeopatijo obravnava drugace kot zdravnika, ki se odloci vpisat v golf klub ?
Zakaj take reakcije (tvoj podpis npr.), ce je homeopatija "kar nekaj" ? Ce ni dokazov o njenem delovanju to pomeni, da tudi ni dokazov o skodljivosti ?
Glede obstoja ali neobstoja Boga, oz. kot ga ti imenujes "virtualni pajacek"...
S tem, ko si ga celo poimenoval, ze sam dopuscas moznost za njegov obstoj. Mene stvari, za katere ne dopuscam moznosti obstoja ne obremenjujejo toliko, da bi cutil potrebo se o njih pogovarjat in se o njih toliko preganjat na forumu.
So pa zgleda tudi Fiziki zadeti, saj ze nekaj casa iscejo obstoj "bozjega delca".