Zrak ni najboljši, raje ostanite doma

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Zanimivo. Doma bit v dolinah, kotlinah z individualnimi kurisci. Povsod.

Zakaj se forsira pelete, sekance, ce je to problematicno? Zakaj se ne stisne za spust cen plina, kurilca? Trosarine to in ono.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Ej točno to. Deset let nazaj, ko je bila večina na kurilcu, je bilo top. Petrol je vsako leto pripeljal "še malo bolj čisto olje" kot lani, pa je šlo.
Zdaj pa folk kuri vso to bio nesnago, vsepovsod zakajeno, smrdi ko sam hudič. Jaz takoj podpišem tole, znižat cene kurilca in ostalih čistih fosilnih goriv in gasa.
No, in seveda prepovedat oz. hudo obdavčit dizle.
evil.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Zakaj se forsira pelete, sekance, ce je to problematicno? Zakaj se ne stisne za spust cen plina, kurilca? Trosarine to in ono.

Ekofašizem.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Zapovedat bi bilo treba
Toplotna, plin, olje

Take karakteristike. Nakup dolocenih znamk, modelov ugodnejsi zaradi nakupa iz drzavnih rezerv. Drzava kupi na kolicino. Konec.

Tko se pa tlaci vsa jajca v kurulnico, v peci pa ves odpad.
Mojster kuri izotekt, iverko, vse smeti v peci.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.568
113
50
Na sončni strani ALP
Mam še dobra 2m brezovih drv za kamin in cca 1t briketov za centralno.
grin1.gif

Ko bo zmanjkalo, pa nabavim kakšno paleto bukovih drv za 100€ pa bo do konc sezone dovolj.
zmaga.gif

Na plin pa bom preklopil poleti za gretje sanitarne vode.
Da ne bom vplival poleti na dvig temperature, ko se bo treba tuširat.
cool-1.gif

Na našem koncu kokoške za 1x čist zrak in sem bil na prav prijetnem sprehodu v naravi.
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Ej točno to.
evil.gif

Lahko da je moj sarkazem detektor zatajil....

...ampak kaj bi stem dosegel ČE se moderni GDI in TGDI bencinarji katere se sedaj forsira ubadajo z enakimi problemi glede izpusta kot pri dizlih...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Meni je že dolgo zanimivo, kam gre neizgorljivi del drv (peči na podpih) in sekancev, ko se lastniki tako hvalijo, da pucajo samo 1x, največ 2x na sezono.

Da Švabi prehajajo na kurilca sem napisal že v eni drugi temi.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.424
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Meni je že dolgo zanimivo, kam gre neizgorljivi del drv (peči na podpih) in sekancev, ko se lastniki tako hvalijo, da pucajo samo 1x, največ 2x na sezono.

320kw peč na sekance iz iglavcev, čiščena včeraj po 70 dneh x 24h(se ne ugaša) = 1680h delovanja, pepela za 4 šajtrge.
Sekancev zgorelo cca 160m3.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

To se lažejo. 1-2x na sezono pucajo obloge v peči
grin1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Itak je država z nekim razlogom forsirala peči na trda goriva. Slovencem se je zdelo pa itak zanimivo, ker ima marsikdo drva doma... V bio/eko časih je samo še vprašanje časa, kdaj bodo usekali davek glede na to kaj kuriš.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Ej točno to.
evil.gif

Lahko da je moj sarkazem detektor zatajil....

...ampak kaj bi stem dosegel ČE se moderni GDI in TGDI bencinarji katere se sedaj forsira ubadajo z enakimi problemi glede izpusta kot pri dizlih...

Pri izpustu delcev so si bencinarji in dizli kar daleč narazen, še posebej pri recimo odstranjenem ali slabo delujočem DPFju.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Itak je država z nekim razlogom forsirala peči na trda goriva. Slovencem se je zdelo pa itak zanimivo, ker ima marsikdo drva doma... V bio/eko časih je samo še vprašanje časa, kdaj bodo usekali davek glede na to kaj kuriš.

Forsirali so ekofašisti zaradi "kao škodljivega" CO2, država pa je vesela ko ovce vsake tri leta zmečejo tri in več jurje v novo kurilnico. Davek na drva (prevoznice) pa zaenkrat še ni uspel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Pa saj je dajala drzava subvebcije za take peči kot je spodaj na slik njihov pridelek. Kaj ko bi se pri teh peceh primerjali laboratorijske izpuste in potem dejanske (kot pri dizlih v zadnjem casu).
2375310-rps20160112_183819.jpg

Priponke

• 2375310-rps20160112_183819.jpg
    2375310-rps20160112_183819.jpg
    10,7 KB · Ogledi: 157