Živeti s prijatlom

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Hebeš hišo, če jo moraš z nekom drugim deliti. Kupiš, pa je potem isto, kot da bi bil v bloku. Pa tud če je prjatu al pa njegova žena full prjatlca Kot je že nekdo napisal.
En čas še gre..... pa tud če ste dopustovali skupaj... tistih nekaj dni še gre.... celo življenje pa NE. In verjemi, da se boste najkasneje po enem letu začeli grdo gledati. Zakaj??? Kot je že napisano. En preveč elektrike porabi, pa trave ne kosi, pa zaparkira me, pa preveč grejejo, pa okna odpirajo, pa ropotajo, pa non stop imajo obiske, pa hoče/noče kaj porihtat/investirat na bajti, pa sosedov mulc je hiperaktiven.... bla bla. Mal išči, počakaj, al pa naredi hišo. Pa boš mel celo življenje mir.
PS Če ne boš naletu na slabega soseda, tud če bo imel svojo hišo.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
tudi jaz odsvetujem. Zalomi se lahko čisto povsod, kot so že povedali. Od kurjave do popravil, izboljšave, uporabe vrta, hrupa.......Bolje frenda gledat prek ograje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Mogoče sta si pa tako blizu kot Renly Baratheon in Cvetlični vitez iz Igre prestolov?
evil.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Mislil sem da razmišlja o delitvi hiše ker nima denarja da bi jo sam vzdrževal (se pravi je prisiljen v neko "vmesno" rešitev podobno stanovanju, če primerjamo to opcijo s stanovanjem v bloku je to še vedno boljša alternativa). Če ni je seveda brez zveze imeti še koga v hiši.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Malo si ogledujem hiše, da bi šel na svoje, pa jih je zelo veliko takih, da so po 2-3 nadstropne in zato tudi predrage..
Ker mi je dovolj samo eno nadstropje, sem razmišljal, da bi v drugo nadstropje povabil prjatla.
Vsak ima svojo "familijo", nadstropja bi bila fizično čisto ločena, tudi vhod... Deliš si stroške, dvorišče...

Kakšna mnenja, izkušnje?

Pred mnogimi leti je imel moj foter dva zelo dobra prijatelja, vsi trije so kmalu imeli svoje družine in še vedno so bili prijatelji ne samo oni trije ampak celotne družine. Hodili smo na obiske in oni k nam, tudi na dopustu smo bili nekajkrat skupaj,,, v glavnem super. Potem so se vsi trije odločili zgraditi hiše v isti ulici, da si bomo sosedje.... V novi hiši smo živeli komaj kakšno leto, je bil foter že na smrt skrega z obema
bonk.gif
in tako je še danes po tridesetih leth, en bivši prijatelj pa je že pokojni.

Ne posplošujem in ne trdim, da se vedno tako konča, je pa za razmislit. Vsekakor je pa potrebno od vsega začetka določit pravila in nikakor si delit stroškov. Vsak svoje števce, kurjavo, TV, internet...karkoli in plačuje le tisto in toliko kakor sam porabi. Prav to je bil največji problem pri fotru in njegovima prijateljema, bebci so se skregali kdo je komu bolj ali manj pomagal pri gradnji hiše, sledilo pa je razno nagajanje v tipičnem stilu slovenskih sosedskih odnosov
bonk.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Verjetno celo zivljenje ziveti z mamico in atijem tudi ni lahko, pa vidis da pol slovenije tako zivi. Tako da ce je dober prijatelj verjwtno nebo panike, se vedno bolje kot s starsi
wink-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Ce noces zgubit prjatla ne gres v to. Ze pomislit moras da imamo vsak svoj prav, navade in nacin, torej takoj je za eno stvar razlicno razmislanje ki enemu ni po godu in tako se samo stopnjuje.

Sicer pa cetudi bi bila dva frenda top, so tle zene ki vse zjebejo. Zenske se se med sabo nemorejo zment.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
zdravo!
tudi jaz sem po spletu naključij (beri ločitev) ostal v večgeneracijski hiši njenih staršev, ki ima cca 100m2 tlorisa ter tri etaže.
v srednji etaži živim z zdajšnjo partnerko in otrokoma, povsem zgornjo etažo pa sem oddal.
imel sem povpraševanja prijateljev, pa sem se vseeno odločil za nekoga tretjega...
in se z njim (oziroma njima) prav dobro spoprijateljil, tako da imamo zdaj v spodnji etaži skupno moško sobo, skupno garažo, delavnico,...
tudi družimo se cca 3x na teden v tej "moški sobi".. tračarjenje pa to...
smile-1.gif

stanovanja imajo sicer ločene vhode...

moje mnenje: bolje da se spoprijateljiš (ali pa tudi ne) z nekim tretjim najemnikom, kot pa da imaš v najemu prijatelja.

vsekakor pa ne bi pod nobenim pogojem razmišljal o tem, da bi si delil tudi lastništvo objekta...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Veš kaj je zanimivo? Da se je žena odselila, ti pa si s ta novo in otroki ostal v hiši njenih staršev. To se ne zgodi pogosto.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Hm, ali tudi njeni starši ne živijo več tam (pokojni?) ali pa je dec... fejt dec
tongue-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.913
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Sicer pa cetudi bi bila dva frenda top, so tle zene ki vse zjebejo. Zenske se se med sabo nemorejo zment.

Po katerem pravilu pa bi se morali dve ženski med sabo super ujet samo zato ker to uspeva moškima polovicama? Ali obratno....Saj pir že spiješ pa mal na splošno počvekaš. Da bi bil pa z nekom "top" frend, samo zato ker sta najini ženski super frendici že vse od srednje šole je pa milo rečeno neumno pričakovat. Oziroma, tisti ki to pričakuje ima sigurno težave, potem so pa ženske vsega krive.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
sej so določeni primeri, ko se stvar laufa. Na splošno pa to ne gre. Vzrokov je pa lahko milijon...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Po katerem pravilu pa bi se morali dve ženski med sabo super ujet samo zato ker to uspeva moškima polovicama? Ali obratno....Saj pir že spiješ pa mal na splošno počvekaš. Da bi bil pa z nekom "top" frend, samo zato ker sta najini ženski super frendici že vse od srednje šole je pa milo rečeno neumno pričakovat. Oziroma, tisti ki to pričakuje ima sigurno težave, potem so pa ženske vsega krive.

Sej se ne pogovarjamo o zenski/zenski ampak so bile samo omenjene