zivalski vrt, tujina

raners

Majstr
4. mar 2008
2.827
442
83
Mi smo bili v zagrebu kak mesec dni nazaj... Cena je res super glede na ljubljano (ali sploh tujino - na Dunaju pride 16,50 eur za enega)... Za dva odrasla sma dala mislim da 6,9 eur, otroci do mislim da 6 let imajo brezplačno... V LJ bi dala samo za enega več...
frown-1.gif

No vglavnem, meni je zagreb OK (sploh zaradi še-ne 2 letne hčerkice, ki je tam brez problema sama hodila), ni pa neki presežek, še sploh zaradi živali, ki smo jih (zelo) pogrešali.

Živali, ki smo jih pogrešali (torej živali, ki jih preverjeno nimajo - smo vprašali delavce): žirafa, tiger, slon, pa še mogoče bi se našla katera... Pande, pingvinov in podobne eksotike tako ali tako ni za pričakovat
wink-1.gif

Imajo pa ostale živali, tako da je vseeno vreden ogleda, vsaj po mojem mnenju.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz. Še en glas za Dunaj, bil lani. Večji bi bil že naporen...

PS: vidim da so letos že dokončali predel s severnimi medvedi, lani so ga ravno gradili. Tako da zna bit zanimivo.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.827
442
83
Če nameravate it v Zoo Zagreb kmalu (do 31.7.2014), imaš na Siol popusti še akcijo (kupone) za 8,59 EUR za 4 osebe. Če bi ZG primerjal z LJ, je po mojem mnenju vsaj enak, če še ne boljši... Če ne boste pogrešali tistih živali, ki sem jih par prispevkov višje naštel, potem je ZG boljša izbira - zaradi urejenosti in še sploh zaradi cene
wink-1.gif

Povezava:
Zoo Zagreb kuponi

raners

Majstr
4. mar 2008
2.827
442
83
Aja, pa tudi za Lignano (Italija) sem nekje videl, da lahko v SLO kupiš kupone, ki ti omogočajo cenejši ogled...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jaz sem bila v Zagrebškem ZOOju včeraj.

Kaj naj rečem: razočarana.
Vstopnina je sicer res hudo ugodna (30kun na odraslo osebo...to je manj kot 5 eur), a za videti je hudo hudo malo.
Dosti kletk je praznih. Nekatere imajo mogoče napis: prostor v preurejanju...na večini ne piše nič.

Od treh prostorov z medvedi, sta dva zaprta (nič napisano zakaj). V tretjem prostoru pa je not en ubogi rjav medved.
Ni nobene malo bolj eksotične živali...nobenega slona, nobene žirafe...oglašujejo, da imajo pande, a vse kletke s pandami prazne!?!? Opice izključno za STEKLENO visoko ograjo.
Tako ni nobene komunikacije med ljudmi in živalmi
frown-1.gif
Opice so valjda apatične za več metrov visokim steklom (zračenje je torej samo od zgoraj).

Sam sprehod po parku je lep...pa verjetno tam uživa nekdo, ki ima rad plazilce in ptiče (teh je relativno dosti)...vse ostalo pa je hudo bogo
uf-1.gif
Ampak ne bi se še enkrat vozila za tale ZOO v Zagreb!

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Bil pred 14 dnevi v Pragi. Med drugim lahko vidiš gorile, opice, želve velikanke, podvodne konje, žirafe, slone, leoparde, geparde, tigre, zebre, leve, anakonde, polarne medvede, pingvine in ogromno neverjetnih ptic. ZOO je velik, tako da imaš kaj delati cel dan.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
630
56
28
Beograd. Bili lani. Cene ugodne, lep in urejen živalski vrt. Priporočam dva dni s prenočiščem...

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
smo se odločil za LJ.....
razliko v ceni nam gorivo pobere .....
pa če ni slonov, pa žirafe, . . . . . .

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Za Zagreb sem slišal od prjatla, ki je bil prejšnji teden tam v ZOO ... da ni NIČ vse skupaj. Tisto kar bi otroci najraje videli.. ni.... plazilcev in ptičev pa že v naravi dost

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Vecinoma je folk o ZG ze napisal pa vseeno... v ZOO tam se nisem bil ampak spomnim se izpred ene pol leta ko sem imel 6 ur za zabit v ZG in sem sel v tehnicni muzej. O mati mila...dobesedno na jok ti gre ko vidis da imajo vse eksponate se iz juge (vkljucno s tablami ki opisujejo kaj gledas) pa v eni uri sem bil okrog s tem da sem se ustavil pri vsaki zadevi in prebral cel opis. Zalostno. In sklepam da je pri ZOO podobno

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Hmmm res zanimivo, ker nameravam mojo boljšo polovico peljati v ZG v ZOO pa sem do sedaj slišal več ali manj same pohvale...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
če bi rad videl živali, potem po izkušnjah drugih nimaš kaj velik videt. Če bi se pa malo sprehajal s tvojo boljšo polovico, pa kakšno kačo, pajka v kletki videl, je pa bolj varno kot v kakšnem grmovju...
tongue-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Vprašanje za tiste, ki ste bili v živalskem vrtu v Münchnu - kako velika je ta zadeva? Po zemljevidu sodeč je večji od dunajskega? Se verjetno kar nahodiš?
Parkiranje tam zraven med tednom verjetno ni problem.