Zimske tekočine za vetrobransko steklo?

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Z uporabo tega produkta v praksi do sedaj nisem imel že nobenih težav.
tongue-1.gif

sonax_xtreme_antifrost_klarsicht_konzentrat_-_1x5l.jpg

Sicer pa mi ga počasi že zmanjkuje in me zanima kje točno bi lahko dotični produkt kupil na našem trgu?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ksz

Lani tankal tekočino od Olme, mislim da nekaj razredčeno. Letos nameravam enako. Zadovoljen z efektom, šobe niso zmrzovale.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
par dni nazaj sem z refraktometrom pomeril petrolov Vitrex na katerem piše -38C in izmeril da je v resnici do -31C

Potrebno upoštevat, da je temperatura v avtomobilu zunaj lahko tudi do 10 stopinj nižja od tiste na termometru. Odvisno od vetra in še nekaterih dejavnikov.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
off t.Dobr da si mi odpru oči - šele sedaj sm zvedu zakaj je moj avto skoz prehlajen zato ker ga šibam 150 in več - od dones naprej ga ne bom več tolk gnal do max 130 da ga revčka ne bo zeblo.
on t - a je nevarno alko ulivat zraven? - ker včasih so govoril da razžira gumo ob steklu - da "popraviš" tekočino.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Glih ugodno ni, ampak če je dober, pozabis nekaj evrov, sploh v soncem dnevu ko se topi sneg ob cesti, teče po cesti, avto pred tabo pa dvigne vse na tvojo šipo.
Sicer pa imam doma se pol 20?l kante katero je prodal nekoč prodal mac77. Za poleti pa imam koncentrat (prej mislim da sonax, sedaj lidl). Itak je za x let.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem lani kupil najcenejšega v Leclercu (njihovega), vlival nerazredčenega, ker je tako 5L kanta in ni bilo enega problema.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Se ne obremenjujem z hofer, lidl obi, čunga lunga, šlak pak; uporabljam Sonax in se še ni zgodilo, da bi zmrznila. Plus dodana vrednost; vsaj lepo ščisti umazanijo iz stekla in pri tem za seboj ne pušča lis !
podpis

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Se ne obremenjujem z hofer, lidl obi, čunga lunga, šlak pak; uporabljam Sonax in se še ni zgodilo, da bi zmrznila. Plus dodana vrednost; vsaj lepo ščisti umazanijo iz stekla in pri tem za seboj ne pušča lis !

sonax je lih tak čunga lunga kot iz hofra, lidla,... razlika je samo v tem da je sonax dražji
lidlova zmrzne pri -10.
Sonax do zdaj (tok-tok) še nikoli. Še domač šnops je boljši od Lidlove "šipex" tekočine.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik ambient pravi:
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
par dni nazaj sem z refraktometrom pomeril petrolov Vitrex na katerem piše -38C in izmeril da je v resnici do -31C

Potrebno upoštevat, da je temperatura v avtomobilu zunaj lahko tudi do 10 stopinj nižja od tiste na termometru. Odvisno od vetra in še nekaterih dejavnikov.
Temperatura zunaj je temperatura zunaj. Pa veter gol ali dol. Če tebe na vetru bolj zebe kot v brezvetrju to še ne pomeni da je temperatura nižja
bonk.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Imel sem tuže Vitrex (OK ampak je Sonax boljši) in pa RenCo pa je tudi bilo Ok. Ampak kot rečeno, do zdaj boljšega od sonaxa še nisem našel.
Tisti ki pravi da je Sonax čungalunga: verjetno si malo pomešal s "Sonavox"

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:

sonax je lih tak čunga lunga kot iz hofra, lidla,... razlika je samo v tem da je sonax dražji

hysterical-1.gif

Razlika med čungalungo in sonaxom je identična 100% presad sadnim sokom in razredčenem hofer sokom.

mislim da bom še danes stankal "čungalunga" tekočino ven in šel pa kupil tega sonax hudiča ... tako da se pazi če ne bom 100% zadovoljen
10.gif
dej če maš možnost še izmeri zmrzišče oz. da vidimo koliko sonax zavaja

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
tongue-1.gif

Sicer pa mi ga počasi že zmanjkuje in me zanima kje točno bi lahko dotični produkt kupil na našem trgu?
Nazadnje viden v Obiju

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
tongue-1.gif

Nazadnje viden v Obiju

V sloveniji še ga nisem videl.
Mogoče je edino 20€ za 5l malodosti
smile-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Zame osebno je Zimax prav kul. Polnjeno v SLO, dokaj poceni, ne zmrzuje in kar je meni še najbolj všeč - ne "maže" šip. S tem mislim na tisti efekt, ko je šajba takšna kot bi bila povoskana in brisalci za seboj samo megleno sled puščajo. Ga malce težje najdem, očitno trgovci z njim premalo zaslužijo, sicer je pa 5litrov dobrih 8 evrov.

Evo, slo roba:

http://www.kemikal.si/index.ph...a&Itemid=18

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
V Sparu sem videl Sonax. Nerazredcen do -40, 5l, 7 in nekaj Eur. Verjetno 8.
smile-1.gif