Zimske tekočine za vetrobransko steklo?

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
napisi na plastenkah obljubljajo do -40 do -50 in tudi -60 C temperature zamrzovanja. naredil sem preizkus z merilcem zmrzišča s skalo označeno od -10 do -30C ; skala sicer ni označena za nižje temperature, vendar ker si razlagam da ti merilci delujejo na podlagi Arhimedovih zakonov gostote alkohola bi se skala morala sorazmerno potopiti vendar se to ne zgodi sorazmerno z napisi o zmrzišču katere proizvajalci napišejo na plastenko:

Hofer zimska tekočina nazivna -40 C dejansko -30 C
Obi zimska nazivna -50 C dejansko -35 C
Lidl zimska nazivna -20 C dejansko -20 C lidlovo sem imel še lansko. Obi in hofer imam letošnje

http://www.modernakup.si/Teko%C4%8Dina-proti-zmrzovanju-5-l-do-50-C-koncentrat-sve%C5%BE-vonj_82376

če sem kjerkoli v zmoti me popravite in če se komu da naj preveri s kakšnim svojim merilcem zmrzišča da vidimo če in koliko nas zavajajo.

Aja pa še to
grin1.gif
zgornje ugotovitve so narejene amatersko na necertificiranih merilcih v nekomercialne namene in ko take samo hobi informativne.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik stop pravi:
napisi na plastenkah obljubljajo do -40 do -50 in tudi -60 C temperature zamrzovanja. naredil sem preizkus z merilcem zmrzišča s skalo označeno od -10 do -30C ; skala sicer ni označena za nižje temperature, vendar ker si razlagam da ti merilci delujejo na podlagi Arhimedovih zakonov gostote alkohola bi se skala morala sorazmerno potopiti vendar se to ne zgodi sorazmerno z napisi o zmrzišču katere proizvajalci napišejo na plastenko:

Hofer zimska tekočina nazivna -40 C dejansko -30 C
Obi zimska nazivna -50 C dejansko -35 C
Lidl zimska nazivna -20 C dejansko -20 C lidlovo sem imel še lansko. Obi in hofer imam letošnje

http://www.modernakup.si/Teko%C4%8Dina-proti-zmrzovanju-5-l-do-50-C-koncentrat-sve%C5%BE-vonj_82376

če sem kjerkoli v zmoti me popravite in če se komu da naj preveri s kakšnim svojim merilcem zmrzišča da vidimo če in koliko nas zavajajo.

Aja pa še to
grin1.gif
zgornje ugotovitve so narejene amatersko na necertificiranih merilcih v nekomercialne namene in ko take samo hobi informativne.

smo merili tudi z drugimi merilnimi metodami, pa podatki na embalazi povsod zavajajo ...

od takrat zlivamo not samo cisto nerazredceno verzijo do -40, -50, ...

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Saj to so kar blizu navedenim vrednostim.

Se prodajajo prav pod to znamko? Obi?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
a lahko nekdo pove, kater produkt ima napis do -50?
ko sem pred leti vsak vikend vsak dan hodil v Avstrijo smučat, sem tega potankal da je bilo noro

najbolje se je obnesla SHELLova tekočina, kupoval sem jo tudi v blister pack izvedbi pri nas
zimax je OK v čisti varianti, sedajle imam pa nek HORIZONT slovenski, pa je tako masten da je joj - tudi, ko ga razredčim z vodo
LIDL in HOFER varianta do -20 je navadno sranje, to meni zmrzne pri -10
zavisi tudi, ali imate šobe razpršilne, ali stare klasične "2 vodni pištolci" :D

namreč dogajalo se mi je, da je zadeva zmrzovala med vožnjo pri zunanjih temp. nižjih od -15, četudi sem imel notri čistega kao do -30
pomeni pošpricaš, obrišeš, pa se naredi tanek film, kjer prav vidiš kristale...

tukaj naj omenim tudi brisalce - varianta kjer se na stare ročice namesti nov tip, ki nima "kovine" na metlici - z VALEO XTRM totalno slabe izkušnje: pritrditveni del je tako visok, da se na njem začne ob sneženju nabirati sneg, ki zmrzuje, in lepo "vlečejo"5cm pas po steklu
z BOSCHevimi istega patenta se mi to ne srečo ne dogaja,prav tako ne z originalnimi, kjer je pritrditev pol nižja (golf 5 na primer)

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
par dni nazaj sem z refraktometrom pomeril petrolov Vitrex na katerem piše -38C in izmeril da je v resnici do -31C

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
v OBI ju maš do -50 dejansko meni zmeri - 35 ...pa je kao Dekra priporočljivo (
grims-1.gif
mislim da je Schumacher nosil sponzorsko kapco Dekra) , mislim da je to nazivno v Sloveniji tudi največ vsaj kar se diskontov tiče in v 5l embalaži. Bi bilo pa tole topic za ZPS

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Saj to so kar blizu navedenim vrednostim.

Se prodajajo prav pod to znamko? Obi?

Obi ima od proizvajalca Kerndl. Blizu navedenim vrednostim? 10 do 15 C razlike ( 25do 30% napaka) je preveč zavajajoče .... primerjat pa je potrebno tudi ceno? Ustrezno oznako ima samo lidlova

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Se ne obremenjujem z hofer, lidl obi, čunga lunga, šlak pak; uporabljam Sonax in se še ni zgodilo, da bi zmrznila. Plus dodana vrednost; vsaj lepo ščisti umazanijo iz stekla in pri tem za seboj ne pušča lis !

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
404
3
18
Ljubljana
www.69performance.si
VAG grupa ima 1L kantico, ki je deklarirana za -70stC, kataloška številka je : G 052164M2. Cena je v Nemčiji na servisih 5 eur, v Sloveniji zna biti malenkost višja. Če se redči 1:1 je deklarirana za -35stC. V tahudem mrazu je ne redčim in dela odlično.

Žal 5L kantice nimajo več v ponudbi. Je pa na voljo še 56L kanta za 220 eur ter 199L sod za 687 eur.

Imajo pa tudi tekočino za do -21stC in letno tekočino. Ko pripeljete avto na servis, se strankam doliva to za -21stC, poleti pa jasno le letno tekočino. Tako, da če kdo želi to -70stC, jo mora en dan prej naročiti, čarobna beseda pa je zgoraj omenjena kataloška številka.

1642615-G052164M2.jpg

Priponke

• 1642615-G052164M2.jpg
    1642615-G052164M2.jpg
    62,7 KB · Ogledi: 1.137

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Se ne obremenjujem z hofer, lidl obi, čunga lunga, šlak pak; uporabljam Sonax in se še ni zgodilo, da bi zmrznila. Plus dodana vrednost; vsaj lepo ščisti umazanijo iz stekla in pri tem za seboj ne pušča lis !

sonax je lih tak čunga lunga kot iz hofra, lidla,... razlika je samo v tem da je sonax dražji

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
zavisi tudi, ali imate šobe razpršilne, ali stare klasične "2 vodni pištolci" :D

pri intenzivnem pršenju alkoholi lažje hlapijo in ko pride tekočina na steklo imaš slabši koncentrat, pri curku pa je hlapenje manjše ??? vsaj tako si sam razlagam

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Citat:

To je to, men je foter isto reku, kup sonax in je mir. Ne zmrzne, lepo briše, včas še mal lepše če je malo vode vmes, kar mi je tud zlo važn je pa, da ne pušča sledi ko se posuši, ker od nekterih je belo vse po avtu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:

sonax je lih tak čunga lunga kot iz hofra, lidla,... razlika je samo v tem da je sonax dražji

hysterical-1.gif

Razlika med čungalungo in sonaxom je identična 100% presad sadnim sokom in razredčenem hofer sokom.