Zimske gume

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Davidoff: To kar sem opisal počne ASR ki je sestavni del ESP-ja
smile-1.gif

Tako je.....vse to je ABS z dodatnimi "programčki".....osnova je ABS

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Davidoff: To kar sem opisal počne ASR ki je sestavni del ESP-ja
smile-1.gif

Tako je.....vse to je ABS z dodatnimi "programčki".....osnova je ABS

Niso to "programčki" ... no, edino uporabnik "Ogo" zna (edini na svetu) ESP realizirati samo z dodatnimi programčki.

Za ESP je potrebno še kup dodatne logike in senzorjev poleg "programčkov".

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Glede reševanja pajerota s katrco se ti pa lahko samo nasmejim, ker to enostavno NI MOGOČE. Ne da prepotentnež s terencem ne bi mogel iti s ceste (sem tudi sam že marsikaterega potegnil nazaj na cesto), ampak da bi ga ti s katrco uspel spraviti nazaj na cesto. 800kg al kolk tehta katra niti v snu ne potegne od 1.5 do 2.4 tone težkega terenca iz grabna.
hysterical-1.gif

O pa gre......sej ni fora da 800kg katrca potegne 2.4 tone iz snega......ampak da doda ravno tist sunk ki ga pajero zakopan do vrat v snegu nima....

Sm bil zravn ko je fotr z lantro vleku enga "mossero" frajerja
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Za ESP je potrebno še kup dodatne logike in senzorjev poleg "programčkov".

DA ampak osnova je pa ABS....iz njega so se razvil vn ESP, ASR, TCS......

Samo "nadgrajen" program ABSja....seveda poleg software-a pride še nekaj dodatnega Hardware-a....

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Da se vrnemo nazaj na temo o gumah.....

Na mojem bencinarju Conti TS830 druga sezona....fotr z dizlom UG7 3ja sezona....

Obedve dobri gumi.....ampak so začele v "mokci" že mal zdrsvat.....

Se spomnim 2 leti nazaj na ko so ble UG7 stare 1 leto jaz pa na prejšnem avtu z novimi sava S3.....na gozdni cesti...15cm novga snega (podlaga je bla splužena gozdna cesta)....s savimi gumami sm bil ko tank.....fotr je mogu na UG7 že natikat ketne

Tko da če kdo rab avto SAMO za sneg....so sava S3 TOP......za vse ostalo so po prvi sezoni že opazno slabše ( plundra...mokra cesta)

Drugač pa tud čez Hankook zimske nimam pripomb...smo jih dolg vozil v zimah.....ampak zdej jih skor ne dobiš več

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Glede reševanja pajerota s katrco se ti pa lahko samo nasmejim, ker to enostavno NI MOGOČE. Ne da prepotentnež s terencem ne bi mogel iti s ceste (sem tudi sam že marsikaterega potegnil nazaj na cesto), ampak da bi ga ti s katrco uspel spraviti nazaj na cesto. 800kg al kolk tehta katra niti v snu ne potegne od 1.5 do 2.4 tone težkega terenca iz grabna.
hysterical-1.gif

O pa gre......sej ni fora da 800kg katrca potegne 2.4 tone iz snega......ampak da doda ravno tist sunk ki ga pajero zakopan do vrat v snegu nima....

Sm bil zravn ko je fotr z lantro vleku enga "mossero" frajerja
tongue-1.gif

Prav fehtaš za batine.
jezen.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
smile-1.gif
Kaj nej.......razvajeno dete je imelo v lasti ( beri fotr kupu) foresterja....in se je razveselilo snega k otrok lizike..

Pol je mogu pa Hyundai vn vlečt
evil.gif

P.S.: rajš k batine mam pir
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
V redu, plačaš pivo za tisti post od prej.
zmaga.gif

Ni problema...ti sam javi....edin v sredo me že kolegica hakla za drink
tongue-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
uf-1.gif
.

P.S. - razliko med vlekel in izvlekel se učijo v šolah pri pouku materinega jezika, sile in kote in razliko med silo lepenja ter silo trenja pa večinoma pri fiziki. Dvomim pa da slednje učijo v frizerki šoli
hysterical-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hey kuža ("samojed"), nesramen ti ni treba biti, vem kaj je razlika med vleči in izvleči (da ne bom tudi sam nesramen, se bom vzdržal komentarja
grin1.gif
... mogoče sem res površno prebral, se mi ne da it gledat, ker mi niti ni pomembno.
Kakorkoli, pohvalno da si pomagal človeku v nesreči ...
zmaga.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
No, o nesramnosti (kuža?) bi lahko debatiral, pa ni prava tema. Glede razlike - ti si se obesil na moj post, jaz sem samo poslal "ugovor". Očitno ti ob prvem branju razlika ni bila jasna. Da se razumeva - do tvojega posta sploh nisem vedel kako točno sem napisal. Po preverjanju sem sam sebi potrdi,l da laž ni moja vrlina - brez razmišljanja sem opisal dogodek. Fizika v frizerski šoli mi je padla na pamet glede tvojih "ugovorov". In če se ti ne da iti gledat, sem pa zdaj jaz kriv in "lažnivec" ?
Kje si pa okna in fasado pobral mi ni pa niti malo jasno, mogoče v dugi temi. Da te potolažim, z svojim delom sem prav zadovoljen in moje izgube so v mejah normale. Zadnjič sem 1500 litrsko cisterno za KO tankal (popravek - drži 1500 litrov) leta 2011 in kot kaže bo zadosti tudi za letošnjo zimo. Da ne bom spet postavljen na laž - peči izdatno pomaga kamin na drva, ampak ker avti na drva trenutno ne delajo, o tem ne bom razglablja v tej temi. Če te zanima, je za to namenjejn posebej "odstavek" malce nižje v seznamu tem
smile-1.gif
, lahko pa prideš tudi na pivo in si zadevo ogledaš v živo.
Sicer pa hvala za "božanj"
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
P.S - se ne spomnim da bi komu dal + točke, minusa pa nisem dal še nikomur. Hvala za "žalitev" - če jo lahko dokažeš, častim pivo, če je ne moreš - ga boš ti meni?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
P.S.S. - očitno se še kdo ni strinjal s tvojimi opisi in obrazložitvami, kriv sem pa jaz. Hvala, to mi samo dviga kredibilnost (brez piva
smile-1.gif
)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ne skrbi, sem ti dal plus točke.
grin1.gif
Če si moj post dojel kot žalitev se ti iskreno opravičujem, niti te nikjer nisem označil za lažnivca, ne vem od kje ti to. Tisto o oknih in fasadi je tako kot "kuža" mišljeno glede na tvoj nick (samojed=kuža), fasada in okna pa glede na avatar? Pa saj je vse napisano v hecu ... Za pivo pa sploh ni problema.
Res je, kriv sem jaz ker sem se obregnil v tvoj post, očitno sem narobe oziroma površno prebral kako si rešil tistega pajota ...

No hard feelings, o.k.
wink-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
... aja, btw, minus točke se niso navezovale direkt nate ampak na tisto p.ičkico, ki ne zna svojega mnenja oziroma nestrinjanja napisati transparentno in se skriva za anonimnostjo foruma.
wink-1.gif