Zimska tekočina za šipe

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Tudi jaz sem kupil v Leclercu eno zadevo, ki naj bi bila do -30°C.
Nisem nič razredči in mi po 20 minutah odkar ga zapeljem iz garaže zamrznejo šobe že pri zunanji temperaturi -10°C.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz.....Sonax je tako ali tako zmaga, se pa pozna tudi na ceni, ampak je vsaj mir na šipi
rolleyes-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
uporabljam izključno sonax že 4leta pozimi in poleti. včeraj je blo zvečer -16 ko sem se pelu po avtocesti v mb pa je na šajbi rahlo zmrzovalo, pa brisalci so bli čisto zmrzjeni od sonaxa, drugače v cevkah pa je lepo teklo ni "štrajkalo nič". imam pa razrečenega 1:1 se pravi do -17 kao.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jah, to je tak kot natreen, pa vileda, pa... Za vse se isto ime uporablja.

Sam sem kupil v šparu neki njihov noname koncentrat, zmešal v razmerju da je bil za -20 in je pri -8 že zmrznlo v šobah, pumpa je sicer še delala. Po moje je problem ravno v šobah, ker je tam čisto tanka cevka, še kovinska za povrh in je dovolj, da ena kapljica not zmrzne, pa ti nobena zadeva več ne pomaga.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Vitrex je tist k ga kupiš na Petrolu, vEtrix lahko kupiš skoraj povso. Proizvod je isti, proizvaja KIMI iz Trzina. Tam ga lahko kupiš na litre.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Najboljsi je Liquid Fire, ki se ga ne dobi vec pri nas in BioEisfrei (koncentrat -70C), ki je nesramno drag in ga dobis na Agipu. Ampak se izplaca. Vse ostalo so alternative. Vkljucno s Sonaxom.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
A nimajo vec Liquid Fire v Bauhasu?
confused-1.gif
Vem da sem ga tam kupoval. Ta je bil res najboljsi.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Kupil 3 litrsko kanto Sonaxa v Šparu, pripravljena mešanica že, pri -20 je zmrznil kot vse druge tekočine predtem
bonk.gif
je pa res da ko teče pa res ni na šipi nobenih sledi za njim, prvi taki katerega imam, prejšnje brozge so bolj ali manj puščale lise na šipi.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Kupil 3 litrsko kanto Sonaxa v Šparu, pripravljena mešanica že, pri -20 je zmrznil kot vse druge tekočine predtem
bonk.gif
je pa res da ko teče pa res ni na šipi nobenih sledi za njim, prvi taki katerega imam, prejšnje brozge so bolj ali manj puščale lise na šipi.

Tudi sam imam sonaxa trenutno, pa je včeraj zmrznil pri -15 na šipi, tako da nevem kako boljši ni. Smrdi pa ko umazan pes :p

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ksz....

Po mojih izkušnjah so navedene temperature na teh zvarkih, zgolj nekje indikator do katere temp. pribl. ne bo zmrznila tekočina v sami posodi (da ti posode na razžene oz. ti uniči pumpico)

Ko pa si ti enkrat na cesti, pa voziš 100 km/h pa lahko samo sanjaš da bo zadeva delovala solidno pri polovico manjši nazivni temperaturi.
V kolikor pa imaš v keslu karkoli drugega (kar diši na vodo) ali kak drug zvarek pa je konec poezije.

Ker če kje, se zapaca na šobah - tako da, kdor nima 'zimskega paketa' torej gretje šob, potem je realnost nekje tule:
pri - 10 stopinjah, v posodi čisti zvarek, kjer garantirajo do - 30 stopinj.

Vse ostalo je hudo dvomljive sorte..ali zamrzne šoba, ali ti zapaca šipo..idealno pa kar oboje..nekaj pljune, se vse skup ustavi, na šipi pa katastrofa.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Dobro napisano!

Veliko je verjetno odvisno tudi kje imaš šobe.

Na moji julki so pod havbo, tako da ni nekega direktnega vpliva svinjarije, s predpogojem, da očistiš avto kot je treba.

Men so se za šibko točko izkazali brisalci, ki so pač trdi itd, pena od špricanja se je pa nabrala v kepo okol brisalcev.

Meni sonax ni zmrzoval, je pa res da je bil na koncu čist, nič vode. Relacija pa je bila Dunaj Ljubljana, temperature od -9 do -12.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Pa vi to vlivate v prazno posodo?
Ker če imate notri pol posode letnega, pa tudi če zlijete notri koncetrat do vrha imate še vedno mešanico 1:1.

Moje izkušnje tudi niso ravno zadovoljive, ampak trenutno vlivam neko "domačo" brozgo ki zjutraj ob štartu ni pošpricala, po kakšne 10 minutah vožnje je pa delala. Je pa bilo vseskozi okoli -10, pa dolita je na letni vitrex.

Če ne bi imel "domače" brozge, bi od maca77 si jo privoščil. Saj počaka!

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
ksz

Meni Sonax še nikoli ni zmrznil je pa res da ga kupujem izključno v Avstriji. Ima pa svojo ceno... Sedaj imam noter nekaj od Berachemie in zaenkrat je ok. Petrolov Vitrex mi je že pri +4 zmrzaval... Tako da sem ga vstran vrgel.

Ogrevane šobe in špegli so zakon
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Sam sem kupil v Obiju že zmešano do -20. Včeraj po AC pri -18,5 stopinjah ni nič zmrzovalo.
shocked-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Se bom popravil... mogoče imam pa ogrevane šobe, (špegli vem da so) glede na to da ob štartu ni šprical, kasneje pa je , tempertaura pa je bila enaka.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Meni je pa zmrznilo...pa ne vem kaj in kaka mešanica je v posodi.....zdaj imam za silo kanto(kuplena tekočina v Lidlu...do -20) za sedežem in pač polijem šipo dokler ne rešim tisto kar je pod haubo.

kristina

Zelenc'
21. dec 2009
2
0
1
Jaz sem vsa leta kupovala vitreks na Petrolu. Nikoli nisem imela težav-do letos. Vse mi je zmrznilo, čeprav sem vlila ne da bi ga mešala z vodo. Vitreks ni dotekal na šipo, jaz pa kar ročko pritiskala-no in mi je šla varovalka za brisalce in žal se je snela tudi cev za zadnjo šipo in sedaj na mesto na njo, šprica na tla. Jutri mi bodo uredili zadevo. Baje da nisem osamljeni primer in očitno bo potrebno sredstvo za šipe kupiti kje drugje.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ce nimas ogrevanih sob zna biti problem z vsem kaj je na trziscu. Ker med vitrexi ni neke velike znanosti glede tocke kjer zamrzne.
Vsi bazirajo na enaki osnovi, ponavadi so najvecje razlike v vonju...