Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
Ne
Smipel - človek vedno hrepeni po tistem, česar ne more imeti. Ženska, ki nosi svojemu vse na pladnju v skladu s to logiko ni cenjena. Ker se pač ponuja, ponuja se pa samo cenena roba.
Seveda se strinjam tudi z logiko polaganja parketa. Če ga položiš napačno, je kasneje hudič in pol s popravljanjem. Da se, ampak je težko, ker te ljudje ne jemljejo resno.
BTW: Ni vse tako kot izgleda. Veliko že, a marsikaj je tudi lepo skrito za zidovi.
O ljudeh, ki pridejo ocenjevat kvaliteto pomitih tal - taki pri meni takoj odje.bejo. Zanimivo je, kako te ljudje (tudi starejši) hitro začno jemati resno, ko jim daš vedeti, da s tabo pa ne bodo pometali (da nisi naivna smrklja). Saj ni treba biti grob, dovolj je odločnost in to, da nisi kar naprej, po dolgem in počez, kjer je treba in kjer ne, ponižno prijazen, po logiki "da se starejše vedno spoštuje". To drži samo do neke starosti, ko si bolj ali manj otrok. Kot odrasla oseba se pa starejše spoštuje čisto do iste mere kot kogar koli drugega, ki je starejši od dveh let - ko si to zaslužijo. Pa nimam ravno ne vem kako visokih meril za to spoštovanje (na prvo žogo sem vedno do vseh vljudna), ampak kakšne stare "fine" gospe so včasih res nemogoče in drugače, kot da jim na silo pokažeš njihovo mesto, sploh ne gre. Pa nekatere so tudi v nulo pametne s svojim posiljevanjem, da je "treba fižol tako in tako posadit in da bodo to že same pri tebi naredile, ker one najbolje vedo". Pa ene, ki vse, kar jim ponudiš, ocenijo kot "premalo slano", "preveč sladko", "čisto umetno", "malo staro".... Skratka, veselica. In če ne usekaš s pestjo po mizi, se takih psihičnih pijavk - ki pol stvari, ki jih spluvajo, sploh nikoli niso delale - nikoli ne rešiš.
Mal sem se skašlala...
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
...Na srečo pa poznam zelo malo ljudi, ki tako težijo, take so ponavadi tašče. ...
In starejše sosede, kjer so se otroci že davno odselili (velikokrat pa mamo/taščo tudi poslali nekam), pa se nimajo kam dat s svojim pametovanjem.
PS: Priznam pa, da nimam srca, da bi starejši gospej, ki na blagajni sveto zatrjuje, da je bila v napol prazni trgovini sigurno oropana, povedala, da je mogoče pa problem v njeni pozabljivosti....