ženska vs. moški na delovnem mestu

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
se strinjma, zenske se ne morjo sprijaznit da so fizično drugačne in da ne mormo biti enakopravni. NAmesto da bi uzaivale v svojem malem svetu, ki je prav luštn, nonstop sekirajo in se prisilno hočejo dokazovat. Zaradi tega so venomer zagrenjene, ker pac ce hoces bit lepa pac ne mors 150 kil dvignit. Zapomnite si to.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
hysterical-1.gif

veš Diablo saj maš, gledano iz enega zornega kota, prav...če pa pogledam drugače pa je druga štorija

Recimo da ti in tvoja draga dobita otroka, pa draga ostane tiste 3 obvezne mesece ko mora biti mama blizu dojenčka doma za ostalih 9 mesecev porodniške pa prosi tebe če bi šel ti....kako bi reagiral?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Šel bi, če bi imel možnost, hvala bogu...bi s tamalim igrce spilala, vejremi da mi neb blo dolgcajt
wink-1.gif
. Pa če takrat nosi draga €€€€ , ni lepsega.

Je pa tud res, da nisem nek karierist pa deloholik, tako da imam rad "prosti čas" in svoje ure in mi na račun "manj € več časa" to več pomeni.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ženska se mora odločit, kaj ji je bolj važno; karijera ali otroci....

Ali bo imela hitro otroke in se nato posvetila karieri (težje),
ali bo delala na karieri in imela otroke kasneje pri 33tih (lažje).

Odvisno od želj. Jaz pravim, da zdaj v modernem svetu, naj ženska dela
prvo na karieri pol na familiji. Vsaka pa se mora sama odločit.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
niti ni tolk lažje. v bistvu je težko kakorkoli pogledaš.

dosti žensk ima ogromne probleme zanositve po 30. letu starosti

če je najprej kariera pa potem otrok, bo še vedno otrok prikrajšan saj ji bo kariera po porodu odvzela še vedno dosti časa

tko da...ali kariera (pa verjetnost da ne bo otrok) ali pa takoj otroci in potem lepo počasi napredovanje....

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ne jambrajo, ker so tiste vrste ženske, da jim je družina bolj pomembna,...pa pri nas ni šikaniranj s strani nadrejenih, tako da se nimajo za kaj pritoževat
smile-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ce pa se, pa letijo. Edino pravilno. :D men v moji firmi neb noben jamral, ker bi pakiral.
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
itak da ti tam ne bodo šefi nič težil!!! doh! vi ne služite, mi vas futramo! zato pa je tko kot je.
crazy1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ne se razburjat,....vsaj ne glede te sodelovke ali mene (ok, jst sm itak še študent..), ker mi se ne financiramo iz proračuna, ampak z lastnimi dohodki,...pa vseeno spadamo po JU....kaj pa drugje delajo, koliko delajo, kdo jih plačuje se pa mene ne tiče in me ne briga
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
hmmm JU ki se samofinancira? hmm....

drugač se pa ne razburjam...sam na živce mi pa gre, ker so take grde razlike. in potem hoče JU še večje plače pa že tko imajo svinjske privilegije - ja po zakonu. res je. vse piše v zakonu kako mora bit - problem pa je v tem, da te drugje vržejo ven če ti ni kej všeč - v JU pa nimajo jajc za kej tazga
crazy1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Glede na to, da je tu tema o nosečnosti me zanima kakšne privilegije vidiš? To, da se šefi ne razburajajo za prazen nič, ampak da so veseli, ko sporoči, da bo mela firma še en "podmladek"...ja itak, vsaj nekje
grin1.gif
. Drugače pa se tudi v JU plačujejo porodniške iz proračuna (sociala), ravno tako kot se bo materi tvojega otroka, ne glede na to kje bo zaposlena....če ti je v nos padlo to, da punce delajo samo eno leto in se potem spet vrnejo na prodniško,....delo se prerazporedi na ostale zaposlene, vsaj pri nas.....

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
"Drugače pa se tudi v JU plačujejo porodniške iz proračuna (sociala), ravno tako kot se bo materi tvojega otroka, ne glede na to kje bo zaposlena...."
potem mi pa povej, zakaj bi šefi v firmah v luft skakali če za njih ne bi predstavljalo to nobenega stroška? ker zdej pa tuki neki ne štima.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ker morajo iskat novega delavca, ga uvajat,...zato, ker če je rizična nosečnost plačujejo prvi mesec bolniške...ker potem ko so otroci so spet možne povečane bolniške,.....

Sem pozabila povedat,...da je tudi ful odvisno od šefov koliko razumevanja imajo do nosečnic,...prijateljica je bila zaposlena za določen čas v manjši privat firmi,...1 mesec pred iztekom pogodbe so jo poklicali, da se dogovorijo za podaljšanje še za eno leto, in takrat je povedala, da je noseča. Šef je rekel samo: "pridite jutri, zdaj ko vem to, bom spremenil pogodbo" Je bila prepričana, da jo čaka odpoved,...ji je pa drug dan prinesel pogodbo za NDČ....malo je takih, samo še vedno obstajajo.

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ja, se strinjam - takih ki bi to naredili (pogodbo dali za NDČ) je izredno malo...

"Ker morajo iskat novega delavca, ga uvajat,.."
pa sej stalno govorijo da te itak lahko z lahkoto zamenjajo...
grims-1.gif