Zeleni čaj

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Je kdo probal nadomestiti kavo z zelenim čajem? Pravijo, da te bolje pokonci drži in da je bolj zdravo. Kateri zeleni čaj priporočate?

Pravijo lahko karkoli. Gre zgolj za stvar okusa, ker aktivna učinkovina - kofein - je v obeh enaka. (t.i. tein je isto kot kofein). Za razliko od kave, je meni čisto vsak zeleni čaj brez dodanih okusov dober.

Jaz sem daleč nazaj poskusil 1001 cvet zeleni čaj in en črni čaj v črni škatlici z okusom kokosa. To sem pil celi mesec kot nadomestilo kave in nisem občutil nobene razlike v zbranosti. Po tistem sem šel nazaj na ogabno Barcaffe kavo, ki ima zadnje čase okus po zemlji
sprasujem se.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ko čaj spakirajo, jim ostane en kup prahu, ki ga nafilajo v vrečke.
uf-1.gif
Če si pil samo to, potem ti o čaju ni kaj prida jasnega. Na Petrolu pa itak kuhajo Barcaffe, tako da si spet usekal mimo.

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Zeleni čaj sem pil že tudi v čajnici v Ljubljani in kakšne ekstremne razlike v okusu nisem opazil. Nisem sploh poznavalec glede čajev in samo povem, da jaz ne občutim nobene razlike. Naslednji četrtek sem spet v tistem delu Ljubljane pa si bom vzel za domov in testiral tisto.
Vem, da je tisto Barcaffe na Petrolu in je razlika med njim in kar kupimo v trgovini.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
To kar je tebi všeč od Petrolove kafe je mleko v prahu, kave je notri ravno za en pljunek.