Zeleni čaj

bratec

Pripravnik
23. okt 2014
120
0
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ce isces kvaliteto, potem lahko svetujem spodnje. To kar imajo pri nas zelenega so vec ali manj smeti, od katerih ne mores pricakovati blagodejnih ucinkov.

http://www.mariagefreres.com/UK/welcome.html

Pri nas večinoma res ni ravno top kvalitete, same smeti pa tudi niso, prav tako zelo drago včasih pomeni samo navite cene. Primerjaj

http://www.cha.si/caj/crni/indija/darjeeling-namring.html

http://www.mariagefreres.com/UK/2-namring-ftgfop1-dj2-2016-darjeeling-first-flush-T1018162.html

Pri www.cha.si več kot pol ceneje.

lp

Primerajš lahko tudi sam, naroči paket iz mojega linka ter naroči iz CHA. Primerjaj vonj, strukturo, barvo. CHA uvaža preko različnih distributerjev. Mariage je pa podjetje s tradicijo iz leta 1800 nekaj ter z lastnimi plantažami.

Takoimenovani prestiž lahko doda na ceni, se strinjam, vendar sem v preteklosti poizkusil kar nekaj različnih čajev in ni primerjave s CHA ali podobnimi pri nas. Če se pa zadeva gleda skozi denar, potem je najbolje izbrati tisto najcenejše. Jaz vem, da zadeve ne gledam vedno skozi denar ter si rad privoščim tudi kaj boljšega.

Čaje pijem že desetletja, pil sem že marsikaj in kupil/naročil marsikje. Podjetje ki si ga omenil, je eno najboljših, a tudi najdražjih. Z malo iskanja in izkušenj se dajo na netu marsikateri artikli, ki jih ponujajo tam, nadijt enkrat ceneje, razlik v kvaliteti ne bo oz. bodo minimalne. Pri Mariage pač plačaš poleg kvalitete še znamko, kar je prav, in tradicijo. In ciljajo na določen točno profil ljudi, ki kupi in ne izgublja časa s preverjanjem drugje.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
je zeleni čaj in črni čaj.....vse vmes je oolong....ne da se prešteti koliko vrst jih obstaja.....tale tieguayin je bolj zelen....in bolj močan...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
No, jaz sem avtorju teme ponudil moznost nakupa top quality robe, kar pa za CHA nisem preprican, kljub temu, da naj bi bila roba enaka oz razlike naj bi bile minimalne.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Hvala ti. Se malo pobrskam, pa prilepim se kak link
smile-1.gif

če bi jaz kupoval bi vzel nekaj od tega:

TO
TO
TO
TO
TO

ZA TEST
ZA TEST

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
nerodno sem se izrazil....ni bilo mišljeno da so vsi strupeni
wink-1.gif

samo pravim, da vrečke niso preveč zdrave, ker so barvane.....glede obsevanja pa sem nekje slišal...nisem raziskoval a je res al ni....

glede čaja iz slike.....nisem ga probal...običajno pa stvari v teh najlonskih vrečkah niso ravno ne vem kako kvalitetne...gre pa za Biluochun zeleni čaj, meni je všeč...
če še nisi nikoli te vrste čaja pil...pač reskiraj teh par EUR, da dobiš občutek....

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kot drugo probo sem tole nabavil. Boljši kot prvi v tej temi. Blagega okusa, ampak vseeno rukne. Cena, mislim da cca 8 EUR/100g
2505953-IMG_9237.jpg

Priponke

• 2505953-IMG_9237.jpg
    2505953-IMG_9237.jpg
    132,4 KB · Ogledi: 239
Nazadnje urejeno:

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
zelo dobra vrsta čaja....in predvsem draga tudi na kitajskem....pravijo mu Long Jing...
čeprav mi tale tu ne zgleda drag...;)

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Je kdo probal nadomestiti kavo z zelenim čajem? Pravijo, da te bolje pokonci drži in da je bolj zdravo. Kateri zeleni čaj priporočate?

Pravijo lahko karkoli. Gre zgolj za stvar okusa, ker aktivna učinkovina - kofein - je v obeh enaka. (t.i. tein je isto kot kofein). Za razliko od kave, je meni čisto vsak zeleni čaj brez dodanih okusov dober.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Zelo dobra zadeva, mam točno takega doma, tudi pakiranje mi je všeč, da je v dveh vrečkah
zmaga.gif