"Zav.Triglav" prevara

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
No ravno slišim po radiu da kličejo folk naokoli in se predstavljajo da so iz Triglava in ponujano neke produkte, in da bi radi na vsak način domov prišli. Hm. Klical so tudi mene pred nekaj časa. Sem jih zavrnil, da ne rabim nič in da nimam časa. No ker je bilo po radiu, še napišem cifro s katere so me klicali v vednost za vnaprej 051286435

Kdo je to in zakaj gre pa ne vem. Pač zgolj v previdnost.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
mene so večkrat že klicali s triglava. tudi po dvakrat na dan... samo ne vem več številke. sem pač mislil, da je taka bolj "vsiljiva" zavarovalnica...

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
To je verjetno kakšen posrednik ali klicni center, ki opravlja storitev preprodaje.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Bi rekel, da sta obe omenjeni telefonski številki od zavarovalnice Triglav, saj imata "višino Triglava" vmes - xxx2864xx.
Lahko pa da se motim
redface-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
nisem, saj nisem prepričan, če je prevara (mislim meni niso nič vzeli itd ali me prevarali še - če me bodo bom pa javil policiji, seveda), jaz sem zavrnil obisk, in rekel da nimam časa. Pravim da, zgolj previdnost...mogoče celo je iz Triglava.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.449
113
...ksz...

Od kje oz. zakaj pa sploh ideja da gre za prevaro? Dejansko gre lahko za samo bolj aktivne prodajalce, ki se preko telefona predhodno dogovorijo za obisk na domu, to pa ni nič novega.

Mene osebno bolj kot to moti sam odnos (v mojem primeru odnos Zavarovalnice Maribor), saj so me že ene 3x klicali iz ZM, porodajalec na drugi strani ti "lepo" prebere dopis (se prav lepo sliši, da je tok lev, da mora cel nagovor brat pa še pri temu se lomi) in potem, ko ga prijazno pustim povedati svoje in nato povem, da se tudi sam ukvarjam z zavarovalništvom in sodelujem tudi z ZM pa mi tip samo vrže dol slušalko. To se mi je zgodilo že 2x, danes, tretjič, pa še očetu. Takoj, ko je omenil, da imamo vse urejeno...Mislim no, kakšen odnos. Glede na to, da imam kontakte določenih odgovornih oseb na ZM, sem si zabeležil številko s katere so me klicali (02/235-23-79, če slučajno koga zanima) in nekdo jih bo še konkretno slišal
jezen.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Mene kličejo vsak mesec ali dva, da imajo neke "novosti" in da so jih obvezni predstaviti in da sem se sam obvezal k temu. Potem ko pridejo, je pa vedno ista pesem: ponujajo dodatna zavarovanja, največkrat kakšno nezgodno (že imam, a je to "boljše"), za hude bolezni ali še kakšno dodatno življenjsko (ga tudi že imam, a je kao bolje da jih je več).

Ker imam malega otroka in ne maram tujcev v hiši, sem se probal zmenit da se dobimo na zavarovalnici, a to ni možno, vejretno zato ker so freelancerji, ki delajo brez pisarne. Zadnje čase jih zato kar odslovim, a so vseeno nadelžno. Najbolj patetično je da kličejo da imajo novice in spremembe glede mojih OBSTOJEČIH zavarovanj (imam zavarovano 2x avto, motor, hišo, naložbeno življensko) a potem o tem sploh ni govora oziroma tudi na izrecno vprašanje sploh nočejo odgovarjat. Vse kar jih zanima, so nova zavarovanja.

Tako da, vsaj po mojih izkušnjah, nevarni ni, je pa nadležno. Razen če se zdaj kakšni romuni predstavljajo za triglavce. Zna pa biti problem za kakšno žensko ali koga, ki živi sam , da ga zagrabijo in pokradejo vse.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.079
490
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz v bajto ne spustim nobenega akviziterja, prodajalca ali agenta... Če iam namen kaj kupiti, grem v trgovino. Glede zavarovanj, pa že leta in leta sklepam pri enemu in istemu. Pa prav tečni znajo biti nekateri... kaj pa, če bi šli k nam, mi imamo to, imamo ono... Če bom imel željo, bom že sam..križ božji...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Razlaga, ki sem jo dobil iz ZT:
Ne kličemo strank neposredno vsak mesec, RAZEN agent, ki ti je sklenil zavarovanje in te ima v skadencarju (potrebno obnoviti neko zavarovanje). Lahko te kliče tudi drug agent, če je prejšnji odsoten/ga ni več.
Kličejo pa razne agencije, nekatere imajo dostop do strank (sklepajo zavarovanja za določene zavarovalnice), dostikrat pa je posredi tudi konkurenca (agent zamenja stran, ga nanogajo,...) in s sabo odnese bazo svojih strank.
Tudi sam sem deležen takih klicev, enkrat sem celo nasedel (in potem je ta človek tiščal da skenslam vsa zavarovanja in sklenem podobna na ZM). Sedaj razložim, da me moj agent poduči o vsem kar je potrebno.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Poveš da si brez denarja in da ne rabijo več klicat, ker si shranil številko in čim dobiš prvih 20 eur, pokličeš nazaj. Mene skoraj ne kličejo več. Če sem pri volji, jim pa začnem avto prodajat al pa kak star računalniški del.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Ali bi lahko legalno izstavil akviziterju račun za uporabo tvojega prostora (stanovanja) v poslovni namen?
Potem bi mu dal najprej cenik na časovno enoto in ga lepo povabil, da pride.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.055
113
pri taščici
So pa tudi ”mene” (prejšnjega lastnika nepremičnine) klicali in ko sem jih povprašal če mu kaj sporočim, ni bilo pozitivnega odgovora. Njegovega novega naslova oziroma kontakta pa jim ne mislim posredovati brez privoljenja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.449
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ali bi lahko legalno izstavil akviziterju račun za uporabo tvojega prostora (stanovanja) v poslovni namen?
Potem bi mu dal najprej cenik na časovno enoto in ga lepo povabil, da pride.

Lahko, če imaš registrirano podjetje, ki ima kot dejavnost registrirano oddajanje poslovnih prostorov ter, če s tem predhodno seznaniš tega "najemnika". Kar pa seveda v praksi pomeni, da ta opcija odpade.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.449
113
Ja najverjetneje je ni a ne, samo nekdo je pač zapretiraval s to idejo, da gre sigurno za prevaro, če toliko kličejo, glupe ideje pa se po SLO širijo hitreje kot požar v sušnem obdobju. Mediji in njihovo preverjanje dejstev je pa tudi na psu tako da.....