Po dolgem času (kakor za koga) sem se spomnila tele teme.
Zvestoba torej. Malo prej sem si SMS-ala z eno prijateljico še iz srednje, in mi je rekla, da vara tipa s katerim imata otroka, star bo mislim da štiri leta (imela ga je pri 18h, tam nek) in pravi, da tud on njo in da si to tud povesta. Moj kolega bi bil nad to iskrenostjo naravnost navdušen.
Mene pa je, kljub vsem mojim čudnim pogledom na svet, šokiralo. Punca je mlada komaj 22 let, njen poba ima 24 let in že predno je z njim zanosila, vem da je lutal naokoli in osvajal vse živo. In potem ona to tako lahkotno pove, da ga vara.
Pa vprašam; Zakaj pa torej ne gresta narazen??? In dobim odgovor; Ker se mava še vedno rada.
Vprašala bi se, če je "imeti rad" močnejše čustvo od tega, da ti nekdo v fris reče, da te vara, pa ne z enim ampak z večimi, kakor pride. Zame nepojmljivo -ampak ZAKAJ? Zakaj tako mislim? ... Če se gremo resno zvezo, otrok in vse - varanje tu nima kaj iskati, right?
Če pa se gremo odprto zvezo, v kateri si "partnerja" jasno povesta, da bosta spala še z drugimi, je to nekaj drugega. Očitno je njuna resna zveza prešla iz resne v neobvezujočo. V redu, to bi še sprejela.... Mogoče!
Kaj pa OTROK?
Na misel mi je prišel prizor v prihodnosti; "Mami, kam gre oči?" "Ja veš sine, oči se gre pa no, khm, malo sprostit..." In čez dvajset let; "Ej fotr, kam pa matka leti tkole upedenana?" "Ja sej veš, da ma enga novga zdej iz službe."
Pač odprta zveza, vsaj tako si jo jaz predstavljam.
Bi se šli odprto zvezo? Da z nekom živite, si delite hobije, preživljate prosti čas, počitnice, dopust, morda imate celo otroka z njim/Njo?
Pri vsem tem pa ne pozabimo pomembnega dejavnika; ODPRTA ZVEZA. Vaš partner seksa okoli z drugimi in tudi vi.
Jasno mi je, da bom zdaj spet ožigosana za kravo in nemoralno pa kaj vem kaj še vse, ampak ... KDO nam je privzgojil ta čut za zvestobo? KDO nam govori, da ne smemo varat? KJE piše, da bomo kaznovani, če bomo varali? So ljudje preveč čredno vzgojeni in sploh ne poslušajo svojega notranjega jaza?
Vem, rekli boste; Ja kam pa bi vodilo če bi se vsi varali med seboj? V anarhijo... Okej, en red more bit. Ampak!! , tista divja narava ki je tako v ženski kot v moškem, tista prvinskost ki se je ne da zatajit -UDARI VEN po nekaj letih, ali ob prvih znakih zdolgočasenja. In takrat bi moral človek poslušat sebe in it seksat z nekom drugim. Samo seks, ali če hočete bolj prostaško -f*k!! Brez čustev, ampak ljubkovati telo s katerim seksamo, in nič drugega.
Skratka, čedalje bolj ugotavljam, da zares razumem nezveste ljudi. Tudi nekoga, ki mi je zelo blizu, s tem da je ta naredil napako ker se je zaljubil... A na koncu se je vrnil, ponovil pa je to "napako" najverjetneje še kdaj.
Bomo kdaj pretrgali verige dobre vzgoje in manir in se otresli moralnih krčev, ki nam jih je družba vcepila nevede v naše kilo in pol težke možgane?
Ali pa menite, da je senzor za nezvestobo v srcu?
Ne bom rekla, da ne bom varala. Niti ne bom rekla, da bom.
Želim si pa, da tudi če ne bom, da bi to Nekdo razumel kako gledam na to, in dojel, da nas je še nekaj takih ki dojemamo, da je nezvestoba kačji pljunek na umazano cesto (beri: Malenkost v primerjavi s celotnim življenjem in vsem sranjem, ki se nam dogaja skozi leta, ki jih živimo).