Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Že kakšno desetletje je naokoli, kar je bila tema o spremembi zastave aktualna, pa je vse poniknilo. Tudi ljudje so imeli možnost pošiljat svoje predloge na Komisijo za spremembo državnih simbolov. Jelinčič se že xy let zavzema za spremembo zastave. Se je kaj spremenilo? Nič! Jugonostalgija je še vedno globoko zakoreninjena v ljudi, ki bi lahko v zvezi z zastavo kaj naredili in pomoje še vsaj 20 let ne bomo imeli druge. Kajpadruga, Slovenija ni neka nevtralna, samorazvijajoča se državica, je produkt in posledica bivše Jugoslavije in naj se kot taka ponaša pred svetom.
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Sicer pa mene bolj zanima, kaj se mora poklopit, da se znebimo teh barv oz. državnih simbolov, ki so enaki nekaterim drugim državam.
Ne vem, zakaj ima lahko npr. BIH čisto svoje barve in grb, Slovenija pa se enači z Rusijo, Slovaško, Hrvaško, Srbijo, ter nadalje s Francijo, Češko, Luksemburgom, Nizozemsko ipd.
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Našo smo si pa sami izbral. Mogoče malo prehitro.. a je NAŠA, sami smo si jo IZBRALI (za razliko od bosancev in šiptarjev).
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Našo smo si pa sami izbral. Mogoče malo prehitro.. a je NAŠA, sami smo si jo IZBRALI (za razliko od bosancev in šiptarjev).
Aja? Prvič slišim, da smo si jo sami izbrali. Par posameznikov, ki so na hitro čez noč izdelali zastavo, da je bila narejena do razglasitve samostojnosti (pa še takrat s napako).
Me pa zanima kdo se je v SFRJ odločil, da bomo imeli takšen razpored barv, kot ga imamo danes.
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Potem naj začnejo že zdaj, da ne bodo nekaj na brzino skupaj pacali. Vključijo maj še druge humanistične strokovnjake, samo heraldiki so za tako pomembno odločitev premalo.
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Jaz bi sveeno ostal pri teh treh barvah, konec koncev simbolizirajo slovanstvo. Če smo tko ponosni to, da smo Slovenci,na knjigo v slovenskem jeziku in latinici iz 9 stoletja, če bi za Knežji kamen šli pod orožje... Zakaj zanikat slovanstvo?