Sej sam crpalko izklopim in je problem resen... Al pa cesa v tvojem predlogu ne razumemApollo8
Cirkulacijo tople vode naredi tako, da je možno povratno linijo zapreti z ventilom, na željo stranke.
Ko zacnes tko razmisljat si na eni cudni slabi poti v tem poslu. Tko da... =)
Pac point je da nocem investicijskih stroskov, hkrati bi rad nizje stroske za najemnika, ker bom tako bolj konkurencen. Ob tem pa zelim da je vse fer med razlicnimi najemniki, ker zadnje kar rabim, je da mi nekdo najeda da sosed vec vode porabi in okna pozimi odpira... tko da more bit vse izmerjeno in se placa po porabi.Če si dobro prebral vprašanje Apolla, on išče rešitev ki bo dobra tako za najemnike kot lastnika. Ob pogoju da vsi spilajo pošteno igro.
To sem mislil, da imaš eno črpalko za vse štiri enote.Sej sam crpalko izklopim in je problem resen... Al pa cesa v tvojem predlogu ne razumem
Pa tudi če bi imel eno črpalko, ima vsaka enota svoje vejo in kalorimeter. In če nimaš 10 evrov za en ventil, da zapreš vejo za določeno eboto (tudi v primeru servisiranja ne samo neplačevanja) potem se ne pojdi tega posla.To sem mislil, da imaš eno črpalko za vse štiri enote.
V tem primeru je cirkulacija samo do enote...To sem mislil, da imaš eno črpalko za vse štiri enote.
No jaz mislim, da je pogled vecine ljudi na razmerja najemodajalci - najemniki zgresen. Ce je medsebojno spostovanje potem obicajno ni velikih tezav. Predvsem je to posel in je brezveze vkljucevat custva.Pa tudi če bi imel eno črpalko, ima vsaka enota svoje vejo in kalorimeter. In če nimaš 10 evrov za en ventil, da zapreš vejo za določeno eboto (tudi v primeru servisiranja ne samo neplačevanja) potem se ne pojdi tega posla.
Apollo: tajkune vidi večina najemnikov. Sploh tisti ki bi vsak mesec zapravili več kot zaslužili, tudi če bi imeli lastno nepremicnino.
Za eno hišo sem "pooblaščen s strani lastnika" za razmerja z najemnikom. Dobro se razumemo. Vsak mesec bolje.
Sprva je bilo nekaj strahu, ker se je pač prvič oddajalo, ampak sedaj po dobrem letu počasi ta strah izginja.
Pa čeprav je 6 otrok v hiši.
Imel bi štiri ločene povratne vode. Malo več cevi, vendar pozneje nimaš težav.Ce imas tako zasnovano, potem bi ob zaprtju njegovega povratnega voda (ki je hkrati dovod za naslednjo enoto) zaprl dovod tople vode do naslednjega. Lahko skico narisem ker se pomoje ne razumeva
Sem vse skupaj samo preletel. Cirkulacija te muči, pa ne vem zakaj. V blokih je tudi narejena in vse to špila brez večjih težav.Ce imas tako zasnovano, potem bi ob zaprtju njegovega povratnega voda (ki je hkrati dovod za naslednjo enoto) zaprl dovod tople vode do naslednjega. Lahko skico narisem ker se pomoje ne razumeva
Problem je kako poknjizit izgube.Sem vse skupaj samo preletel. Cirkulacija te muči, pa ne vem zakaj. V blokih je tudi narejena in vse to špila brez večjih težav.
Eni imajo cirkulacijo samo do hodnika in potem stevec za stanovanje. Tu ni posebnosti. Drugi pa tudi cirkulacijo v stanovanje. Tu pa potem rabiš zraven še en števec, ki ti meri vodo ki se vrača. Razlika pa je poraba enote.
Zaračunaš porabljen energent povečan za ene 20% v smislu dobre vage (neke domnevne izgube). In to razdeliš na odjemalce.Problem je kako poknjizit izgube.