Zaščitna mreža proti komarjem

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Iščem nekaj podobnega:

mreza.jpg

Opcija je tudi viseča mreža za ležišče.

Na ebayu sicer je, vendar bi raje kupil pri nas. ( tista na bolhi pa je že prodana)

Hvala za ideje!

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Vem, da je svoje cajte to prodajal Iglu šport med camping opremo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Glede velikosti nimam nekih omejitev, ideja je, da pokrije vsaj dva stola in mizico.
Pri meni na vrtu so namreč komarji zmagali - nič ne pomaga
frown-1.gif

LP

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Najbolj učinkovita zadeva, ki sem jo na lastni koži testiral z različnimi vrstami komarjev, je Bushman (pošiljajo v Slo).
Vsebuje DEET, ki je po nekaterih "raziskavah" lahko problematičen. V vietnamski vojni, so se z njim (deet) mazali ameriški vojaki.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za zunanjo uporabo se v tujini prodaja to "čudo" http://www.amazon.com/Mosquito-Magnet-MM4100-Patriot-Trap/dp/B002RMBDIM
na kratko;
co2 baje privablja komarje, ker ga tudi ljudje izdihujemo.
ventilator pa posesa komarje ki so blizu naprave.
za kaj pa se uporablja še dodatna kapsula pa mi še ni jasno.

Imaš potem še "boljše" modele, ki imajo wifi, pa preko pc-ja upravljaš napravo in določiš delovanje.

Kar mi pa ni jasno, kako hudiča je to sploh dovoljeno, če pa je co2 pri avtu tako zelo problematičen, da je od njega odvisan celo cena avta.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Najbolj učinkovita zadeva, ki sem jo na lastni koži testiral z različnimi vrstami komarjev, je Bushman (pošiljajo v Slo).
Vsebuje DEET, ki je po nekaterih "raziskavah" lahko problematičen. V vietnamski vojni, so se z njim (deet) mazali ameriški vojaki.

Autan Tropical vsebuje 25% DEET-a, kar je 5% več kot Bushman Plus.
40% pa je že kar hard core, kaj šele 80%.
smile-1.gif

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Glede velikosti nimam nekih omejitev, ideja je, da pokrije vsaj dva stola in mizico.

Meni doma ležita dve novi mreži proti komarjem namenjeni za montažo na senčnik (marelo) premera 3m.
Kupljeno za nek drug projekt, ki pa ni bil uresničen.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Govoril sem o 80%
evil.gif
Tako koncentriranega ne priporočajo, da se ga nanaša direkt na kožo, ampak se pošpricaš s tem po obleki.
Ko sem trajbal po indiji, sem se s 60% šprical izključno po obleki. Z blažjim pa po koži.
Ja DEET ni lih zdrav, ampak tudi antimalariki niso lih zdravi.
Za tu rpi nas, je čisto dovolj Autan. Se pa večkrat našpricaš.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Da zaključim zgodbo:
V Živex-u sem kupil za slabih 20€ nekaj kvadratnih metrov mreže proti komarjem, z njo ogradil del nadstreška, naredil enostaven zamrežen okvir za vrata in sedaj lahko sedimo v tej 'kletki' popolnoma brez skrbi. 'Zverine krilate' se sicer usedajo na zunanji strani, kjer pa jih pričaka presenečenje v obliki Raid spreja.