Zaščita rezalne deske

frankwell

Fizikalc
19. avg 2019
104
36
28
Pozdravljeni,
kupil sem veliko močno desko. Gre za lepljeno bukovino. Tako desko sem dolgo iskal za pravi denar in zato jo želim zaščititi in skrbeti zanjo.
Zanima me ce ima kdo izkusnje s kakšinm premazom jo namazati. Da je food safe in vse to.
 

frankwell

Fizikalc
19. avg 2019
104
36
28
Dejansko sem jo kupil za 10e in salamo hehe. Zrihtal mi jo je stari oče, ki mu jo je zrihtal od prijatelja prijatelj... Torej dejansko nimam pojma kdo je desko naredil. Gre pa za bukove kocke limane, 100x40 in kaksnih 5-6cm debela. Kot pravim no. Žal vam ne znam povedati kdo jo je naredil. Kar se tiče cene je šlo pa za neko simbolično stvar.
 
  • Všeč mi je
Reactions: BojanP
I

Izbrisan uporabnik #9334

Lahko potrdim, deska ki smo jo takrat obravnavali, je še danes po dveh letih ravna in lepa. Nič ne kaže da bom kaj kmalu prišel na hruškov les ... je že tole zelo dobro. Takrat sem jo, kot ste predlagali, premazal s čebeljim voskom raztopljenim v eko lanenem olju. Hvala za dobre nasvete.

Nikar mešati s firnežem, ker firnež je strupen. Čisto laneno olje, ki ga kupiš pri živilih.

V glavnem, zadeva se vsekakor obnese. Letos jo bom na novo premazal, pa se še ne mudi. Pri kpl. kuhinji je bila ravno ta deska "pikica na i " . Če bi še enkrat delal - ne bi spremenil nič. Oz, bi, ja. Pri ravno tej deski bi šel uporabit hruško namesto bukovine. Pa je že tudi tako odlično.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
Pozdravljeni,
kupil sem veliko močno desko. Gre za lepljeno bukovino. Tako desko sem dolgo iskal za pravi denar in zato jo želim zaščititi in skrbeti zanjo.
Zanima me ce ima kdo izkusnje s kakšinm premazom jo namazati. Da je food safe in vse to.
Na ta način je pri starših stric naredil ploh za razsek mesa pred kakšnim desetletjem. Samo da je debeline kakšnih 15 in dimenzije cca 60x40.
Ga pa sekira ravno tako uniči. Nož pa seveda bistveno manj. Ker je les pravokotno na vlakna bistveno bolj trd kot vzporedno.