Glih sem iskal to temo, da napišem kako danes v MB po 5+ avtov konstantno na tehničnih pregledih, pa mi prileti še ta odgovor iz Infrastrukture:
Pozdravljeni!
Obveščamo vas, da se v skladu Odlokom o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 26/20, 52/20 in 54/20) od danes, 20. aprila 2020, dalje spet izvajajo vsi postopki v zvezi z registracijo vozil in postopki tehničnih pregledov vozil.
V skladu Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov in vozil v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 52/20 in 54/20) pa se od danes, 20. aprila 2020, dalje spet izvajajo tudi naloge na tehničnih službah, strokovnih organizacijah in pooblaščenih registracijskih organizacijah.
Torej lahko za vaše vozilo uredite zadevo.
Lep pozdrav,
Poglej priponko 32941
Kaj naj jim rečem drugega kot: hvala za hiter odgovor.
Kakorkoli, na TP/registracijah sem preveril kako je z zadevo, če trenutno vlečeš staro registracijo skladno z odlokom, potem pa narediš odjavo in novo prijavo - pravi teta tam, da ni treba nič za ta čas plačat cestnine in zavarovanja, pač kleč je v odjava/prijava.