Zaprtje Slovenske ceste v Lj

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
To da v lj cez dan ni mogoce dobit parkinga, je navadna buca... Je pa res da morsmpet korakov se sprehodit...

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Govorim o tem, da zunanji zaparkirajo vsa parkirišča okoli naših blokov/stolpnic/zdravstvenih domov,...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ne posplošuj na vse. Jaz lepo vedno parkiram na plačljivem parkingu...oz. imam mesečno karto.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Seveda ne zgolj samo zaradi tega...število prebivalcev Lj že tako ali tako upada, take poteze pa zagotovo dolgoročno niso dobre in pripomorejo k trendu, ki sem ga nakazal...
http://www.stat.si/krajevnaime...lja&ID=2370
zanimivo, na statističnem uradu ne delijo tvojega mnenja o številu prebivalcev v LJ. torej zdaj propadejo tvoja razglabljanja o upadanju gospodarske rasti v LJ zaradi zaprtja centra?

Zanimivo, ampak a lahko prosim podaš podatke o mestu Ljubljana, ne občini Ljubljana. Veš, je razlika.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.350
3.031
113
Lublana
Obišči stran
Jaz ne vem kje vi živite? Zaprtje Slovenske c. se načrtuje že več let vi pa to šele zdaj privlečete na Alter.

Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Zanima me, kateri bife bo tam prvi imel letni vrt, se bo kuj vidlo kdo lobira za zaprtje
evil.gif

Verjetno bo zaživelo precej lokalov, upam, da tudi trgovine in še kakšna dodatna ponudba.
Tukaj imate najnovejšo, eno leto staro predstavitev v kakšno smer naj bi šla ureditev Slovenske c.,
http://vimeo.com/52937168

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zanimivo, ampak a lahko prosim podaš podatke o mestu Ljubljana, ne občini Ljubljana. Veš, je razlika.
1: podatke o mestu ljubljana najdeš pa na spodnji povezavi (namig: poišči vrstico, kjer piše "podatki o izbranem naselju")
http://www.stat.si/krajevnaime...lja&ID=2370
2: kolikor vem, je jankoviæ župan cele občine in ne samo mesta, tako da če bi se po tvojem razmišljanju neko podjetje zaradi zaprtja slovenske preselilo iz mesta ljubljana recimo v črno vas, občina zaradi tega ne bi bila prav nič prikrajšana
3: še bolj zanimivo bi bilo, če bi ti lahko kako argumentiral tvojo trditev, da število prebivalcev ljubljane v zadnjih letih upada

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kot vidim, gre še vedno za podatke občine...to je šele prva faza izseljevanja iz mesta na obrobje, nato sledi izseljevanje (delno že poteka) v satelitska mesta okrog ter v mesta, ki niso tako gezana na Lj (kranj, celje)...problem je tudi v tem, ker ljubljano počasi zapušča elita (tudi v tujino), kar se priseljuje, je pa predvsem 'ološ'. ki v proračun občine ne prispeva, samo vleče ven...

ko bo tudi srednjemu sloju kapnilo, koliko so zaradi raznih obæinskih projektov zadolženi, bodo lepo rekli 'adijo'. Občinskih dolgov se, za razliko od ostalih, ælovek lahko zelo elegantno znebi...samo preseli se nekaj kilometrov proč...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Končno bodo zaprli center...ne vem kaj so čakali toliko let.

Ne štekaš. Ne bodo ga zaprli, avtobusi in taksiji bodo še vedno vozili po cestah. Pa stanovalci...

Ja, štekam tole, ampak še vedno je to veliko boljše kot pa da je center zabit s prometom in ko je konica z avtobusom ne prideš nikamor, ker skorajda noben ne da prednosti busu, čeprav jo ima...se mora bus potem vrivat.

Nic ni boljse, krr nisi nic naredil. Se vedno je cesta in ne prostor, na katerem se lahko kaj dogaja. Popoln debilizem, produkt bolnega uma samozvanih strokovnjakov.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.120
1.279
113
42
Še nekaj časa nazaj sm bil za to idejo samo se mi zdi čist brezveze. SPloh zdej ko je kongresni trg tako velik. Samo gužva bo pa nič drugega.

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kot vidim, gre še vedno za podatke občine...
kater del besedne zveze "Podatki o izbranem naselju LJUBLJANA (občina LJUBLJANA)" ti ni jasen? še vedno pa čakam na tvoje podatke o zmanjševanju števila prebivalcev ljubljane

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
to je šele prva faza izseljevanja iz mesta na obrobje, nato sledi izseljevanje (delno že poteka) v satelitska mesta okrog ter v mesta, ki niso tako gezana na Lj (kranj, celje)...problem je tudi v tem, ker ljubljano počasi zapušča elita (tudi v tujino), kar se priseljuje, je pa predvsem 'ološ'. ki v proračun občine ne prispeva, samo vleče ven...
a to si prebral kje, ali si vse to sam potuhtal?

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ko bo tudi srednjemu sloju kapnilo, koliko so zaradi raznih obæinskih projektov zadolženi, bodo lepo rekli 'adijo'. Občinskih dolgov se, za razliko od ostalih, ælovek lahko zelo elegantno znebi...samo preseli se nekaj kilometrov proč...
zanimivo, ko smo v sosednji temi debatirali o prednostih/slabostih življenja v mestu, zadolženosti občine kot bistvenega kriterija za preselitev nihče ni omenjal

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Čudno da se pa "Nje" še vedno vozi s službeno 7 al karkoli že ima direkt pred magistrat. V tujih mestih se razni župani za zgled drugim vozijo s kolesom ali LPP. Me zanima kdaj je bila njegova eminenca zadnjič na busu v konici kjer se je treba gužvat kot sardina.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
zanimivo, ko smo v sosednji temi debatirali o prednostih/slabostih življenja v mestu, zadolženosti občine kot bistvenega kriterija za preselitev nihče ni omenjal

Zadolzenosti se ne omenja direktno, ker je direktno ne vidis. To je tudi problem v glavah Slovencev, ker se je ne zavedajo. Se pa to vsaj posredno pozna pri drugih stvareh, ki jih opazijo. Na primer visje poloznice in cez cas ustavitev projektov. Ustavitev tudi projektov, ki so ze prisli dalec, ker ni vec moc dobiti niti kredita z visoko obrestno mero.

Tako dalec se nismo prisli, da bi zadolzenost opazili oz. nas bi motila pred tem. Rabimo, da vidimo na lastne oci kako stoji vec gradbisc ze leta.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Kaj pa je narobe, če zaprejo Slovensko? Ne vidim problema.

Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Zadnjič sem tudi bral (mislim, da je bilo tudi na alterju), da naj bi razširili Celovško, Tivolsko in Tržaško (ni mi jasno kam).

Pri gradnji ob Celovški, Tržaški in Dunajski cesti se že vsaj 50let upošteva širitev cest in je prostora več, kot dovolj. Potrebno je podreti le še nekaj propadajočih hiš, ki so že zdavnaj odpisane. Problem je edino, ker zaradi pomanjkanja denarja širitve odlagajo že desetletja in tako bo tudi v prihodnje.
Pa je širitev mišljena po celotni dolžini - ker recimo ob Dunajski od Petrolove stolpnice naprej res ne vidim, kje bi dobili 2,5 metra za pas in obdržati pločnik + kolesarsko (na vsaki strani), razen , če mislijo porušiti ene par zgradb.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Se spipsam s pepelom, vse je prišlo iz mojega čudovitega uma, še vendo pa trdim, da dobri odhajajo, ološ prihaja. In brez skrbi, ko bo treba plačati račune (delno se že plačujejo preko podražitev storitev komunale ipd) bo marsikdo raje postal neljubljančan.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz
Slovensko bi moral zapret kompletno za komplet promet, kaksen taxi pa avtobus, kaj mi bo to. Center je tako majhen da imas v rangu kilometra vse postaje ki jih rabis.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Se spipsam s pepelom, vse je prišlo iz mojega čudovitega uma, še vendo pa trdim, da dobri odhajajo, ološ prihaja. In brez skrbi, ko bo treba plačati račune (delno se že plačujejo preko podražitev storitev komunale ipd) bo marsikdo raje postal neljubljančan.

Prjatu, pol pa zate ni Lublana
smile-1.gif

Jst z veseljem primaknem kakšen uro k komunali vsak mesec, sam da se lahko sprehajam po urejeni Ljubljani. Obisakal sem že kar nekaj prestolnic in se lahko skrijejo pred Ljubljano.