Citat:
Uporabnik sass pravi:
http://www.stat.si/krajevnaime...lja&ID=2370Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Seveda ne zgolj samo zaradi tega...število prebivalcev Lj že tako ali tako upada, take poteze pa zagotovo dolgoročno niso dobre in pripomorejo k trendu, ki sem ga nakazal...
zanimivo, na statističnem uradu ne delijo tvojega mnenja o številu prebivalcev v LJ. torej zdaj propadejo tvoja razglabljanja o upadanju gospodarske rasti v LJ zaradi zaprtja centra?
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Zanima me, kateri bife bo tam prvi imel letni vrt, se bo kuj vidlo kdo lobira za zaprtje
aha, avtobusov ne bodo kar tako spustil.Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
v kakšno smer naj bi šla ureditev Slovenske c.,
http://vimeo.com/52937168
1: podatke o mestu ljubljana najdeš pa na spodnji povezavi (namig: poišči vrstico, kjer piše "podatki o izbranem naselju")Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zanimivo, ampak a lahko prosim podaš podatke o mestu Ljubljana, ne občini Ljubljana. Veš, je razlika.
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Končno bodo zaprli center...ne vem kaj so čakali toliko let.
Ne štekaš. Ne bodo ga zaprli, avtobusi in taksiji bodo še vedno vozili po cestah. Pa stanovalci...
Ja, štekam tole, ampak še vedno je to veliko boljše kot pa da je center zabit s prometom in ko je konica z avtobusom ne prideš nikamor, ker skorajda noben ne da prednosti busu, čeprav jo ima...se mora bus potem vrivat.
kater del besedne zveze "Podatki o izbranem naselju LJUBLJANA (občina LJUBLJANA)" ti ni jasen? še vedno pa čakam na tvoje podatke o zmanjševanju števila prebivalcev ljubljaneCitat:
Uporabnik stieber pravi:
Kot vidim, gre še vedno za podatke občine...
a to si prebral kje, ali si vse to sam potuhtal?Citat:
Uporabnik stieber pravi:
to je šele prva faza izseljevanja iz mesta na obrobje, nato sledi izseljevanje (delno že poteka) v satelitska mesta okrog ter v mesta, ki niso tako gezana na Lj (kranj, celje)...problem je tudi v tem, ker ljubljano počasi zapušča elita (tudi v tujino), kar se priseljuje, je pa predvsem 'ološ'. ki v proračun občine ne prispeva, samo vleče ven...
zanimivo, ko smo v sosednji temi debatirali o prednostih/slabostih življenja v mestu, zadolženosti občine kot bistvenega kriterija za preselitev nihče ni omenjalCitat:
Uporabnik stieber pravi:
ko bo tudi srednjemu sloju kapnilo, koliko so zaradi raznih obæinskih projektov zadolženi, bodo lepo rekli 'adijo'. Občinskih dolgov se, za razliko od ostalih, ælovek lahko zelo elegantno znebi...samo preseli se nekaj kilometrov proč...
Citat:
zanimivo, ko smo v sosednji temi debatirali o prednostih/slabostih življenja v mestu, zadolženosti občine kot bistvenega kriterija za preselitev nihče ni omenjal
Pa je širitev mišljena po celotni dolžini - ker recimo ob Dunajski od Petrolove stolpnice naprej res ne vidim, kje bi dobili 2,5 metra za pas in obdržati pločnik + kolesarsko (na vsaki strani), razen , če mislijo porušiti ene par zgradb.Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Kaj pa je narobe, če zaprejo Slovensko? Ne vidim problema.
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Zadnjič sem tudi bral (mislim, da je bilo tudi na alterju), da naj bi razširili Celovško, Tivolsko in Tržaško (ni mi jasno kam).
Pri gradnji ob Celovški, Tržaški in Dunajski cesti se že vsaj 50let upošteva širitev cest in je prostora več, kot dovolj. Potrebno je podreti le še nekaj propadajočih hiš, ki so že zdavnaj odpisane. Problem je edino, ker zaradi pomanjkanja denarja širitve odlagajo že desetletja in tako bo tudi v prihodnje.
In ostaja!Citat:
Uporabnik stieber pravi:
.. še vendo pa trdim, da dobri odhajajo, ološ prihaja. .
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Se spipsam s pepelom, vse je prišlo iz mojega čudovitega uma, še vendo pa trdim, da dobri odhajajo, ološ prihaja. In brez skrbi, ko bo treba plačati račune (delno se že plačujejo preko podražitev storitev komunale ipd) bo marsikdo raje postal neljubljančan.