Zaprtje Slovenske ceste v Lj

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Seveda ne zgolj samo zaradi tega...število prebivalcev Lj že tako ali tako upada, take poteze pa zagotovo dolgoročno niso dobre in pripomorejo k trendu, ki sem ga nakazal.

Ne laži, cigo! Leta 2011 je bilo v LJ 280.140 prebivalcev, lani 280.607, letos pa že kar 282.994, tako da se najprej pozanimaj o faktih, preden streljaš kozle.
bonk.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.350
3.031
113
Lublana
Obišči stran
Kaj pa je narobe, če zaprejo Slovensko? Ne vidim problema.

Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Zadnjič sem tudi bral (mislim, da je bilo tudi na alterju), da naj bi razširili Celovško, Tivolsko in Tržaško (ni mi jasno kam).

Pri gradnji ob Celovški, Tržaški in Dunajski cesti se že vsaj 50let upošteva širitev cest in je prostora več, kot dovolj. Potrebno je podreti le še nekaj propadajočih hiš, ki so že zdavnaj odpisane. Problem je edino, ker zaradi pomanjkanja denarja širitve odlagajo že desetletja in tako bo tudi v prihodnje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Pravovernik pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Seveda ne zgolj samo zaradi tega...število prebivalcev Lj že tako ali tako upada, take poteze pa zagotovo dolgoročno niso dobre in pripomorejo k trendu, ki sem ga nakazal.

Ne laži, cigo! Leta 2011 je bilo v LJ 280.140 prebivalcev, lani 280.607, letos pa že kar 282.994, tako da se najprej pozanimaj o faktih, preden streljaš kozle.
bonk.gif

V mestu Lj ali v mestni obæini lj?

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Seveda ne zgolj samo zaradi tega...število prebivalcev Lj že tako ali tako upada, take poteze pa zagotovo dolgoročno niso dobre in pripomorejo k trendu, ki sem ga nakazal...
http://www.stat.si/krajevnaime...lja&ID=2370
zanimivo, na statističnem uradu ne delijo tvojega mnenja o številu prebivalcev v LJ. torej zdaj propadejo tvoja razglabljanja o upadanju gospodarske rasti v LJ zaradi zaprtja centra?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja kam se pa folk seli potemtakem? Z vsak dan visjimi cenami goriva se zihr splaca vn iz Lj rint ja....bo prej vse vecja prodaja stanovanj kokr kej druzga.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Citat:
Uporabnik sass pravi:
mogoče bi bilo potrebno razmisliti tudi o kakih dopolnilnih rešitvah. recimo meni je bilo zanimivo, da v nemčiji lahko v določenih semaforiziranih križiščih desno zaviješ tudi pri rdeči (seveda brez prednosti)

Če se ne motim je v ZDA vedno dovoljeno prečkati rdečo luč in zavijati desno razen če to ni prepovedano z znakom, kot je prikazano na spodnji sliki:
photo-1-750x468.jpg

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
V svojem prvem mandatu je župan glasno razmišljal celo o vinjetah za vožnjo v Ljubljani.
Tako da je morda za tiste, ki se vozijo na delo takšno zapiranje cest celo manjše zlo...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik TheBizz pravi:
Fak komplicirate
smile-1.gif

lp

velika razlika bo med temi dvemi potezami. Čez tromostovje in kongresca NI prometa (pustimo dostavo do 9:30) in je dejansko peš cona, na Slovenski pa bodo pustili promet.

Koliko je tam taxijev in avtobusov je vsem jasno
wink-1.gif

Zanima me, kateri bife bo tam prvi imel letni vrt, se bo kuj vidlo kdo lobira za zaprtje
evil.gif

Še eno razmišljanje: zakaj trnovska vpadnica v mesto, če je potem zaprto?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.758
6.527
113
Zelo dobra odločitev, Ljubljana res postaja najlepše mesto na svetu.

Do garažne hiše pod kongresnim trgom se bo prišlo mimo parlamenta. Brez skrbi, vse je premišljeno.

Primer, kako so tujci navdušeni nad našo čudovito prestolnico:

cheer.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Končno bodo zaprli center...ne vem kaj so čakali toliko let.

Ne štekaš. Ne bodo ga zaprli, avtobusi in taksiji bodo še vedno vozili po cestah. Pa stanovalci...

Ja, štekam tole, ampak še vedno je to veliko boljše kot pa da je center zabit s prometom in ko je konica z avtobusom ne prideš nikamor, ker skorajda noben ne da prednosti busu, čeprav jo ima...se mora bus potem vrivat.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Ko bo ”opankar” porihtu LPP, se bo tudi nas znebil
wink-1.gif

Ne zgovarjaj se sedaj na LPP. Imaš javni prevoz od doma pa ga pač uporabljaj. Najlažje je bit pameten da se naj vse zapira, a sam se voziš z avtom
wink-1.gif

PS: ni osebni napad nate
wink-1.gif

PPS: ta zaprtje mene totalno nič ne prizadane, ampak mi vseeno ni kul

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:

Sicer se pa redno vozim v Ljubljano z avtom, parkiram nekje na obrobju, nato pa peš 10-15 minut do centra. In verjemi, da tam v okolici res nimaš kej praskat z avtom
wink-1.gif

Se pravi, da si eden od tistih, ki zaparkirajo naselja, parkirišča za Zdravstvene domove,... v Ljubljani in čez dan ni mogoče dobiti parkirnega mesta zaradi vas. Ko odidete, pa je parkirišč ogromno. Kako bi se tebi zdelo, da bi prišlo na tvoje dvorišče parkirati 70 Ljubljančanov in bi odšli na dnevni izlet nekam naokoli?