Zaprtje Slovenske ceste v Lj

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Da bi bila neka krožna povezava po tirih Lj-Vič (Dolgi most) - Lj-Šentvid - Lj BTC - Lj Rudnik. Saj vem, da nekaj podobnega že obstaja s prestopanji ipd. Pa poglej kolko časa vozi vlak v BTC.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik stieber pravi: Ko je bilo pa treba urediti križišče pri orto baru (podvoz pod železnico), kar bi zelo pripomoglo k pretočnosti prometa, še posebej sedaj ob zaprtju slovenske, je pa nekaj alternativcev zagnalo vik in krik, ker bi orto pač zaprli, tedaj je pa mestni oblasti zmanjkalo jajčk.
Ob tem stavku samo ena pripomba: če bi se vozniki držali pravila, da se v križišče ne zapelje, dokler na drugi strani ni prostora, bi bilo na tem področju marsikaj drugače. Tako pa se ob konicah zgodi popolni kolaps, ko nihče ne more nikamor in s pretočnostjo je konec.

Sicer pa se strinjam z večinskim mnenjem - zapora Dunajske je kapitalna neumnost, vredna podžupana Koželja, ki ga osebno poznam že več kakor 40 let in stojim za svojo izjavo. Bojim pa se, da to ni njegov zadnji 'kakec' v Ljubljani.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zjutraj ni take panikem, sem iz Viča do BTC-ja prišel zelo hitro, dobrih 10 minut.

Popoldne je ponavadi šit, danes bo pa big šit. Bom poročal koliko cajta bom porabil ob treh v kontra smeri. Ponavadi med 20 in 25 minut.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
S kolesom je največji u¼itek it na šiht. Edino pozimi zna bit problem. V uporabo kolesa me je spodbudil ravno LPP in takratne 50% podražitve+ pocasnost in guzve na LPPjih.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
ja in ko imaš otroka ki ga moraš oddat v vrtec/šolo (ker zdaj po teh debilizmih do 3. razreda ne sme sam hoidit v šolo.. mi smo lahko po parih tednih) je fuuul luštno otroka trogat na prtljažniku...

drugač pa štibr:
izkop na prazni trasi je zelooo enostavnejši kot prekop ceste kjer je notr miljavžnt vodov...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jao, kakšen halo okol tega... ma ne vem v katerem mestu je slovenska glavna prometna žila, ampak ljubljana to zihr ni. Zakaj bi se človek cijazil po slovenski, če si po tivolski hitrejši, razen da greš v center malo folk pogledat, pa če je kje kakšna zanimiva.... Iz tivolske imaš dostop do vseh ulic zraven slovenske. Itak na slovenski že sedaj nisi smel nikjer ustavljat in kakšne zadeve urejat, tko da mislim da je bilo 3/4 prometa po slovenski nepotrebnega. In seveda je za tiste, k ste navajeni na slovensko, ta ukinitev prometa nekaj novega in mislite da se je svet kar ustavil, ampak ni tako.... čez nekaj let boste svojim mulcem razlagali, da v vaši mladosti ste se še lahko vozili po slovenski... Dejte gledat malo dolgoročno, ne pa sam za en dan naprej. Vam to predstavlja problem, mulcem kateri pa danes sedejo prvič za volan, pa to ne bo nobena katastrofa, tko kot meni ni bila, ko so prešrenov trg zaprl... pa sem se tud redno vozil tam kot začetnik... sej prvi teden je bil problematičen, potem pač najdeš drugo pot. Brezveze se je tuki neki piz.dit, ker ne bo čisto nič drugače. Še vedno bo treba pridit do šihta. Če boš hotel, si boš že uredil pot tako, da bo zate najbolj ugodna in kvalitetna.

Pa še zanima me, kateri vrtci in šole so na slovenski?

in sem prepričan, da tole delno zaprtje ni kompleten načrt, ampak se skriva v prihodnosti še kaj...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Se mi pa zelo dopade tabla 'desno dovoljeno za goste hotela Slon' - ker vsi vemo, da je večina gostov Slona Slovencev, tisti, ki so tujci, pa seveda nimajo problema s prometnimi znaki v slovenščini.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jao, kakšen halo okol tega... ma ne vem v katerem mestu je slovenska glavna prometna žila, ampak ljubljana to zihr ni. Zakaj bi se človek cijazil po slovenski, če si po tivolski hitrejši, razen da greš v center malo folk pogledat, pa če je kje kakšna zanimiva.... Iz tivolske imaš dostop do vseh ulic zraven slovenske. Itak na slovenski že sedaj nisi smel nikjer ustavljat in kakšne zadeve urejat, tko da mislim da je bilo 3/4 prometa po slovenski nepotrebnega. In seveda je za tiste, k ste navajeni na slovensko, ta ukinitev prometa nekaj novega in mislite da se je svet kar ustavil, ampak ni tako.... čez nekaj let boste svojim mulcem razlagali, da v vaši mladosti ste se še lahko vozili po slovenski... Dejte gledat malo dolgoročno, ne pa sam za en dan naprej. Vam to predstavlja problem, mulcem kateri pa danes sedejo prvič za volan, pa to ne bo nobena katastrofa, tko kot meni ni bila, ko so prešrenov trg zaprl... pa sem se tud redno vozil tam kot začetnik... sej prvi teden je bil problematičen, potem pač najdeš drugo pot. Brezveze se je tuki neki piz.dit, ker ne bo čisto nič drugače. Še vedno bo treba pridit do šihta. Če boš hotel, si boš že uredil pot tako, da bo zate najbolj ugodna in kvalitetna.

Pa še zanima me, kateri vrtci in šole so na slovenski?

in sem prepričan, da tole delno zaprtje ni kompleten načrt, ampak se skriva v prihodnosti še kaj...

Točno tako, kakšen halo zarad 400m ENOPASOVNE ceste in 4ih semaforjev...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
čez slovensko je bila najkrajša pot iz trnovega v črnuče...

Dolga leta sem stanoval na Prulah, pa sem se po Slovenski peljal morda dvakrat letno. Do Črnuč sem peljal izven konic po Resljevi ali Tivolski in potem Dunajski, v gužvi sem šel pa na obvoznico.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Od francoske ambasade pa do bavaraca tudi najhitrejša. Alternativa je levo do Tržaške, na Tivolsko z velikom polkrogom naokoli in tudi kar nekaj semaforji.

Iz Trnovega proti Gospodarcu sem se vedno vozil po Slovenski.

Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
za obvoznico se nisi slisal? pa tega ogromnga polkroga, je tocno za 500m

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Kakšno obvoznico od francoske ambasade pa do bavarca? Misliš po Tivolski?