Zaposlitev je ½čist na izzi½ dobit ta čas

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Seka končala fakulteto za management, 2 izpita do .mag še ima sedaj ko je nadaljevala, pa ne dobi primernega šihta.

Šla na razgovor k pošti slovenije, da bi delala za šalterjem za 700€, pa so ji rekli da ima previsoko izobrazbo, pa je povedala
da se strinja s plačo kot jo imajo ostale torej tisti minimum + bencin + malca, pa ni šlo.

Na banki podobno.

No kakorkoli mam magistrico v familiji, pa je nimam kam dat.

Magistrica na bolonjskem študiju? No, pa tudi če je po starem... tistih par seminarskih napisati v enem letu ni ravno problem, važno da plačaš študij.

Pa itak je teh dipl. uni. iz FDVja, ekonomije in raznih še bolj wannabe faksov kot sta management in FOV kot listja, zato tudi podjetja ne omedlevajo od sreče, ko dobijo prošnjo kakšnega od njih.
jajca
jaz sem iz fov..paje to azdnja azdeva

s pa zelo lepo loci razlicne fakse..in c eves kaj isces, je fov lahko odlicna izbira

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa kaj je 1100 bruto..mezda.. 2-3 leta izkusenj mora vrzt tok neto..ce ne naj diplomo vrze v kos, svoje znanje si vtakne v rit, sposobnosti pa ..kaj je se ostal..

diplomant s 3 leti izkusenj mora marsikatero stopnico pustit za sabo..ce ne je sam vkv radnik

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Uni, 5 let izkušenj, kakšen strokovni izpit.... 1300€ neto.

Tako al tako začneš s 300€ za prakse in 600 za pripravništvo....

To je za mene pošteno.

pipo

Majstr
19. mar 2008
959
472
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Uni, 5 let izkušenj, kakšen strokovni izpit.... 1300€ neto.

ja, če bo tvoje delo v firmi prineslo vsaj 3,5k na mesec. Čistega dobička.

Drugače si lahko sviraš na uni,izkušnje in strokovne izpite.

Saj je čist simpl ta kapitalizem.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.550
915
113
ksz

dajmo zgodbo malo obrnit. Recimo da ponudim 1500€ neto.
Kaj ste pripravljeni za ta denar narediti? Kaj bo od tebe imelo podjetje?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ynos, vprašanje je čisto preprosti, ti pa postaviš butasto podvprašanje.
smirk-1.gif

lescanec

Pripravnik
27. mar 2009
132
1
18
ja lej nego mora tudi takšna dela opravljat in nemoremo vsi bit v pisarnicah in z 1-2k plače... Če pa ½kuzla½ v rit skače je pa vsak evro dobrodošel dokler se ne najde kakšen boljši šiht.
In to še posebej velja za tiste ki so brez izobrazbe (čefurji, mamini sinčki... stari med 18-30 letki nimajo nobenih delavnih navad) in ki so sposobni oz. zdravi tako da bi gore premikali ampak oni iščejo šihte z 1k€ plače in še to mora bit pogoj da nebi nič delal in se samo šminkeral po firmi gor in dol...
Tak to negre...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne iščem, ne nudim.

Za denar se pričakuje vestnost, poštenost, točnost, iznajdljivost, inovatibnost itd.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.550
915
113
ynos brez zamere, če mi uleti nekdo s takimi podvprašanji na razgovor, sva zaključila takoj

in če se nisi hecal s temi vprašanji, je to odraz na trgu delovne sile...

evil.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Na razgovoru bi verjetno vedel mal vec o zadevah (delovno mesto, zahteve, itd) in bi pac ob tem odgovoru vsak navedel svoje kvalitete in pogled na to kaj bi tudi podjetje melo od njega. Ce pa tlele napises na forumu cist splosno, je pa ynosovo vprasanje cist na mestu.

Ena glupa blondinka bo rekla da ti za jurja in pol nudi dober fafanac, nek kemik pa lahko top znanje na tem podrocju.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ynos jo je pošteno pihnil s svojim postom in je izpadlo prav "glupo".

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.685
1.183
113
Titograd
je zetko kar lepo povedal... kaj bi odgovoril, niti ne ve človek za kaj se gre... lahko natreseš samo par obrabljenih for.

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Točno!
Vprašanje je neumno.
Tud, če se ve kam in kaj se gre delat je vprašanje butasto.
Lahko, da sem pripravljen za 1,5 k€ delat več kot tisti, ki mi to ponuja,če so pogoji za to!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Ynos jo je pošteno pihnil s svojim postom in je izpadlo prav "glupo".

Glupa si ti. Najprej je treba vedet za katero področje se gre, kakšen šiht ipd... A je to strojnik, marketing, kelnar, kuhar, dohtar....

Generično ne glede na področje, pa lahko ti rečeš ja, da ga potegneš lahko komu na tedenski bazi, ne glede na področje. Če se še česa drugega spomniš mi pa povej. Mogoče te dam na retainer.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Nisem rekla da si TI "glup", ampak da je bil odgovor "glup" to je razlika
wink-1.gif

Na tako splošo vpršanje se lahko poda čisto splošen odgovor. Kaj pa ko prideš na razgovor za službo... ko ti postavijo tako vprašanje, preden sploh veš, kakšna pričakovanja imajo od tebe?
rolleyes-1.gif