zaparkirala radar, sedaj jima grozi kazen....

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
v zprcp piše, da ne smeš zaparkirati drugih vozil
smirk-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če se meni parkira na privat zemljišču in mi reče, da ga noče odstranit polijem avto z bencinom in ga vžgem. Pred tem ga opozorim kaj bom naredil, da me ne more tožit in to je to.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ah ljubljanski redarji redno talajo listke za parkiranje na privat zemljiscu(zemljiscu v lasti stanovalcev bloka). Sicer oni pravijo da je bilo parkiranje na intervencijski poti, ampak to ni res. Pot je svoja parcela, v lasti MOL in je "vedno" prosta. Bi jih bilo treba enkrat na sodisce spravit z izvedenci, pa da vidimo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ocitno pa kranjski redarji niso nic boljsi. Cilj jim je samo polnjenje proracuna, sploh ce merijo po ind. Conah. Baje so ljubljanski bili tudi ze na brncicevi. Koliko je bilo na tej cesti mrtvih?(pa da so vsaj priblizno po omejitvah vozil). Nekoc na dregrejsih se je omejitev redno 3x, pogosto celo 4x presegala, pa kot vem ni bilo veliko mrtvih, niti ranjenih!

sacko

Zelenc'
22. jun 2010
9
0
1
mojemu kolegu se je zgodilo, da mu je radar ki je opravljal meritev hitrosti zaparkiral dovoz v hišo. In ko pride domov, se mu majstr tud prestavt ni hotu, češ da je to njegova dolžnost. Nakoncu so ga s sosedi zaparkirali tako da ni mogel več merit on jim gre pa suvereno kazni napisat. Zadeva je šla nato na sodišče in lej ga zlomka sodnica je bil istega mnenja kot radar, pa je šlo za privat zemljišče...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če se meni parkira na privat zemljišču in mi reče, da ga noče odstranit polijem avto z bencinom in ga vžgem. Pred tem ga opozorim kaj bom naredil, da me ne more tožit in to je to.
Opozarjam te, da ti bom ukradel 100000 EUR, ko boš šel na morje. Zdaj pa me ne moreš tožit, ker sem te opozoril.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik sacko pravi:
mojemu kolegu se je zgodilo, da mu je radar ki je opravljal meritev hitrosti zaparkiral dovoz v hišo. In ko pride domov, se mu majstr tud prestavt ni hotu, češ da je to njegova dolžnost. Nakoncu so ga s sosedi zaparkirali tako da ni mogel več merit on jim gre pa suvereno kazni napisat. Zadeva je šla nato na sodišče in lej ga zlomka sodnica je bil istega mnenja kot radar, pa je šlo za privat zemljišče...

nakladaš

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kdo bo stisnu redarju kazen ker je nepravilno parkiral, zasedel 2 parkirplaca...

Če bi dobil kaksno poliznico zarad tega dejanja, bi me močno mikal spoznati tega redarja z IQjem <40

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Opozarjam te, da ti bom ukradel 100000 EUR, ko boš šel na morje. Zdaj pa me ne moreš tožit, ker sem te opozoril.

bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik sacko pravi:

nakladaš
kaj pa vem, v tej drzavi je marsikaj mozno. Predvidevam pa, da so imeli slabega odvetnika ali pa ga sploh niso imeli. Drzavi se pac hebe za napake in prekrske ki jih dela. Za njih pac ni predpisanih kazni in sankcij, zato pac probava. Zgubit nima kaj, sploh pa ne iz zepa odgovorne osebe.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik sacko pravi:

nakladaš

Meni prej pride na pamet da mu izza bajte znosim okrog avta 50 ciglov in par vreč peska, pa naj ciglom potem kazen piše
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
tudi jaz bi najprej policijo ali pajka klical, ne pa nosil kakih vreč ali česa podobnega. sicer pa se je lani parkiral radar na našem službenem parkirišču, ko je ravno direktor šel mimo. redarju je pokazal tablo na začetku parkirišča in redar se je mirno odpeljal drugam.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.594
3.952
113
Hm... pred nekaj dnevi je bilo po radiu, da meritve s privat zemljišč veljajo samo če ima policist oziroma redar dovoljenje lastnika privatnega zemljišča, ki ga mora ob pritožbi tudi predložiti.
Samo da pač ljudje tega ne vedno in se redko kdo pritoži.

"Na kmetijskih in zasebnih parcelah je dovoljeno merjenje hitrosti le ob privolitvi lastnika."

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Kako pa policist ugotovi, kje je zasebno zemljišče ob cesti? Ali ima podatke iz zemljiške knjige in katastra na voljo. Ali bi ga lahko pregnal z občinske ceste, ki je na zasebnem zemljišču, ker je v "knjigah" vrisana 20 metrov stran, občina pa se za to ne sekira? Po mojem ne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kako pa policist ugotovi, kje je zasebno zemljišče ob cesti? Ali ima podatke iz zemljiške knjige in katastra na voljo.
Ti podatki so javni in prosto dostopni. Torej policija mora znati to ugotoviti.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Kaj pa merjenje iz avtobusnega postajališča?
Prejšnji teden je taisti kranjski scenic meril hitrost na postajališču na Orehku v smeri Kranja. Naj še omenim, da sem lani plačal kazen taistim redarjem zaradi tega, ker sem parkiral na postajališču na Drulovki, ko sem skočil v prodajalno zraven po kruh.
Sem pač naredil in priznal prekršek, ter takoj plačal.