Zanimiva težava - R Clio Storia in klima - še kdo?

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Pa jebo vas Renault. Pri bratu se je popolnoma enako zgodilo pri 4 leta staremu C-maxu (popravilo 600€), letos pri petih letih je bilo potrebno še za 300€ menjati neke cevi...avto je bil pa itak samo prvo leto v garanciji. Ne daš original hladilnik in boš veliko prišparal.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ravno včeraj sem bil na menjavi olja na Ford servisu (kuponko 11,90€) za našega 12 let starega Twingota in mi je serviser rekel, da tudi pri Fordovih vozilih že po nekaj letih odpovedujejo kondenzatorji klime. Naš Twingo ima še nedotaknjeno klimo in dela kot šus
smile-1.gif
tok, tok!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kot je bilo rečeno, šparajo na kakovosti na račun dobička. pri malo starejših vozilih takih napak ni bilo. Ali pa luči..pri skoraj vsakem novejšem crkne žarnica-sam je pa ne moreš zamenjati.
rolleyes-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Strinjam... Pri prvem Scenicu in Scenicu II je bil kondenzator klime netaknjen, pri zdajšnjem pa porozen po istem času. Nisem ga kupil in zamenjal na servisu (ker so hoteli 650EUR) pač pa pri lokalcu. Plačal sem 300 EUR (hebat ga, je delal in računal 3 ure po 30EUR - tudi lokalci niso več zastonj
smile-1.gif
), pa polnjeje klime, pa sušilni filter...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
tak, pa smo tam

V petek prižgem klimo, kompresor se vklopi, hladi pa ne. Peljem včeraj avto na Štajerski avtodom, da mi pogledajo zakaj ne hladi, nakar me pokličejo in rečejo, da je potrebno zamenjati hladilnik klime
13.gif

Jim rečem, kak te tega niso vidli že aprila, ko so mi gledali, zakaj ne dela klima pa mi reče, da se takrat še ni nič vidlo
bonk.gif

Ko jih vprašam, kolko bi me stalo to popravilo, pa doživim šok ---> 650€ z delom
uf-1.gif

Pol pa si mislim, a bi jaz koga ubil al kaj. Avto l. 2006, prevoženih 55k, klima ima za seboj glih 100 ur dela (pa še to ne vem če ima) in ti gre k vragu, popravilo pa pride pol trenutne cene avta
stupid-1.gif

Zdaj pa jaz vas vprašam, kaj bi vi naredili na mojem mestu?
rolleyes-1.gif
Ok, nečesa ne razumem. Voziš na pooblaščenca in ti kasirajo vsako leto za isto stvar
confused-1.gif
? A nimaš na pooblaščencu vsaj 1 leto, če ne celo 2 leti garancije na servisni poseg? Torej bi ti morali že drugič brezplačno popravit, to sedaj je pa itak kaplja čez rob. Če je simptom bil vedno isti, je očitno, da ti napake, katera se vleče že iz garancijskega obdobja niso odpravili. Upam, da imaš vso dokumentacijo in s to bi sam šel do konca. Pa ni to Joža izpod kozolca, kateri bi se potem skrival. Zato na pooblaščencih tudi plačuješ bistveno večjo ceno in (očitno pri nekaterih znamkah NAJ) bi imel na to tudi garancijo.
Torej pojdi tja z vsemi dokumenti in naj ti zrihtajo. Kdo bo to plačal (važno, da ne ti) je pa samo njihov problem. Škoda, ker nisi šel že ob drugem popravilu do konca.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Vsako leto so mi zastojn nafilali klimo in to je bilo to. Ker nikoli niso nasli vzroka, so samo nafilali, seveda nikoli niso zahtevali placila, jaz pa se tudi nisem sekiral, ker je cez poletje ko sem jo rabil delala. Glede na to, da so mi vedno rekli, da zgleda vse ok, si nisem mislil, da lahko pri tako 'mladem' avtu crkne nekaj tako velikega. Zdaj pa ne vem, ce bi kaj pomagalo da grem nazaj in jim recem, da mi naj porihtajo nekaj, zakar nisem rabil nikoli placat.
Jaz jih glede na to, da sem bil tam aprila in se ni se nic videlo porozno itd. sumim, da je bila zadeva ze vidna v garancijskem roku (mislim, da sem bil zaradi tega pri njih od 3 leta dalje-torej 4x do zdaj), ampak niso hoteli nic rect, zato pa je bilo vsako polnjenje zastojn. Zdaj ko pa je zadeva dokoncno crknila, pa so takoj vidli, da je vse porozno.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
tak, pa imam ceno od popoldanca za nov hladilnik + menjavo le-tega = 140€ + 40€ še za polnjenje klime

mislim, da je tole zelo dobra cena glede na pooblaščeni servis

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
ksz

epilog klime na manj kot tri leta starem renaultu, ki je bil že(mislim da) 2x na poooblaščenem zaradi klime

RAčun je nekega znanega serviserja klim v okolici LJ.

Če bi jaz bil plačnik, bi zagotovo uveljavljal garancijo servisnega posega v preteklosti na njem.
Aja avto ima okoli 10kkm.
1808171-servisklimetrafic.JPG

Priponke

• 1808171-servisklimetrafic.JPG
    1808171-servisklimetrafic.JPG
    30,8 KB · Ogledi: 227

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Moram najti račun za podobno storitev tudi zase... Nekako takole...
-kondenzator klime .... 150€
-sušilni filter ...................50€
-polnjenje klime..............48€
-delo (3ure).....................90€
-tesnilni obroči (o-ring)....12€

Pod črto 350€, s tem da mi je preveril tesnost z dušikom, predno je spustil plin nazaj. Tale majster je pospravil neupravičeno vsaj 100€, pa bi rekel da 175€.
Delal mi je na Scenic II. Na servisu so pa hoteli 640€...

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
No pa mi je šel hladilnik klime na 5 let starem cliotu III... Serviser pravi da pride vse skupaj 585€.... Kakšna ideja kaj naj drugega ušpičim? Razen tega da ga dam v račun pa vzamem spet novega kar me še najbolj mika :D

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mene je prišlo 340 EUR na Scenicu 2007 skupaj z menjavo filtra, preverbo tesnosti z dušikom in polnjenjem/obnovo plina. Od tega 150EUR samo hladilnik, 3 ure dela, 50EUR filter...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
če slabše hladi pol je treba menda samo plin nafilat a ne?

zadnjič sem se po dolgem času usedel v svojo starino in ugotovil, da slabše hladi in nekam švoh piha, baba pa nič ne zine. klime se pa skoraj 10 let ni nihče dotaknil. menda niso še kakšni drugi stroški zraven, ker potem ko ga j*be.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Če je za nafilat, potem nekje tudi pušča, a ne?

Drgač sem pa glih prej na servisu gledal, kaj naredi korozija na klimah( cevi, kondenz., itd) in to na novejših avtih..katastrofa..

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
kaj pol oglašujejo polnjenje plina, če je treba za sigurno še pol hardvera zamenjat?

klima je drugače nedotaknjena odkar je avto iz fabrike zapeljal slabih 10 let nazaj... kaj jaz vem kam je lahko plin šel v vsem tem času
smile-1.gif
hladi še zmeraj, ampak ne tako kot je včasih

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Nič ne rečem, če plina zmanjka po več letih. Noben sistem ne tesni 100%. Se nardi, da pri nekaterih ni treba plina dofilat nikoli, pri nekaterih ga lahko počasi zmanjka, ga dofilaš pa spet drži. Ampak, prejle mi je kolega pokazal 2,3 leta stare cevi in kondenzatorje in je zgledalo, kot bi bilo narejeno iz papirja, ne aluminija..vse prepereto, oksidirano..
rolleyes-1.gif
potem pa nekateri filajo danes, pa čez en mesec, pa teden..v resnici je pa vse požrto.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Ravno par dni nazaj mi kolega razlaga o enaki težavi na Meganu II., z avtomatsko klimo. V lastni režiji odšraufal hladilnik klime, ga odnesel zavarit in nazaj na servis in polnjenje klime.

Plačal je samo mehanika in polnjenje, 50€. Koliko stane popravilo nimam pojma, ampak tisto varjenje ne more biti prav drago, ker mu je znanec naredil "za dobre odnose", kot je sam rekel. Vsekakor bistveno ceneje od novega, sem bil tudi sam presenečen, da se kdo ukvarja s popravilom hladilnikov.

Razsuto je bilo rebro / cev / karkoli-pač-že na hladilniku, ker je bil avto očitno butnjen in malo po domače popravljen.

Če kaj pomaga...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jah lej....ko si bil aprila tam...kaj so rekli? je plin, ni plina? To je merodajno...

Jaz sem imel 14 dni nazaj štorije z ženinim Polom...7 let..pravi ne hladi klima. Ok, rečem bo treba filat, ker še nismo (tako ali tako sem imel v planu). Peljem k Suhadolcu..priklopi na stroj in začne mlet. Pridem čez pol ure..pravi...v sistemu 0 gramov plina..torej zadeva pušča, ker drugače bi bilo vsa jnekaj noter. Kaj zdaj...ti spustim noter plin pa bo kar bo ali pustim in daš popravit. Kaj naj? Prdnem 50 EUr v prazno? Se zmenim za popravilo. Pogleda...napolni s plinom in barvilom..kliče..pušča cevka cena nove 320 EUR
13.gif
(pol metra cevke??). Men kar slabo. Pravi...bom nesel k enemu, ki rihta, če se da zadevo popravit. Ok. Nese...dečko stisne spoje (stik kovinskega nstavka z 'gumo') in to je to - puščala zgolj tu. Stestira....pali!

100 EUR (oddahnil na polno...ker bi me že polnjenje stalo pol zneska) in sem šel. Žena hladna, jaz miren....sem pa že dal 500 EUR na stran, ker pri klimah gre od tu nekje navzgor.

Tako da..če ni plina enostavno pušča...če ga zgolj fali pa...se temu reče poroznost materialov in se porazgublja plin.