Zanimiva težava - R Clio Storia in klima - še kdo?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Namreč, čisto vsako leto spomladi, po tem, ko je čez jesen in zimo ne uporabljam, je klima prazna in seveda ne dela, tako da moram avto vedno voziti na servis, da mi jo napolnijo. Hvala bogu mi jo zastonj, saj nikakor ne znajo najti vzroka za to, pa čeprav jim avto vsako leto pripeljem ob istem času (aprila)
smile-1.gif
. Danes so dali 3x več barvila kot običajno, pa so rekli da nikjer ne pušča, odstranli so odbijač, če bi bilo tam kaj narobe pa nič in na koncu je bil odgovor mehanika (Štajerski avtodom), pridite drugo leto spet, pa jo bomo napolnili, saj zgleda vse ok in res ne vemo, kaj bi lahko bilo narobe. Je pa moja 1. lastnik (2006), 54k km, 1.2 bencinar, 44KW in to je to. A ima še kdo enak problem?

sprasujem se.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Kriza. Imam 15 let star avto, na katerem nisem klime še nikoli polnil.

Skratka: tile serviserji so malo smotani. Ampak dobro, so vsaj zastonj.

Še to: na daljši rok bi bilo ta problem sicer dobro porihtati...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
Očitno renault ne zna več delat klime.
Traffic l 2010 še huje.
Vsako leto smo imeli sitnosti, že nekaj mesecev po nakupu s klimo, letos je kompresor škripnil. Avto ima okoli 10kkm.
Pravijo da zaradi tega ker klimo uporabljamo premalo pogosto......
No pri moji rjavici l 04 je vse še vse ok brez šlatanja klime zadnjih 5 let. Takrat sem naredil servis klime ob nakupu rabljenega, čeprav je delala in najbrž ni bil potreben. Pa tudi počiva pol leta.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Je pa moja 1. lastnik (2006), 54k km, 1.2 bencinar, 44KW in to je to. A ima še kdo enak problem?
sprasujem se.gif

clio storia, 1.2 16v, 1. lastnik, letnik 2006, 200kkm, klima še ni bila dotaknjena in dela kot iz tovarne
zmaga.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Potem so enostavno lamerji in tega ne znajo popraviti... Ko sem lansko leto popravljal klimo na Scenicu (hladilnik klime je šel po gobe) mi je mojster po sestavi vsega klimo napolnil z dušikom in preverjal tesnost (ker, kot je rekel, če samo naredi test z vakuumom bo ta uspešen, ker je lahko poškodba premajhna). V glavnem, test je delalcel dan, da je potedil da je vse OK.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
Potem so določeni pooblaščenci malomarni ali pa šalabajzerji. Bo treba iti drugam. Stroški so bilo že kar lepi okoli klime, kljub praktično novemu avtu.
2 leti po nakupu pa ni več garancije....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A misliš da sem popravljal na pooblaščencu?
hysterical-1.gif
tam so samo za identični hladilnik hotli več kot sem pa plačal za hladilnik, sušilni filter, polnjenje/regeneracijo plina in celotno storitev...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Sodelavec ima 3 (z besedo: tri) mesece starega Cliota, ki mu je crknila klima.

Proizvodnja v Turčiji očitno terja svoj davek.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V Turčiji izdelujejo clio 4. Poleg tega, da je turška tovarna zelo dobro ocenjena znotraj renoja, je taka napaka prej stvar dobavitelja dela kot pa Turka, ki šraufa.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Namreč, čisto vsako leto spomladi, po tem, ko je čez jesen in zimo ne uporabljam, je klima prazna in seveda ne dela, tako da moram avto vedno voziti na servis, da mi jo napolnijo. Hvala bogu mi jo zastonj, saj nikakor ne znajo najti vzroka za to, pa čeprav jim avto vsako leto pripeljem ob istem času (aprila)
smile-1.gif
. Danes so dali 3x več barvila kot običajno, pa so rekli da nikjer ne pušča, odstranli so odbijač, če bi bilo tam kaj narobe pa nič in na koncu je bil odgovor mehanika (Štajerski avtodom), pridite drugo leto spet, pa jo bomo napolnili, saj zgleda vse ok in res ne vemo, kaj bi lahko bilo narobe. Je pa moja 1. lastnik (2006), 54k km, 1.2 bencinar, 44KW in to je to. A ima še kdo enak problem?

sprasujem se.gif

se je ze zgodilo, da je bil leakage na novem izmenjevalcu v kabinskem prostoru. ko pregledas vse spoje, kompresor, hladilnik klime in je vse bp ti ne preostane drugega kot da gres z boroskopom se v kabino pogledat ...

ampak dokler imas to storitev (polnenje klime) zastonj .... ne vem ce ti bodo razdrli armaturo brez placila ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
V Turčiji izdelujejo clio 4. Poleg tega, da je turška tovarna zelo dobro ocenjena znotraj renoja, je taka napaka prej stvar dobavitelja dela kot pa Turka, ki šraufa.
hysterical-1.gif

A za vhodno kontrolo si že kdaj slišal?
grims-1.gif

Torej, če mi crkne ABS senzor se naj grem menit z Boschem in ne z recimo Renojem?

Jaz kupim Reno in ne Bosch in pričakujem, da bo Reno delal. Če Reno kupuje dele v Nemčiji, Ukrajini, Turčiji ali Severni Koreji me sploh ne zanima in Renojev problem, če kaj crkne.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kaj ti zdaj nekaj mešaš odgovornost noter? Vsem je jasno, da je odgovoren reno. Jaz sem samo napisal, da je napaka prej posledica zanič dela od dobavitelja kot pa turka, ki je stvar notri vgradil. Turki delajo dobro in napisati , da proizvodnja v Turčiji terja svoj davek, pač ni na mestu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kaj ti zdaj nekaj mešaš odgovornost noter? Vsem je jasno, da je odgovoren reno. Jaz sem samo napisal, da je napaka prej posledica zanič dela od dobavitelja kot pa turka, ki je stvar notri vgradil. Turki delajo dobro in napisati , da proizvodnja v Turčiji terja svoj davek, pač ni na mestu.
Kaj pa če je šla na kompresorju zgolj ena matica, katero ta dobavitelj dobi od drugega dobavitelja? Torej tudi tvoja izjava pač ni na mestu, ali kako? Dejstvo pa je, da bi moral Reno poskrbeti, da dobi zgolj brezhibne zadeve. Torej je to posledica šlampastega dela Renoja, saj se ta del sicer ne bi niti vgradil noter.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Reno dobi zadeve zapakirane in jih ne razdirajo, edino končni izdelek gre čez pregled. Dobavitelja pa zamenjajo, če je procent zanič delov prevelik. In če ti misliš, da je pri drugih firmah drugače, si pač optimist.

In moja izjava je povsem na mestu, ker je bila replika na izjavo, da je napaka na klimi posledica selitve proizvodnje v turčijo. Glede na to, da reno interno meri kvaliteto svojih tovarn, bi moralo it s selitvijo v Turčijo kvečjem na bolje.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Zamenjaj serviserja, ali pa ga vsaj temeljito skurcaj!!!

Vsakoletno polnjenje klime je šlamastika, nesposobnost in lenoba!!!

Za moderatorje: DEJTE MODERIRAT!!!!

To, da vsaka, ampak PRAV VSAKA tema glede Renaulta skrene v off-topic, je vaša krivda!!! Moje mnenje je, da bi morali te zadeve sproti urejat, pa bi počasi naredili red.

Za religiozne tematike je Čvek, pa lahko taka nepotrebna, nepomembna in nekoristna prepucavanja tja pošiljate. Je pa treba delat, ne samo gledat, kajneda!

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Glede na to, da reno interno meri kvaliteto svojih tovarn, bi moralo it s selitvijo v Turčijo kvečjem na bolje.
Kaj bi šele bilo, če bi Clio prihajal iz ''slabe'' tovarne v Franciji potem.
grin1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri francoskih dobiš zastonj bone za kuharske tečaje, da se zamotiš, medtem ko je avto na servisu
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Brez zamere, ampak si se spravil na napačega... Tule na forumu je nekaj perl, ki vsako temo o Renaultu zapacajo do obisti s svojimi komentarji. Mislim da avtorjev ni potrebno naštevati, raje reda dotične naučite...