Zanimiva nesreca s policijskim vozilom

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Prekrškarji so si čisto sami krivi, da jih kaznujejo. Zavestno grejo delat nekaj za kar vejo, da se jih lahko dobi. In potem sintič tukaj joka o inkasanstvu... aja... sej drugega ne zna:)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Prekrškarji so si čisto sami krivi, da jih kaznujejo. Zavestno grejo delat nekaj za kar vejo, da se jih lahko dobi. In potem sintič tukaj joka o inkasanstvu... aja... sej drugega ne zna:)
A ni delo policije zagotavljanje varnosti, oni pa raje kasirajo za neke za varnost nepomembne prekrške, namesto da bi spravljali potencialne morilce s cest

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
[oftopic]
Sintič, pa zakaj za boga pišeš nonstop iste stvari. Od 5700 in nekaj postov jih je 5000 z isto vsebino, le besede so nekoliko obrnjene. Prav tečn si že. Bi bilo bolj koristno, če bi ustanovil civilno iniciativo, ki bi uredila te stvari, namesto jokcanja v tem forumu...
[/offtopic]

Žal nekateri ne razumejo, da če policija ne bi smela lovit ekstremistov, bi bilo iz dneva v dan teh ekstremistov več... Z backup reg. tablicami na divjakovem avtomobilu pa tudi najinteligentnejši policist ne bi mogel ugotovit, kdo je tisti, ki je divjal. A je res tako težko tole dojet? Boljše lovljenje kot kaos na cestah...
rolleyes-1.gif

Pa glede na (ne)zmanjšanje prometnih nesreč s smrtnim izidom... Glede na to, da je iz leta v leto več bedakov na cestah, št. mrtvih pa sorazmerno ne narašča, suma sumarum le ni tako slabo.
tongue-1.gif

Sicer pa mene dejansko moti tole, da se policija poslužuje bolj ali manj samo frulic in radarske pištole, katera meri le prekoračitve hitrosti, ne pa tudi prepočasne vožnje. Bistveno boljše bi bilo, če bi namesto tega, če nekdo vozi 80 namesto 70, dali več več poudarka na rondoje, smerokaze, luči, posrano vožnjo, neizpravna vozila, pri katerih najprej vidiš dim, šele potem vozilo, ipd.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sedaj je pa moj attitude kriv, ko se ne najde drugega, kaj bolj oprijemljivega (moje mišljenje, katero vem, da je spet zmotno). Ampak ta moj attitude je res zajeban, kateri se vozi po omejitvah in po svoji strani, kjer vem, da ne bom nobenega ogrožal, si provoščim pa tudi sekanje, kot vsak normalen voznik. Če bi se pa ti vozil tukaj, bi bilo pa kaj krivo. Vozniki? Sej to, ko nekdo v živo doživi te ceste, dobim samo potrditev, da je z mano tukaj vse OK, enostavno pač ljudje tukaj sekajo. [censored] ga. Jaz sem se sprijaznil s tem in v vsak zaprt ovinek razmišljam bedarije. Je pa to dejansko nevarno. Ni pa nevarno se peljati 70 po ravnem, kjer je omejitev 50 in vidiš par 100m naprej. Tam bo pa radar. Vidiš to mene mot. To ni delanje za varnost, ampak kasiranje. Tukaj dam sintiču prav. Pa mene ne moti zato, ker je radar tam, jaz itak ne bom plačal. Bom pa še zmeraj ogrožen s strani sekalcev. Pa bi lahko novogoriški specijalci s Superbom samo en điro nardili pa se bi sigurno en ulovil. Sam kaaaaaj, lažje se je skrit za grmovje in pisat položnice. Tudi možakar na PP bo bolj zadovoljen. Zakaj? Ja to pa že ptički čivkajo. Nej povejo, da nimajo denarja za tratenje bencina, da bi delal za varnost in se raje skrijejo v grmovje. Noben problem, sam ne mi s tem peskom.
uf-1.gif

Me zanima, kako se bojo lotili projekta, če se bojo, s črno skrinjico v avtomobilu. Res me zanima kako bojo to podali širnim ovcam, da je oh in sploh super stvar in da je to samo za našo varnost dobro.
hysterical-1.gif

In poglej s čim se ukvarjajo policisti v Superbu. Se vozijo za kolegom. Avto izpraven, vse homolumiliginirano, voznik brez točk (če jaz kaj ne vem) ne pije, normalen voznik, kateri se ne cjazi 50-60. Lepo ravnina in se vozita 100 po števcu, vse OK. Pride ovinek in kolega lepo zavije v ovinek, Superb pa skoraj v ograjo. Tisti moment so bile prižgane lučke. Po parih minutah se gospod policist obrne proti kolegu v avtu in razočarano reče. "Ja veš, ma vse štima" Ustavljen samo zato, ker je specijalc za njim, skoraj poslal Superba v ograjo. In če gre superb skoraj v ograjo, potem ma avto spredaj sigurno nekaj nedovoljenega na avtu.
bonk.gif
Naprej se je odpeljal brez karkšnekoli kazni.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Saj to je problem... Superb-arji se ukvarjajo s takimi kot je tvoj kolega, na AC pa ignorirajo nekoga, ki se cijazi max. 120 po prehitevalnem pasu.
stupid-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
[oftopic]
Sintič, pa zakaj za boga pišeš nonstop iste stvari. Od 5700 in nekaj postov jih je 5000 z isto vsebino, le besede so nekoliko obrnjene. Prav tečn si že. Bi bilo bolj koristno, če bi ustanovil civilno iniciativo, ki bi uredila te stvari, namesto jokcanja v tem forumu...
[/offtopic]

Žal nekateri ne razumejo, da če policija ne bi smela lovit ekstremistov, bi bilo iz dneva v dan teh ekstremistov več... Z backup reg. tablicami na divjakovem avtomobilu pa tudi najinteligentnejši policist ne bi mogel ugotovit, kdo je tisti, ki je divjal. A je res tako težko tole dojet? Boljše lovljenje kot kaos na cestah...
rolleyes-1.gif

Jaz pa sintiča drugače razumem. Tale kontrola prometa. Pripelješ se normalno in kar nekaj ustavljajo v brezveze. Ja, zame je pač brezveze. Pri teh kaznih je tudi men že postalo jasno, da bodo ljudje bežali. Jebat ga, sami posranci. Jaz sem bil tudi 1x [censored]. Pa verjemi, da se mi je splačalo. Voznik, kateri ma mejo čez dovoljeno, se je vozil do takrat, preden je videl rdečo lučko, normalno. Potem se je pa začel pregon in ogrožanje vsepovprek. Tukaj je bistvo njegovega pisanja ( po moje) In glej, jaz sem se takrat tudi normalno vozil, še pri tabli 70 sem se 70 peljal (ker sem sumil, da bojo lahko čakali), pa takrat ( v tisti situaciji) tudi 100 nebi imelo nobene veze. No kakorkoli. Potem 5-10min ni šlo po omejitvah. Nakar pa samo še lepo tekoče dinamično, brez pretiravanja.

V amerik te noben ne vpraša po ničemer. Voziš se lepo s prometom, vključevanje je poezija, policajev pa ogromno. Ma so vsi v moveing-u. Ko pa vidijo avtomobil, kateri se sumljivo obnaša, pa hop cefizelj. Pri nas pa vsepovprak in iskanje, kdo ga ma pod kapo. In to je sploh zadnje čase popularno na cestninskih postajah. Oni že vejo, da je ogromno ljudi že brez izpita. Ja ob takih akcijah ga boš najlažje dobil. Sej to, da se pripelje počasneje kot ostali udeleženci, itak nima veze. Tisti, ko pa še takrat dela pizdarije pa nima kaj početi na cesti. Brezveze kazni pisat. V zapor in nej tam razmišlja nekaj desetletij.

Edit:
Citat:
Saj to je problem... Superb-arji se ukvarjajo s takimi kot je tvoj kolega, na AC pa ignorirajo nekoga, ki se cijazi max. 120 po prehitevalnem pasu.
stupid-1.gif

In meni se že nekaj časa poraja odgovor na tole, zakaj je temu tako. Ma po pravici povedano, si ga ne upam napisat.
wink-1.gif

2dni nazaj sem po dolgem času inštruiral matematiko, učenko devetega razreda OŠ. Tam sem tudi dobil odgovor, zakaj je temu tako. Kako sem dobil povezavo. Ne sprašuj
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Jaz govorim za tiste, ki divjajo skozi naselje več kot 100, na policijo se ne ozirajo, na prebivalce tudi ne... Ker tak bo divjal prvič, drugič, tretjič, n-tič... In če se prepove lov, bo tak še pogosteje trošil svoj adrenalin na ta način. Sploh, ker bo vedel, da ga ne bodo lovili, z ukradenimi tablicami pa ga ne bodo našli ali mu karkoli dokazali... Pa naj bo to avto, motor, kombi, šleper...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Edit:

In meni se že nekaj časa poraja odgovor na tole, zakaj je temu tako. Ma po pravici povedano, si ga ne upam napisat.
wink-1.gif

2dni nazaj sem po dolgem času inštruiral matematiko, učenko devetega razreda OŠ. Tam sem tudi dobil odgovor, zakaj je temu tako. Kako sem dobil povezavo. Ne sprašuj
grin1.gif
Napiši, zakaj ne? Če drugega ne, zaradi debate...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
[oftopic]
[/offtopic]
In zakaj vi pišete vedno iste budalaštine, ki so se še vedno izkazale za zmotne?

[/QUOTE]
Citat:
rolleyes-1.gif
A je težko dojet, da policija ne lovi ekstremistov, niti jih ne spravlja s cest. In jih tudi ne želi spraviti s cest. Njihovo delo je fokusirano na lovljenje množice majhnih prekrškarjev, ker se od teh največ pokasira. Kar poglej si x-hairove filmčke, ke vse stojijo z radarjem.
Citat:
Pa glede na (ne)zmanjšanje prometnih nesreč s smrtnim izidom... Glede na to, da je iz leta v leto več bedakov na cestah, št. mrtvih pa sorazmerno ne narašča, suma sumarum le ni tako slabo.
tongue-1.gif
No ja, lani je število mrtvih naraslo, a torej nov zakon deluje ali ne?
A praviš da je bedakov na cesti vedno več? Kako to? Torej jih policija in višje kazni niso spravila s cest?
Ali bo treba glede na to, da so se višje kazni že nn krat izkazale za neučinkovite glede varnosti in učunkovite glede polnjenja proračuna kazni spet povečati? Da bodo tisti nepomembni prekrškarji ki prekoračijo hitrost tam do 20km/h na nenevarnih odsekih plačevali še več, divjaki, ki jih tak način dela ne izloči bodo pa ostali na cesti?
Citat:
Sicer pa mene dejansko moti tole, da se policija poslužuje bolj ali manj samo frulic in radarske pištole, katera meri le prekoračitve hitrosti, ne pa tudi prepočasne vožnje. Bistveno boljše bi bilo, če bi namesto tega, če nekdo vozi 80 namesto 70, dali več več poudarka na rondoje, smerokaze, luči, posrano vožnjo, neizpravna vozila, pri katerih najprej vidiš dim, šele potem vozilo, ipd.
Ja tudi mene moti, da različne prekrške z enako stopnjo ogrožanja obravnavajo različno.
Telefoniranje med vožnjo bi morali kaznovati enako kot za vožnjo z 0,8 promil alkohola, saj voznik predstavlja na cesti enako nevarnost. Se strinjaš?
Ampak policaji uporabljajo frulico in radar, ker je to najlažje pomerit in zakasirat, čim več pokasirat je pa glavni cilj policije. Ampak četudi to pravim že 5001-tič, tudi tokrat nisi razumel ane?
Ti bi še v rondojih kasiral po 300eur + 3 pike za pozabljen žmigavec, čeprav se zaradi tega ni še noben zaletel, kvečjemu je kdo kakšno sekundo in manj dlje v križišču čakal.
Itak je pa v večini manjših krožišč pravočasno dat žmoigavec nemogoče, ampak za kasirat bi pa prav prišlo ane. .

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.921
113
v lokalni ostariji
jaz bom rekel.

ker potem je potrebno s cest počisti vse ki:
- kadijo ko vozijo
- telefonirajo oz se pogovarjajo ko vozijo
- ne vklopijo smerokaza ko spremenijo smer oz menjajo pas
- vozijo 50% pod dovoljeno hitrostjo
- vozijo agresivno
- vozijo 32km/h v coni 30
- vozijo 55 km/h v naselju
- vozijo 145 km/h na avtocesti
- vozijo pozimi z letnimi gumami ali gumami, ki so starejše od 4 let
- ....

evo ti vsi so potencialni da me ubijejo ali mi ubijejo mojega otroka. še prej pa jim fino kazen nabit

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

A je težko dojet, da policija ne lovi ekstremistov, niti jih ne spravlja s cest. In jih tudi ne želi spraviti s cest. Njihovo delo je fokusirano na lovljenje množice majhnih prekrškarjev, ker se od teh največ pokasira. Kar poglej si x-hairove filmčke, ke vse stojijo z radarjem.

In kaj je bil po tvoje ta tipo, zaradi katerega je tu tema? Manjsi prekrskar? Pomoje je edina stvar ki jo je naredil, da so ga namerili 55 na 50 omejitve, pa sej jim ni dalo mahati z loparckom in so ga raje kar zbili s ceste? Ce to ni ekstremist (voznja v kontra smer po rondoju, hut pursuit cez celo mesto...) potem pa tudi ne vem kaj je zate ekstremist? Ne vem, ce je ze zate voznja brez izita majhen prekrsek (pa ceprav je zaradi necesa moral izgubiti izpit?) kaj je potem vse zgoraj nasteto? Se vedno samo majhen prekrsek, ki ni vreden obravnave?

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
Se strinjam....sploh, če ne bodo upoštevati znaka policistov za ustavljanje in se bodo vračali na kraj "zločina"
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Ce to ni ekstremist (voznja v kontra smer po rondoju, hut pursuit cez celo mesto...) potem pa tudi ne vem kaj je zate ekstremist? Ne vem, ce je ze zate voznja brez izita majhen prekrsek ( pa ceprav je zaradi necesa moral izgubiti izpit? ) kaj je potem vse zgoraj nasteto? Se vedno samo majhen prekrsek, ki ni vreden obravnave?
Čak da najprej razčistimo, ali so ga zaradi tistega nečesa spravili s ceste ali ne?
Jest bi glede na to, da so ga kasneje spet ustavljali, rekej da ga očitno niso. Je tako ali ni?

In ja, vožnja z začasno odvzetim dovoljenjem je zame najmanši prekršek, enako znaš vozit z ali brez knjižice v predalu. Vsekakor je pa ta prekršek lažji od vožnje z neregistriranim in nezavarovanim vozilom, z neopravljenim tehničnim pregledom, za katerega je Goršek dobil samo opozorilo, nato pa je z vožnjo s takšnim avtom brez slabe vesti nadaljeval.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Ce to ni ekstremist (voznja v kontra smer po rondoju, hut pursuit cez celo mesto...) potem pa tudi ne vem kaj je zate ekstremist? Ne vem, ce je ze zate voznja brez izita majhen prekrsek ( pa ceprav je zaradi necesa moral izgubiti izpit? ) kaj je potem vse zgoraj nasteto? Se vedno samo majhen prekrsek, ki ni vreden obravnave?
Čak da najprej razčistimo, ali so ga zaradi tistega nečesa spravili s ceste ali ne?
Jest bi glede na to, da so ga kasneje spet ustavljali, rekej da ga očitno niso. Je tako ali ni?

In ja, vožnja z začasno odvzetim dovoljenjem je zame najmanši prekršek, enako znaš vozit z ali brez knjižice v predalu. Vsekakor je pa ta prekršek lažji od vožnje z neregistriranim in nezavarovanim vozilom, z neopravljenim tehničnim pregledom, za katerega je Goršek dobil samo opozorilo, nato pa je z vožnjo s takšnim avtom brez slabe vesti nadaljeval.

Aja, Goršek je nadaljeval naprej... sem pozabil, da si bil ti z njim v avtu in si neposredno videl, da je odpeljal naprej. Aja, ne čisto slučajno si bil tam in to videl...oprosti, sem pozabil.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
KZS
samo (vstavi poljubno), lahko pričakuje da bo nov zakon odstranil vse prekrškarje oz. nevarne prekrškarje s cest. Če bi bilo tako bi tak zakon potrebovali samo 1 leto potem pa ne več, saj hujših prekrškarjev ne bi bilo več. Takšna pričakovanja so neracionalna oz. že na meji idiotizma. Žal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
KZS
samo (vstavi poljubno), lahko pričakuje da bo nov zakon odstranil vse prekrškarje oz. nevarne prekrškarje s cest. Če bi bilo tako bi tak zakon potrebovali samo 1 leto potem pa ne več, saj hujših prekrškarjev ne bi bilo več. Takšna pričakovanja so neracionalna oz. že na meji idiotizma. Žal.
A nisi ravno ti in tvoji somišljeniki ob sprejetju hvalil nov zakon ravno zato, ker bo spravil pijance in divjake s cest? Zakaj že so sprejeli ta zakon?
Nihče ni nikoli trdil, da bo zakon spravil VSE prekrškarje s ceste, ampak očitno ni spravil nobenega, oz. je še koga dodal, saj je bilo lani mrtvih več kot leto prej.

Ja, realno je bilo pričakovati to, kar sem pisal že pred več kot enim letom in se je tudi uresničilo. Da bo država pokasirala več, pri prometni varnosti pa ne bo sprememb. (in si jih država tudi ne želi).

Kakšno je pa tvoje mnenje, a nov zakon dobro deluje ali ne?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
To da bi moral zakon spravit vse pijance in divjake s ceste govoriš ti in nihče drug na temu forumu. Prav tako, očitno samo ti najdeš povezavo med novim zakonom in večjim številom takšnih prekrškarjev na cesti oz. da je zaradi novega zakona več prekrškarjev na cesti. Vsem je bilo jasno, da bo država zaradi višjih kazni pokasirala več, kar je seveda logično in za to ugotovitev ne rabiš biti nuklearni znanstvenik...
Na vprašanje ali nov zakon dobro deluje ali ne, sem ti pa že odgovoril (glede na to da je to tvoje omiljeno vprašanje in ga postaviš v skoraj vsakem postu).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
To da bi moral zakon spravit vse pijance in divjake s ceste govoriš ti in nihče drug na temu forumu. Prav tako, očitno samo ti najdeš povezavo med novim zakonom in večjim številom takšnih prekrškarjev na cesti oz. da je zaradi novega zakona več prekrškarjev na cesti. Vsem je bilo jasno, da bo država zaradi višjih kazni pokasirala več, kar je seveda logično in za to ugotovitev ne rabiš biti nuklearni znanstvenik...
Da me nisi ti zamenjal s kom dugim?
A praviš da ni povezave med višjimi kaznimi = novim zakonom in številom prekrškarjev na cesti. Pa da je država z novim zakonom pokasirala več kot prej. haha si pa obrnil ploščo.
Ja pa sej število mrtvih in izplen v denarju, vozniških in avtomobiloh to res potrjuje. Torej drži, kar trdim že vseskozi, da je država sprejela nov zakon zaradi večjega izplena, ne pa zaradi višje varnosti.

Citat:
Na vprašanje ali nov zakon dobro deluje ali ne, sem ti pa že odgovoril (glede na to da je to tvoje omiljeno vprašanje in ga postaviš v skoraj vsakem postu).
Nisem videl tvojega odgovora, zato sem ponovno vprašal. Tako da prosim če ga ponoviš. torej DA ali NE ?