Zamenjava električnega dobavitelja

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Sedaj sem pri Elektro maribor in me zanima preskok na Petrol,je kdo to izvedel,se mu kaj pozna pri izračunu, sedaj plačujem okoli 55 eurov na mesec,se mi sploh splača zamenjati dobavitelja,kakšne negativne izkušnje z petrolom,karkoli

hvala in lp

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Sam sicer še nisem menjal imam pa doma pogodbo ki jo moram izpolnit in poslat. Nevem sicer kako je v MB ampak v LJ sem naredil izračun za elektro LJ, Gen-i . Moram rečt da je dolgoročno Gen-i najcenejši ponudnik. Mesečno se sicer ne pozna toliko da bi ravno obogatel ampak letno se pa nekaj prihrani. Poleg tega pa kolikorkoli prihranim je bolje kot nič pa še tistim ki navijajo cene je treba dat vedet da čeprav je razlika minimalna da ne bomo plačevali. Konkurenca je ku***
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ne vem, pri 56E na mesec se ne pozna.

Omrežnina, priključna moč, nek davek =28E
Energija+trošarina=28E

Katerikoli ponudnik ni 5% cenejši ...
28E-5% = 26,5E

Mesečnio bi prihranil 1,5E.

To definitivno ni cifra, zaradi katere bi iskal drugega ponudnika.

LP

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Mi smo šli na GEN I, prihranek (po enem letu) cca 400€ (štiristo) pri povprečnem mesečnem računu cca 100€ (tisti brezplačen mesec smo koristili pozimi in imeli poleg brezplačne elektrike še brezplačno ogrevanje tisti mesec - klima, kaloriferji,...). Zamenjaj dobavitelja čimprej - ali GEN I ali Petrol, če že ne zaradi stroškov pa zato, da tem starim operaterjem, ki so te do sedaj lupili pokažeš, da so ti časi minili... Poleg tega ima recimo GEN I bistveno večji % energije iz JE (bistveno cenejši in čistejši vir elektrike kot recimo termoelektrarne), tako da je pri meni odločitev bila še lažja.

Problemov pri prehodu pa ni nobenih!

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
V teh 400€ si vračunala tudi tisti mesec,ko si imela zastonj elektriko zaradi menjave ponudnika,če sem prav razumel?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ti glih veš, kje je GEN I kupil energijo, ki jo je zate poslal v omrežje.
Morda v kakšni puščajoči romunski ali bolgarski nuklearki.

Pa 400 E letnega prihranka pri 100E mesečno ?

Ne ga no srat.

To je brez 100E za en mesec še vedno 25E mesečno pri 100E na računu - 25% ceneje ??!?!?!?!?!

Ne sanjaj.

LP

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
GEN-I imajo cenejšo energijo kot elektro MB!
Če sem prav razumel,bi mi vse ostale postavke na računu ostale enake kot do sedaj(omrežnina,prispevki....), edino cena energije bi ob zamenjavi ponudnika bila nižja za 0,02€ ?
Plačeval sem 30€ mesečno in ob poračunu imel toliko v dobrem, da že 4 mesece dobivam na položnici 0€.
Meni se torej ne splača.

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Nižja je samo cena električne energije.
Priključna moč in omrežnina sta enaki, saj GEN I uporablja obstoječe omrežje.
Oni samo kupijo električno energijo in ti jo prodajo.
Distribucijo, trošarino in davek plačaš vedno istemu, zato je tudi cena vedno ista.
V primeru položnice 56E (z DDV), je razlika v ceni 1,5E mesečno.

Nič ne plačuješ, ker si med letom preplačal, torej kreditiral ponudnika.
S tem se jaz ne bi ravno hvalil.

LP

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Hvala, sem si pravilno razložil tole.
Jaz imam strošek elektrike več kot pol manj od tvoje položnice tako, da mi je prihrane 1,5€ znanstvena fantastika
grin1.gif

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Ti glih veš, kje je GEN I kupil energijo, ki jo je zate poslal v omrežje.
Morda v kakšni puščajoči romunski ali bolgarski nuklearki.

Pa 400 E letnega prihranka pri 100E mesečno ?

Ne ga no srat.

To je brez 100E za en mesec še vedno 25E mesečno pri 100E na računu - 25% ceneje ??!?!?!?!?!

Ne sanjaj.

LP

Ni čudno, da imajo avstrijci takšne predsodke do naše JE. Mi smo za njih verjetno nekaj takega kot so za nas bolgari in romuni
smile-1.gif
No samo da termoelektrarne nič ne spuščajo...

Glede prihranka pa - je tako, kot sem napisal, ne vem zakaj bi lagal... lahko ti pošljem par računov (ubistvu je bilo samo pri brezplačnem mesecu prek 300€ profita). Potem pa še vsak mesec 6-7€, pa si zračunaj...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Akcije so enkratni popusti.
Gledati moraš dejansko ceno.

In potem se pohvališ s prihrankom v višini 400E pri računu 1200E !

Povej, da imaš 6% popusta in da si pač odlično izkoristil podarjeni mesec.

Dejansko boš prihrani 6%, jaz bi jih pa pri pol manjših računih 5%.

Še vedno pa je to daleč od 25%, kolikor je brez pojasnila kazal tvoj prejšnji post.

Na takšen način je marsikdo nasedel.

Glede romunskih in bolgarskih nukleark pa, pred časom je bila na eni nemških postaj reportaža iz omenjenih elektrarn.

Za videno, je NEK sterilni laboratorij v primerjavi z vaško kovačijo. Da ne bo pomislekov - živim v bližini NEK.

LP

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
ksz
Jaz tudi računam na menjavo distributerja, pa ne vem ,komu naj grem, sedaj sem pri Elektro Maribor, Geni ali Petrol ali kaj druga?
A še ima GENI en mesec zastonj ali ne več, se da kje skalkulirat razliko za petrol ?

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Akcije so enkratni popusti.
Akcije so in bodo večkrat pri različnih ali celo istih dobaviteljih (podobno kot pri mobilni tel. - se vežeš in dobiš neko ugodnost)! Seveda do sedaj tega nismo bili navajeni, ker so nas stari lepo odirali... In seveda se jih upošteva pri prihrankih, ko preračunavaš cene posameznega dobavitelja...

Citat:
Povej, da imaš 6% popusta in da si pač odlično izkoristil podarjeni mesec.

Dejansko boš prihrani 6%, jaz bi jih pa pri pol manjših računih 5%.

Še vedno pa je to daleč od 25%, kolikor je brez pojasnila kazal tvoj prejšnji post.

Na takšen način je marsikdo nasedel.

No če se menimo o dejanskih prihrankih, sem prihranil cca 400€. Ne vem koliko je to %, ker nisem računal, niti me ne zanima - zame (in za večino ostalih) so važni €, ne pa % (ker pri % se lahko nateguje, odvisno kaj se vzame za osnovo - celoten račun z vsemi prispevki ali samo energijo oz. lahko pa kot ti, zanemariš akcije in lahko pridejo čisto različne cifre)...

Citat:
Glede romunskih in bolgarskih nukleark pa, pred časom je bila na eni nemških postaj reportaža iz omenjenih elektrarn.

Za videno, je NEK sterilni laboratorij v primerjavi z vaško kovačijo. Da ne bo pomislekov - živim v bližini NEK.
Pa vprašaj taiste nemce ali avstrijce (pa teh ni treba - smo videli kako paniko so zadnjič zagnali...) kaj si mislijo o tem tvojem sterilnem laboratoriju...