Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

erikson

Guru
25. avg 2007
22.745
6.514
113
Posnetek z zadnje novinarske konference za Karin, ki ji je novinar Fox News pogosto zastavljal neprijetna vprašanja. Čeprav smo na nasprotnih bregovih, imamo vseeno lahko normalno komunikacijo.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.688
3.941
113
Ljubljana
hmpg.net
Nacist gor ali dol, briga me kdo je in kdo ni.

Sem pa pred časom že napisal, ko je človek ali skupina potisnjena na rob in prisiljena, da samo nemočno opazuje, je samo vprašanje časa kdaj udari nazaj. In takrat ne bo lepo, za nobenega, neglede na kateri strani boš.
Ne te ne.
Ti naciste podpiraš, opravičuješ, občuduješ. Kar je logično, saj si njihov.

"Skupina", ki ji pripadajo Elon, Trump, Bezos... "je potisnjena na rob in prisiljena, da samo nemočno opazuje"? Priznam, tole je izjava, ki je vredna nagrade.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.344
3.016
113
Lublana
Obišči stran
Boli me za Muska, zame je to je tip, ki prodaja EV. To je pa svinjarija, ki jo nikoli ne bom odobraval.. Bezos sploh ne vem kdo je. In ne, ne rabiš razlagat, ne zanima me.
Govoril sem pa o ljudstvu, ki pač voli tisto za kogar mislijo, da jih bo rešil nekega problema...

Prav, jaz naciste podpiram, opravičujem, občudujem. Pravzaprav sem kar jaz nacist. Si zdaj vesel, si ga boš zdrkal na svojo in mojo izjavo? Uživaj, naj ti tudi solzica priteče.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.150
16.391
113
No, tvoja trditev ne drži.
Izvolila ga je večina tistih, ki so šli na volišča in to je cca kolko % tistih, ki se lahko registrirajo in volijo ?
Se ne strinjam. Seveda, da trditev "(iz)volila ga je večina odraslih in opravilno sposobnih" drži. Tisti, ki niso šli na volišča - kar je 36,1%, celotnega volilnega telesa, če že vprašaš - pa tu niso vredni omembe, ker "niso igrali igre volitve ZDA 2024".

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.150
16.391
113
Volilna udeležba:
In relative terms, voter turnout nationally in 2024 was 63.9 percent.
Rezultat volitev v absolutnih številkah:
Trump won 77,284,118 votes, or 49.8 percent of the votes cast for president.Trump won 3,059,799 more popular votes in 2024 than he won in 2020 and 14,299,293 more than he won in 2016. He now holds the record for the most cumulative popular votes won by any presidential candidate in U.S. history, surpassing Barack Obama.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.102
1.032
113
Se ne strinjam. Seveda, da trditev "(iz)volila ga je večina odraslih in opravilno sposobnih" drži. Tisti, ki niso šli na volišča - kar je 36,1%, celotnega volilnega telesa, če že vprašaš - pa tu niso vredni omembe, ker "niso igrali igre volitve ZDA 2024".
90 M volilcev zate ni omemebe vrednih, no ja kaj naj rečem, Trump te rade volje vzame za njegovega vojščaka.

• Objave ne odobravam
Reactions: tomi in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.150
16.391
113
90 M volilcev zate ni omemebe vrednih, no ja kaj naj rečem, Trump te rade volje vzame za njegovega vojščaka.
Ponovno se ne strinjam. Nisem nikjer rekel, da zame niso omembe vredni ampak je bilo to mišljeno v smislu, da niso vredni omembe v rezultatu igre za katero so se že sami odločili, da se je ne bodo šli s čimer so se sami potisnili v "predalček nepomembno / nevredno omembe". Če ne sodeluješ nekje kjer bi lahko s svojo udeležbo bil pomemben, si pač nepomemben / nevreden omembe.

Sicer pa je bila udeležba visoka:
In relative terms, voter turnout nationally in 2024 was 63.9 percent. That is below the 66.6 percent voter turnout recorded in 2020, which was the highest voter turnout rate in a U.S. presidential election since 1900. Nonetheless, turnout in 2024 was still high by modern standards.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

B81

22. jul 2007
37.807
11.052
113
Jaz čist BP , od nobenga nism še nič kupu.
Pa ti ?

Drgač pa tipični oporunisti, pač kamor veter piha.....vodi jih $, ne pa neka politična ideologija.
Ljudje, ki peljejo progres naprej in ustvarjajo delovna mesta, da lahko ima država dnar od davkov, so po tvojem oportunisti.

.vodi jih $, ne pa neka politična ideologija.
A to je cilj? Politična ideologija? bravo ferdo, medalja :bonk:

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Ateis in jest5

B81

22. jul 2007
37.807
11.052
113
Serješ brezvezne klamfe..v demokraciji odloča večina, kot je pri nas 2022. V vašem idealnem svetu pa odloča bolj trda roka, kot večina, res imate čudne želje. Trump je zmagal tako, da bolj ne bi mogel zmagat, in to na čisto vseh področjih potem veš, kakšno je bilo prepričanje ljudi o vodenju države pod bidnom, pred kokamalo pa jih je IMO bilo dejansko strah :bonk:

• Haha
Reactions: jest5

corsol

Guru
11. mar 2010
3.102
1.032
113
Ljudje, ki peljejo progres naprej in ustvarjajo delovna mesta, da lahko ima država dnar od davkov, so po tvojem oportunisti.

A to je cilj? Politična ideologija? bravo ferdo, medalja :bonk:
Ne ustvarajajo zato, da dajo državi denar, ampak zato ker je to njihov biznis, ki se ga grejo.
Če je treba se klanjajo tako enim kot drugim. In to je oportunizem

Kaj je narobe z ideologijo.....če besedo razumeš izkjučno kot negativno je tvoj problem.
Glede cillja .....Musk Bezos,....$$$$ in še več $$$$$ , lahko pa vprašaš npr.Muska , ki mu je politika zgleda postala vseeno kar pomembna, da recimo podpira "skrajno sedne stranke",...zadnje čase tiste v zujini,...z MAGA je itak že skegan.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.150
16.391
113
Musk je "skregan" z ogromno ljudmi že samo zato, ker nasprotuje ilegalnim migracijam, legalne pa podpira in zagovarja na polno, to slednje se pa marsikateremu ekstremnemu desničarju, ki jih v MAGA gibanju ne manjka in so v osnovi proti migracijam nasploh, seveda ne dopade.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.194
4.317
113
AI + hollywood dokazi :valjamse::valjamse::valjamse:Vrhunsko sprenevedanje diabolikov.
jesus kristus...
The Roman salute, also known as the Fascist salute, is a gesture in which the right arm is fully extended, facing forward, with palm down and fingers touching. In some versions, the arm is raised upward at an angle; in others, it is held out parallel to the ground.
evo wiki

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.150
16.391
113
LoL

aqyyz8Q_700bwp.webp

• Haha
Reactions: sixpower

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.150
16.391
113
Kaj točno? Več služb, manj kriminala, cenejše zdravstvo. Vprašam.
:valjamse:

Kaj točno sta delala Joe in Kamala? Hja, morda je med drugim imelo pri tem lep delež fašistično posiljevanje z raznoraznimi woke debilizmi. A veš no, posiljevanje s tistimi woke zadevami, ki po tvoje niso škodljivi življenju posameznika pa čeprav se je pralo glave otrokom v izobraževalnih zavodih, se jih napeljevalo k pohabljanju, ki se ga je reklamiralo kot sprejemljivo (normalno even) pa še cel lkup drugih idiotizmov prve klase, ki so bili morda tako nesprejemljivi za nekatere, da so posledično volili Trumpa kljub temu, da se ve kakšen patron je tip v bistvu saj niti približno ne gre za kakšen nov obraz in podobne fore. O službah, zdravstvu in kriminalu bi se dalo pa tudi konkretno zadebatirat saj situacija tudi tu ni tako rožnata kot si jo ti zdaj opisal. Sam povem.