Zakaj so ene stvari čajne?

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.162
344
83
39
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pivska klobasa.
Sem dolgo gruntal, kaj ima to veze s pivom, al pa vsaj s pijačo.
Zdej vem da jih delajo v Pivki. LOL

Pivska klobasa pa ni zato, ker jo deljajo v Pivki, jih delajo marsikje. Potem bi bila PivŠka klobasa, zaradi Pivke. Po moje je pivska, ker se jih je ob pivu. Npr. v Nemčiji je to navada. In tudi na primorkem v pivnici mislim da Marinčič ali Mahnič, delajo svojo pivo in zdraven ponudijo svoje pivske klobase.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Itak, synthman se je hecal. Pivske klobase povsod delajo in ponujajo. So pa dobre
zmaga.gif

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Se pa sprašujem, zakaj se imenuje ena določena klobasa "pasja radost". Kolikor vem ni za pse....
sprasujem se.gif
Pasja radost je bila včasih veriga klobasic na enem črevu. In če jo je psu uspelo izmaknit, je bila to zanj čista radost
grin1.gif

Zakaj pa pol ni en par klobas "pasja žalost"? So rekli: "Ubošček, s solzami v očeh je jedel en sam par klobas."
17758-icon_confused.gif

Ko smo ravno pri pasji radosti... od kod američanom "hot dog"? Ma tud to kej veze s kitajci?
confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
The term "dog" has been used as a synonym for sausage since at least 1884 and accusations that sausage makers used dog meat date to at least 1845.

According to a popular myth, the use of the complete phrase "hot dog" in reference to sausage was coined by the newspaper cartoonist Thomas Aloysius "TAD" Dorgan around 1900 in a cartoon recording the sale of hot dogs during a New York Giants baseball game at the Polo Grounds. However, TAD's earliest usage of "hot dog" was not in reference to a baseball game at the Polo Grounds, but to a bicycle race at Madison Square Garden, in the The New York Evening Journal [December 12, 1906], by which time the term "hot dog" in reference to sausage was already in use. In addition, no copy of the apocryphal cartoon has ever been found.

The earliest usage of "hot dog" in clear reference to sausage found by Barry Popik appeared in the 28 September 1893 edition of The Knoxville Journal.

It was so cool last night that the appearance of overcoats was common, and stoves and grates were again brought into comfortable use. Even the weinerwurst men began preparing to get the "hot dogs" ready for sale Saturday night.

—28 September 1893, Knoxville (TN) Journal, "The [sic] Wore Overcoats," pg. 5

Another early use of the complete phrase "hot dog" in reference to sausage appeared on page 4 of the October 19, 1895 issue of The Yale Record: "they contentedly munched hot dogs during the whole service."

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
matr, že dve strani postov, pa še vedno ne vemo odgovora!

Zakaj so ene stvari čajne???

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
jst sm premišljevala: mogoče zato, ker čaj na kitajskem pijejo iz manjših skodelic kot smo navajeni mi. Iz tega sledi, da so vse čajne stvari manjše=drobnejše.... čajna salama je zelo ozka, čajna svečka je mala, čajna žlička tudi,...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Zakaj so ene stvari čajne???
Ker te stvari pač pašejo k čaju, takrat, ko se pije čaj ali v kombinaciji z čajem.
Kaj je tle tolk čudnega?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja tuki se bolj strinjam s skorpy... verjetno bo res kej takega ja!

ja stardec, k čaju zelo paše salama. Sladek čaj, pa slana salama. dobra kombinacija.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
ja stardec, k čaju zelo paše salama. Sladek čaj, pa slana salama. dobra kombinacija.
Ja kaj pa boš zjutraj za frušek pil ob tej salami? A liter šnopca?
Npr. zjutraj za fruštek poješ malo kruha, te čajne salame, sira itd...in srebaš čajček. A ni to uredu fruštek?
Pa se ja ne boš že zjutraj ob fruštku z vinom, pivom al pa šnopcom nalival? Ali pač?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V OŠ smo res pri malici imeli kruh s pašteto in čaj, samo po moje ne zato, ker je pasalo skupaj ampak ker je socializem samo to premogel
wink-1.gif
Drugače mi nikoli ni zapasal čaj zraven paštete ali salame.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
meni sicer bolj čaj (pustmo, da ne jem salame) nekateri pa raje kavo