ksz
Nisem ravno nek zagovornik Mramorja, kvečjemu nasprotnik. Sem pa v trenutni situaciji proti, da odstopi. Koalicija boljšega kadra nima. Če on odstopi, bo verjetno naslednji finančni minister Erjavec, ker to pa še ni bil.
Da bi prišli do predčasnih volitev in eventuelne drugačne situacije v parlamentu, je v tem trenutku utopično računati.
Odkrito pa mi gre na k....c, da ima država toliko področij, kjer se ukvarja z enotnimi plačami in se to potem pere po medijih. Naj dobijo organizacije denar za delovanje, s tem pa se naj gredo poslovanje, investicije in izplačila plač. Nekoč mi je direktor večjega zavoda v Sloveniji na pogajanjih trdil, da imamo uro dela predrago. Ko smo malo vrgli glavne stroške na mizo, se je začudil, da je delovno mesto (pisarna z nekaj opreme) tudi strošek. K sreči je vsaj razumel pojem bruto plača. "To so pa ja investicije." Ja, kje pa naj dobimo denar za investicije, če ne iz fakturirane realizacije. Lokalni javni vrtec pa že dve leti jamra, da jim naj občina zgradi dve novi stavbi za nekaj mio €. Kje pa imajo kaj lastnih prihranjenih sredstev iz poslovanja? Identično desetletna zgodba s pediatrično kliniko in še marsičem v našem javnem sektorju...