Zakaj profesorjem ne bo treba vrniti vsega denarja

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Ja imas prav dajmo tele malenkosti na kriz prbit. Milione pa pustimo knede...
Ste MAL zaslepljeni...

Kamen na kamen palača. 700eur ni drobiž za učitelja, kaj šele policaja, medicinsko sestro!

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Ste MAL zaslepljeni...

700 evrov mesečno krat tri leta krat 40 (skromno ocenjena številka) profesorjev pa imaš milijon. Ampak zate je to drobiž. A mi nakažeš pol drobiža, prosim? Pa k tej profesorski sodrgi prištej še milijone, izplačane za nekakšne avtorske honorarje... drobiž, ne?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Vidiš, tega v socializmu ni bilo. Vsak je dobil tisto, kar mu je pripadalo. Marsikdo se je plači, če je smatral da je prevelika, odrekel.

BTW, zakaj ti gredo profesorske plače v nos? Zaradi lastne nesposobnosti oz. faliranosti profesure?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
bo kdo odgovarjal + obresti plačal za to, kakor bi navadni občani + vsi ostali v gospodarstvu zaposleni?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
ksz
Kako bedno se zdaj ven vlečejo; da si niso mogli izplačati, kar jim pripada, na drug način.
bonk.gif
Bi bio bolje, da bi bil Damjan tiho....
Mi pa ljudi zajeb. (in rubimo) za par evrov............tudi, če jih samo napačno nakažejo.....
Pa medicinske sestre, a so one morale na koncu vračat ali ne? Njih so pribijali na križ, pa res niso ble same krive in niso vedele, da jim napačno obračunavajo.
Prfoksi so to očitno vedeli. In niso znali najti drugega načina izplačila. Saj je že smešno...........
uf-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Ste MAL zaslepljeni...

No, pa napiši imena in priimke tistih, ki so pokradili milijone...tukaj imamo konkretna imena. Če se 'ukvarjamo s preteklostjo', ti ni prav, če se ukvarjamo s sedanjnosto in skoraj 800 000 evri, ti spet ni prav...tak nergač si kot patriot, potegni ga svojemu fantu, da boš malo manj siten...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
štiber za razliko očitno od tebe nimam homo nagnjen... ti pa verjamem da tebi bolj ustreza "bariæeviæ" ter podobni odnosi.

sem nalimal članek o VSAJ 2.2MIO! ki jih bo država vrgla skozi okno ker se neke kvazi uradniki odločili "odvzet" dovoljenja in nočejo poceni čez pridt... ampak to je ok a ne?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Kamen na kamen palača. 700eur ni drobiž za učitelja, kaj šele policaja, medicinsko sestro!

Učitelje bi jaz s tega tvojega seznama vseeno izpustil. So bistveno predobro plačani za tistih 22 ur na teden + počitnice...

V našem JS so kriminalno slabo plačane ravno, za moje pojme, sljučne skupine: medicinske sestre, policija, vojska in gasilci (kar je profesionalnih). Tem štirim skupinam bi morali takoj dvigniti plače za 50%.
Rezati pa pri učiteljih (OŠ in SŠ - uvesti evidenco prisotnosti, 8 urna prisotnost v šoli, dopust kot ostali, kar je več - neplačano), profesorjih na fakultetah (honorarji, tale "pripravljenost" pa preveč jih je - kdor ima pogoje v penzijo upokojiti takoj in naj "mladi" (večinoma skoraj petdesetletni) asistenti prevzamejo, pa direktorati direktoratov, železnice, RTV, DARS... ...ma možnosti za prihtranke nešteto... ...brez težav bi se nabralo za 50% dvig plač zgoraj naštetih 4-ih skupin...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Takoj za.
Posledično bo vsak učitelj dobil svoje urejeno delovno mesto in propadajoči hardware in software. Ne bo treba imeti govorilnih popoldan, šole v naravi in plavalnih tečajev.

Le čevlje sodi naj Kopitar.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

Učitelje bi jaz s tega tvojega seznama vseeno izpustil. So bistveno predobro plačani za tistih 22 ur na teden + počitnice...

V našem JS so kriminalno slabo plačane ravno, za moje pojme, sljučne skupine: medicinske sestre, policija, vojska in gasilci (kar je profesionalnih). Tem štirim skupinam bi morali takoj dvigniti plače za 50%.
Rezati pa pri učiteljih (OŠ in SŠ - uvesti evidenco prisotnosti, 8 urna prisotnost v šoli, dopust kot ostali, kar je več - neplačano), profesorjih na fakultetah (honorarji, tale "pripravljenost" pa preveč jih je - kdor ima pogoje v penzijo upokojiti takoj in naj "mladi" (večinoma skoraj petdesetletni) asistenti prevzamejo, pa direktorati direktoratov, železnice, RTV, DARS... ...ma možnosti za prihtranke nešteto... ...brez težav bi se nabralo za 50% dvig plač zgoraj naštetih 4-ih skupin...

467716-post_slo.gif

Pa ti povem nekaj. Na naši OŠ so uvedli ure za štemplanje... In kaj se je zgodilo... Vsak mesec gre tajnica skozi aplikacijo in popravi ure... Tako da dokler vsak popravek ni podpisasn s strani vodje, je vs skupaj bullshit. Če pa ravnateljica vsakemu delavcu za vsak mesec podpiše vsako minuto, pa jo je treba našutirat direkt v dupe. Če koga zanima za katero OŠ gre pa lahko na privat.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
Tako je. Pobrat lenuhom vsem. K itak nc ne delajo. Sej ce bodo dobri sli drugam ucit pa prav. Bo slabih dost ostal... Kako lustn je populisticno nabijat

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ti tečaji so čisti luksuz. Moja hči je vzgojiteljica in mora na tak tečaj.....kot dopolnilo uram, ki ji manjkajo sicer.
Vendar otroke ne učijo plavati vzgojiteljice, ampak za to najamejo učitelje plavanja. Verjetno je to celo predpisano kot obvezno.
JS bi jaz res zelo poenostavila, če bi mi pustili. Čeprav sem v njem.
wink-1.gif

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kot veste, so si na mnogih faksih mnogi profesorji, ki imajo praviloma itak sanjske službe, dali izplačevati velike vsote ze nekakšno 'pripravljenost'...kako naj bi to zgledalo, mi ni povsem jasno, a bi lahko študent zahteval govorilne ure v noči iz sobote na nedeljo ali kako?
confused-1.gif

No, najlepši del, pa je to, da so teli profesorčki in dekani, med drugimi baje celo aktualni minister, tale visoka 'nadomestila' prejemali kar tri leta, po zakonu pa so dolžni vrniti le za zadnjih? 10 mesecev....WTF?!

Kaj se bo torej zgodilo...kazensko itak ne bo odgovarjal nihče, če pa že, bo padla kvečemu kakšna pogojna, gospodje in gospe, ki so si 'omastili brke', pa bodo veliko večino neupravičeno prigrabljenega denarja lahko obdržali...zakaj že???? Samo upamo lahko, da bo pritisk javnosti dovolje velik, da bodo neupravičena izplačila v celoti vrnili...z zuamdnimi obrestmi.
jezen.gif

Klik
Če bi se take orgije z javnim denarjem dogajale na zasebih izobraževalnih ustanovah, bi imeli po TV posebne oddaje, lutke profesorjev bi viselie iz mostov..

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Saj tistemu policaju, ki je pomotoma dobil 80K dodatka k plači tudi ni bilo treba vrnit, Saj takega drobiža viška, pri svoji policajski plači še opazil ni.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
ksz
Kako bedno se zdaj ven vlečejo; da si niso mogli izplačati, kar jim pripada, na drug način.
bonk.gif
Bi bio bolje, da bi bil Damjan tiho....
Mi pa ljudi zajeb. (in rubimo) za par evrov............tudi, če jih samo napačno nakažejo.....
Pa medicinske sestre, a so one morale na koncu vračat ali ne? Njih so pribijali na križ, pa res niso ble same krive in niso vedele, da jim napačno obračunavajo.
Prfoksi so to očitno vedeli. In niso znali najti drugega načina izplačila. Saj je že smešno...........
uf-1.gif
In to naj bi bila ekonomska fakulteta, kjer še svojega denarja ne znajo upravičiti, kaj šele učiti nove kvazi ekonomiste kako morajo "delat" z denarjem.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pVFPc7RMHfU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ja bogi revež, a mu skupaj kupimo enega ?
sprasujem se.gif