Zakaj pa kmetom ni potrebno plačevati davka?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ksz

No, saj kmetje (bilokaterega) davka ne bojo plačali, plačali ga bodo tisti, ki koristijo njihove pridelke...

Kul... se to bodo itak tujci.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:In prvih deset prejemnikov ne dobi niti blizu 50 % vseh subvencij. Prej 5 %.
V to pa ne bi bil tako prepričan. Kot subvencijo je smiselno upoštevati vsa nepovratna sredstva za namen kmetijstva. Razpisi so narejeni tako, da jih največji najlažje spremljajo, imajo potreben kader in znanje, da denar pridobijo in ustrezno poročajo. Kot smo videli v primeru rimskih term, očitno za velike projekte ni kontrole na terenu. To je samo za male kmete, kjer jim pošiljajo inšpektorje, da merijo, če je njiva zorana do konca in če je v senci drevesa obdelano (ker se ne vidi z letalskega posnetka).

Edit: imaš delno prav. Leta 2009 je bilo vseh ukrepov za 297 mio € in samo prvih 6 na lestvici je dobilo nad mio €. Prvi sicer 23 mio (zapiranje sladkorne tovarne) , Perutnina Ptuj (=Kmetijski kombinat Ptuj) pa je bila šele na tretjem mestu s cca 2,5 mio €.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
vse subvencije ukinit na vseh področjih, pa bi se hitro vse poštimalo. Iz tistega denarja pa delat nacionalne javne projekte, izobraževanja na vseh področjih.

Ce preskočim, isto je z eko subvencijami, če menjaš stara okna za nova varčna dajo, če delaš novogradnjo, pa ne dajo. Ja WTF....glede nepremičnin in starih kmetij, pa enostavno vse podret kar ni v uporabi pa novo zgradit, če je le volja.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.078
6.290
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
hysterical-1.gif

Pišeš tako, kot da jih imaš kar nekaj v lasti.

Moja logika je drugačna. Če se v industrijski hali odvija dejavnost imajo ljudje delo, država pa kasira davke od podjetja pa še manj brezposelnih ima. Ko pa je hala prazna pa država ne kasira davščin od dejavnosti, pa še brezposelne mora živet, zato je prav, da se prazne industrijske hale dobro obdavči in skozi davek "nacionalizira" in da spet v pogon pod ugodnimi pogoji nekomu, ki bo tam nekaj proizvajal. Enako mora veljati tudi za "rezervirana zemljišča" v industrijskih conah. Če na njih raste trava jih obdavčimo. Pa seveda stanovanjska gradnja je na zemljiščih namenjenih za industriji prepovedana.

Ti bi obdavčil nekaj kar je v stečajni masi, ali je banka zasegla, ali se pa vsa zgodba vlači po sodišču. Kdo bo pa plačal davek? Podjetje v stečaju, banka, sodišče?????

A misliš da so prazne hale zato, ker je lastnik rekel; ne da se mi več biznisa vodit, si bom raje prašnike praskal doma ob bazenu in se mi hebe če se bo streha moje hale podrla.... daj no...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi: Iz tistega denarja pa delat nacionalne javne projekte, izobraževanja na vseh področjih.
Ti bi iz enih "subvencij" šel v druge... Kdo bi pokasiral ta denar? Nekdo, ki bi prilezel zraven pri teh "javnih projektih" in "izobraževanjih".Kdo se mora izobraževati? Kaj bo potem znal? Doslej sem srečal kar lepo število ljudi, ki so čisto lepo in korektno končali dober faks, še zmeraj pa ne znajo opravljati svojega dela, ker enostavno nimajo talenta zato. Lahko jih izobražujemo še stoletja... Kar poglej naše ministrske ekipe. Vmes so se pojavili tudi širše priznani strokovnjaki z dr nazivi, vendar pravemu politiku zahodnega kova, ki ima čisto povprečno izobrazbo ne pridejo malega prsta na nogi.
Potrebno je minimizirat državo in pretakanje denarja skozi njen sistem. Nižji davki, slabši servis države in več odvisno od iznadljivosti posameznika. Ljudje se morajo postaviti na svoje noge.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Citat:
Ksz

No, saj kmetje (bilokaterega) davka ne bojo plačali, plačali ga bodo tisti, ki koristijo njihove pridelke...

Ne bodo ga plačal noben. Ker da ti maš našo hrano sploh na polici je itak subvencionirana, če bodo še bolj srali boš jedel iz Kitajske, genetsko predelano hrano... Njive, travniki pa bodo zaraščeni...

Ko bo kakšen kolaps bodo pa dojeli strateško napako...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Delno imaš prav, ampak denar iz evrope moramo scuzat, pustiti ga ne smemo, ni smiselno.. Z izobraževanjem je pa vedno tako, ene se prime ene se ne.. če se jih vsaj delno nekaj prime, je to to. In samo z izobraževanjem, takim in drugačnim se dviguje zavest itd.. Konkretna izobraževanja za rajo pa so recimo danes nujno potrebna na področju prometa in kmetijstva - samooskrbe ter zdrave prehrane.

Samo zakonodajo in postopke pa bi bilo potrebno poenostavit na desetino tega kar imamo zdaj.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Kako posebno izobraževanje pa rabi "raja" na področju prometa? Kake bedarije (skoraj bi pomislil, da imaš firmo, ki to ponuja)... Razmišljanje je potrebno obrniti. Infrastrukturo moramo narediti bolj preprosto. Sorodnikom iz Amerike ni bilo jasno, kako se pri nas sploh kaj znajdemo, ker je vse tako zakomplicirano. Oni se vsedejo v avto in gredo 500 km na obisk brez navigacije. Ve se, kako so v mestu označene vzdolžne in prečne ceste in tudi v mestu na cilju se po besedah tete, ki je imela takrat že blizu 70 let nimaš kje zgubiti.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Za vsa sredstva, ki najdejo pot na kmetijsko področje (niso nujno vsa iz kmetijskega dela proračuna) jaz nimam podatkov. Deloma vem za I. steber. Že II. steber mi je uganka, ni pa poseben problem to izvedet. Ampak me pošteno povedano niti ne zanima.

Zapiranje cukrfabrike je zgodba zase in je šlo za kupovanje monopolov na davkoplčevalski račun. Če se mene vpraša je to bil kriminal. Ampak kriminal na evropskem nivoju, naši pri tem niso imeli nobene besede.

In ko je govora o subvencijah se ponavadi misli na neposredna plačila. Ostali denar ima drugačne nazive.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
raja pa izobraževanje teh ki odločajo kje bodo prometni znaki, pa izobraževanje teh , ki delajo ceste itd.. vse po vrsti, pa tudi izobraževanje raje vožnje po AC vožnje po rondojih..sej folk ne ve oziroma vozi po svoje. Potem pa imamo to kar imamo.

Slovenske kmete in župane in odgovorne na infrastrukturi bi peljal na lep izlet z 10 avtobusi v bližnje avstrijske vasice, da bi videli kako se da živet na periferiji kako je vse zrihtano in kako se gre kmečki turizem in samooskrbe. V glavnem izobrazit. Tiste ki pa se nočejo učit in civilizira in vso ostalo ciganijo pa deportacija ali pa logor... kamnolom , smetišča in prisilno delo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Pozabljaš, da Avstrija ni to samo zaradi izobraževanja, temveč predvsem zato, ker gre za najbolj subvencionirano gospodarstvo na svetu.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Ti bi obdavčil nekaj kar je v stečajni masi, ali je banka zasegla, ali se pa vsa zgodba vlači po sodišču. Kdo bo pa plačal davek? Podjetje v stečaju, banka, sodišče?????

A misliš da so prazne hale zato, ker je lastnik rekel; ne da se mi več biznisa vodit, si bom raje prašnike praskal doma ob bazenu in se mi hebe če se bo streha moje hale podrla.... daj no...

Ja, cilj države mora biti, da so take nepremičnine v funkciji in s tem državi prinašajo davke od dejavnosti, ki se tam notri odvija. Če tega ni lastnik državi plača "kompenzacijo", ko davčni dolg nepremičnine preseže njeno vrednost, jo država zapleni in poskuša pod ugodnimi pogoji spravit v lastništvo nekoga, ki bo tam notri zagnal dejavnost in mu v zameno odpiše 1 leto davka.
Da gremo naprej, ne gre samo za nepremičnine v stečajni masi, pač pa za nepremičnine likvidiranih podjetij in pa prazne travnike v obrtno industrijskih conah, ki jih imajo nekatera podjetja v lasti, da imajo manj konkurence kot delodajalci.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Jaz mislim da se avstrijc ni rodil pametn pa kulturn itd, torej so ga mogli naučit.. to pa pri nas manjka.. ko bo enkrat sistem laufal, lahko imamo tudi subvencije ki se bodo pametno uporable..Jaz tega pri nas ne vidim. Vidim samo, da je n subvencij, stanje pa vedno slabše.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Ne boš nekoga dohitel v 10-ih letih dela, če ima nekaj desetletij prednosti...