Zakaj nekateri avtomobili stanejo več...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
To je res ena od rešitev. Še bolj kot to me pa moti tisto nastavljanje, prestavljanje sedežev. Popizdim in raje vsak svoj avto uporabljava. Ja rešitev električni zici z spominom. Nimajo jih vsi, pa še vprašanje kolk to košta. Za nekaj EUR se splača, za kaj več pač ne. Daleč smo mi od evropskega standarda. Pa recimo nekateri avti so že po defoltu dražji od drugih. recimo Vag proti ostalim, kake premium znamke proti ostalim. In to ti že za naše razmere zelo drag avto še dodatno kr lepo podraža. Govorim seveda o novih vozilih. pri rabljenem se potem to pogliha in ni nekih razlik v cenah glede na opremo. Marsikdo pri nakupu novega avta 3x premisli za kaj bo dinarčke dal in kaj res rabi, kaj lahko pogreša, kaj je pa luxus. Recimo sigurno je jurja bolj pametno vržt v led luči kot pa recimo kako vzvratno kamero, pa el. sedeže, profile, itd.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
confused-1.gif

Kateri letnik pa je tvoja? 2012? Lahko so potem to spremenili z modelnim letom.
Tole sem 2x testiral ravno zato, da 100% preverim.
confused-1.gif

Moja je začetek 2013.

Je pa možno, da opel malo po svoje programira te računalnike. Ene astre so baje iz fabrike prišle brez osnovnih opcij kot je npr. merjenje porabe goriva. Rešljivo v 5 minutah, ampak slab okus pa ostane. Potem imaš pri višjih opremah drugačen (kombiniran) display, ki kaže več postavk naenkrat. Zmeda za bv.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Ne vem zakaj te čudi? Se peljem po regionalki z 90km/h, v daljavi vidim avto z vsemi štirimi smerniki ob cesti, nekoliko zmanjšam hitrost, nakar ta z vsemi štirimi smerniki naenkrat zapelje pred mene na cesto. K sreči se je izšlo za milimetre. Zato je recimo ta funkcija kar se mene tiče zelo pomembna z varnostnega vidika.

Cudi me zato, ker ce bi taisti speljal brez smernika bi bilo kaj bolje? Si preprican, da je sploh dal smernik, ki bi nakazal, da hoce speljat? In ce nekdo stoji ob cesti z vsemi stirimi smerniki... to pomeni, da bi moral biti pozoren nanj
smile-1.gif
...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Pa še tole ti moram povedat.

Ko sem kupoval avto je bila opcija tudi octavia. Takrat je bila to še octavia 2. Konkretno dražja octavia od astre je imela ŠTIRI
shocked-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
@mtl
kaj si ja nor kaka katastrofa je astra. Ko se ti števci kalibrirajo lahko ti že v radar priletiš po mestu z ene 120km. Ker valda tiste pol sekunde po zagonu motorja nisi videl hitrosti.
Aja čakaj ne takrat niti še spelješ ne. Tak da ne bluzi nekega kurca tam kjer ni treba.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
To ni kalibracija (umerjanje), ampak check (test delovanja).
Če nekdo ne opazi, da ima vklopljene 4 smernike, je na cesti smrtno nevaren in nima tam kaj delat.
Proizvajalci avtov predvidevajo, da ima povprečen voznik IQ vsaj 30 in nima nizkega čela ter poudarjene spodnje čeljusti.
wink-1.gif

Bolj bi lastniki nemške trojice potrebovali avto-vklop 4 smernikov, ko prestavijo v vzvratno.
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Pa še tole ti moram povedat.

Ko sem kupoval avto je bila opcija tudi octavia. Takrat je bila to še octavia 2. Konkretno dražja octavia od astre je imela ŠTIRI
shocked-1.gif
confused-1.gif

Naslov video posnetka je: Zakaj je Škoda dražja od Opla?
Upam, da je to v naslovu dovolj jasno poudarjeno.
grin1.gif

In ja, tudi v Octaviji bi jih lahko imel več, ampak bi bila še dražja...
Pa še enkrat: nikakor ne trdim, da si naredil napako, ker si kupil Astro namesto Octavije. To sem že zgoraj napisal in verjamem, da je bil ta nakup zate najboljši takrat.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Cudi me zato, ker ce bi taisti speljal brez smernika bi bilo kaj bolje? Si preprican, da je sploh dal smernik, ki bi nakazal, da hoce speljat? In ce nekdo stoji ob cesti z vsemi stirimi smerniki... to pomeni, da bi moral biti pozoren nanj
smile-1.gif
...
Sem prepričan, da ga NI dal, ker takrat avtomobili še niso imeli tega, sploh pa gara, kot je bila. To je bila le ilustracija, ko lahko tehnika REŠI napako voznika. Kaj več žal nimam za napisat.
confused-1.gif

Lahko pa gremo vsi nazaj v avte brez klime, ESP-ja, airbagov, itd., ker če delaš napako v prometu očitno nimaš kaj delat v prometu, a ne darko11, mister brez napak v prometu
hysterical-1.gif
.
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
@mtl
kaj si ja nor kaka katastrofa je astra. Ko se ti števci kalibrirajo lahko ti že v radar priletiš po mestu z ene 120km. Ker valda tiste pol sekunde po zagonu motorja nisi videl hitrosti.
Aja čakaj ne takrat niti še spelješ ne. Tak da ne bluzi nekega kurca tam kjer ni treba.
Morda bi ti pomagalo, če prebereš vse, kar sem napisal tukaj, preden se pizd... po nepotrebnem.
tongue-1.gif

Še ena opomba: nisem niti mislil delat videa, ker ostale stvari so pač tečne, ampak se jih navadiš. Isto kot pri Škodilaku, ko nastavim pihanje v prednje steklo, pa mi samodejno klimo prižge
uf-1.gif
.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Če vštekaš 4 žmigavce utripa skor 10 m^2 vlka kontrolna lučka + slišiš klikanje. Samo prizadet de.bil tega ne vidi...
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Če vštekaš 4 žmigavce utripa skor 10 m^2 vlka kontrolna lučka + slišiš klikanje. Samo prizadet de.bil tega ne vidi...
wink-1.gif
Avto, ki se nasproti pelje, tudi vidiš in le prizadet de.bil ga ne vidi. Pešca na cesti tudi samo prizadet de.bil ne vidi, ravno tako kolesarje in motoriste. Sedaj pa poglej koliko prometnih nesreč z njimi je na cesti.
Ampak ok, saj vemo, da alteraš voznik NE dela nobenih napak NIKOLI, sploh pa na cesti.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Ce si malo elektricar ali pa elektricarju odnesi, pa lahko pri vsakemu avtu zrihtas to s smerniki.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Morda bi ti pomagalo, če prebereš vse, kar sem napisal tukaj, preden se pizd... po nepotrebnem.
tongue-1.gif

Kaj spet jočeš. Napisal si: ... kalibracija se izvede šele ob zagonu motorja, kar potencialno pomeni, da se avto lahko že premika brez prikaza hitrosti?
Ker res v tiste pol sekunde po zagonu motorja je nujno potrebno imeti podatek o hitrosti.

Če ti ne pašejo odgovori ne odpiraj tak prizadetih primerjav in spodaj ne piši komentarji zaželjeni.

aja kaka kanta je šele tole: https://www.youtube.com/watch?v=fqHYJq29GcQ
še kasneje prideš do podatka o hitrosti kot pri oplu. Bo treba kakega Skoda inženirja poslat v maranelo, da jih nauči kak se avte dela.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Digitalni števec hitrosti na bcju kaže hitrost takoj in tista "kalibracija" ni noben problem. Tudi če misliš, da si šumaher in imaš v tiste pol sekunde že 200 noter.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Vidim da ti je predvsem dolg čas
tongue-1.gif

Astra res ni nek biser od avta, ampak, ko vidim superba
crazy1.gif
od kje jim ideja za tako katastrofalno obliko

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ampak, ko vidim superba
crazy1.gif
od kje jim ideja za tako katastrofalno obliko
aplauz.gif

@Luka51:
Kdo joka? Ti bom tukaj še enkrat poboldal. Če te je pa tisto tako zmotilo (in ja, lahko obračaš kakor hočeš, je zadeva NEfunkcionalna), pa jajc ne. Naredi ti en video, pa napiši prav noter.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Pa tukaj ni primaren prikaz posameznih funkcij, temveč RAZLIKE med avtomobili.
Najbolje, da še space shuttle zraven pripopaš in ga primerjaš s Škodo. Ali pa kakšen tank.
tongue-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
ti si moten res ej.
Sam si napisal v videju da to ni ok, ker ti prvi trenutek po zagonu ne kaže hitrosti. Kaj zdaj spet nekaj vse obračaš.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ja, in za tem stojim v celoti. A je ok? Ne ni, ni funkcionalno. Pri Superbu isto naredi to fancy zadevo, pa zaradi tega ne izgubiš nobenega pomembnega podatka, ko enkrat vključiš vozilo.
Pa ni to kriminalni problem, ampak lepo kaže na to, kateri inženir je kaj razmišljal pri tem, kateri je pa noter vrgel in pri tem ni razmišljal o ničemer več, razen da bo fancy stvar noter. In ja, ne vidiš niti goriva, ne nič, dokler se zadeva ne izvede.
IN ŠE ENKRAT: NI GLAVNI POINT V SAMI FUNKCIJI, AMPAK V PRIMERJAVI RAZLIK MED OBEMA AVTOMA.

In btw. ker si tako pameten: tista kalibracija merilnikov na Astri traja skoraj 4 sekunde, ne tvoje pol sekunde. A ne? Toliko o dejstvih. Meni je bilo to orenk moteče.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pravi avti (ne pa polizdelki) imajo rešeno tako da niti ne zaženejo vozila dokler ta fensi-špensi cirkus ni izveden. Potem pač ni takih traum. Ali pa sploh nimajo te šarade.
Moja kočija izvede pozdravni program že takoj ko odprem voznikova vrata. In ko se uspem vsesti in pripeti so merilniki že prikazani in kažejo prevožene kilometre. Ko se avto zažene pa zadnji prikaz potovalnega računalnika.
Pa še komentar na izklop 4 smernikov... a to je pa varno da ko spelješ in se smernik izklopi da se nazaj vklopijom4 smerniki? Kaj že pomenijo vklopljeni 4 smerniki? A si pozabil kako so te učili v avtošoli (če so te, mene kot fosila so)? Izklopiš 4 smernike, vklopiš levi (desni) smernik in se vključiš v promet? Na odstavnem pasu pospešiš, ne pa takoj na vozni pas?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa še komentar na izklop 4 smernikov... a to je pa varno da ko spelješ in se smernik izklopi da se nazaj vklopijom4 smerniki? Kaj že pomenijo vklopljeni 4 smerniki?
Vsekakor bistveno bolj varno, kot pa če z vsemi štirimi butneš na cesto.
wink-1.gif

In ja, nihče ne trdi, da je to pravilno, da brez smernika butneš na cesto ali pa se potem pelješ z vsemi štirimi naprej.
Vse lepo in prav, ampak napake se dogajajo vsem (žal) in takšne tehnične ''malenkosti'' lahko rešijo kakšno prometno.
Morda sem pa le jaz zato tako občutljiv na te zadeve, ker sem imel v preteklosti takšno izkušnjo. Ampak svojega mnenja ne bom spremenil, za vaše mi je pa dosti vseeno. Upam pa, da bo tale video dal komu misliti.
wink-1.gif